2014. szeptember 26., péntek

Műsorok megszüntetése

No csak meg lett az a kósza gondolat foszlány, ami 2 napi pár perces impulzusok hatására fogalmazódott meg szürke kis agysejteim halmazában (éljen Agatha Christie).

Szóval olvasom a "híreket", miszerint pár külföldi sorozatot levesznek a műsorról az Rtl klubon. Miért?! Kérdezhetnék a fanatikusok. Hát hogy a mi magyar műsorainknak több idő jusson...

Mindezzel nem is lenne probléma, ha emberi fogyasztásra alkalmas adást sugároznának. Csodálkozunk, hogy alig akad értelmes, fiatal, gondolkodó fiú/lány országunkban ha olyanokat kell néznie esténként mint az Éjjel-nappal Budapest? Szép kis követendő példát hoznak fel a fiatalság előre lendítéséhez.

Mikor ott van A mentalista vagy a Dr. Csont, amiből némi erkölcsi útmutatás is leolvad a képernyőről. Na nem a bűnözőktől, hanem azoktól akik elkapják őket.

Sok szülő mostanában egyre többet panaszkodik, hogy a gyereke folyton csak az interneten lóg. Ott legalább eldöntheti, mit akar nézni! Válogathat ismeretterjesztő vagy romantikus vagy akármilyen témák között. Bármiről megtudhat többet, ami érdekli. Hátul ütője persze, hogy akár bombát készíteni is megtanulhatna, ha épp azt szeretne.

Nagy események történnek ősszel a csatornán, mondott valami eget rengető baromságot Kolosi Péter. Aha, oké. Ki a szent szalma bálát érdekel egy újabb celeb show! Aki értelmes volt már úgy is kénytelen volt eladni magát a médiának, mert különben éhen halna ő is, hiszen senki nem foglalkoztatná.

Mert a mai média tudja, mit akar a népesség nagy hányada. Csak azt kellene nézni, mire lenne SZÜKSÉGE.


Agyilag zokni

Annyira utálom, hogy egy agyilag kikapcsolt állapotban jött ötlet nem marad meg az aktív perceimben. Mindig úgy vagyok vele, hogy jaj le írom nehogy elfelejtsem aztán gondolom úgy sem felejtem el, mert fontos. De aztán próbálnék megint rá gondolni és huss. Miért nincs új téma? Hát mert agyilag zokni vagyok ezek szerint. Sorry :D

Mintha lenne egy kapcsoló, ami egyik állásban az alap énemet működteti. Akire egyáltalán nem is lenne szükség, mert szinte semmit nem ér. Aztán ott a másik, akinek csupa ötlet és cselekvő vágy az alapja, de úgy veszem észre nagyon ritkán kapcsolódom össze vele. Mennyire idegesítő. Tudathasadásom van vagy mi... Én és én meg a remélem nincs harmadik.

Forever alone jeeee.

Majd jövök, HA eszembe jut mi volt az a szuper jó dolog.

Addig puszi, pacsi, ölelés.


2014. szeptember 24., szerda

C. S. Lewis : Narnia Krónikái - könyv ismertető

Úgy sejtem a filmet kevésbé kellene bemutatnom, mint a könyvsorozatot. Az eredetileg hét novella alkot egy kerek gyerekeknek szánt történetet.

Írója C.S. Lewis, akinek kitalált fantázia világát a fél világon ismerik. 1898-ban született és jó barátja volt J. R. R. Tolkien (igen a Gyűrűk ura írója).

Hasonló képzeletbeli világot teremtve hódította meg egyre több olvasóját. Képzeletbeli tájon (térkép mellékelve), képzeletbeli lények uralta világba csöppenhet, aki belevág az utazásba.

A hét olvasmány közös pontja, hogy mindig a mi (emberi, földi) világunkból érkeznek gyerekek Narnia országába. Céljuk többnyire az itt élő kedves lények megmentése valami gonosztól.

Azt is tudnunk kell, hogy az első film, ami megjelent nem az első történet a könyvsorban.

Rövid leírás az egyes részek tartalmáról: (ERŐS SPOILER VESZÉLY)

  1. A varázsló unokaöccse: Két londoni kis gyerek különös kalandjáról szól ez a kötet, amivel végül is Narnia megteremtődik. Egy üreg úr gyűrűi által kerül ugyan is Polly és Digory különböző ismeretlen világokba, majd egy szerencsétlen folytán magukkal viszik Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény-ben később felbukkanó gonosz boszorkányt (Jadis). Így együtt kerülnek egy végtelenül sötét és üres helyre, amit egy oroszlán (Aslan) éneke tölt be élettel és hívja elő a beszélő vadakat, fákat és a többi élőlényt. Végül két, a mi világunkból származó ember tölti be a királyi és királynői trónt.
  2.  Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény: Ez a rész négy testvérről szól. Peter, Susan, Edmund és Lucy vidékre kerülnek egy Professzorhoz a háború miatt és ott bújócskázás közben először Lucy egyedül majd a többiek is keresztül haladnak egy mágikus gardróbon, ami Narniába vezeti őket. Itt aztán kiderül, hogy a Fehér boszorkány uralma miatt mindent hó borít. Kalandjaik során azon törekednek, hogy elpusztítsák a fenyegetést. Sikerül is nekik, majd mindannyian Narnia királyai és királynői lesznek. Mivel Peter a legidősebb így ő lesz a nagykirály. 15 évig uralkodnak, majd mikor már szinte mindent elfelejtettek régi életükről, visszakerülnek Angliába.
  3. A ló és kis gazdája: Egy kis rabszolga fiú áll e történet középpontjában, Shasta. Narnián kívül él a calormeni királyságban. Mivel az apjának hitt ember el akarja adni egy nemes embernek, inkább úgy megszökik. Ebben segítségére van a nemes lova, aki egy beszélő ló Narniából. Út közben találkoznak egy lánnyal és szintén beszélő hátasával. Ő is menekül és együtt indulnak tovább. Kiderül, hogy nekik kell segítséget vinni Archenland-ba (Narniát megelőző békés ország), mert Calormen hercege le akarja őket igázni. Végül minden jóra fordul és Narnia (Lucy királynő) segítségére siet Archenland-nak. Az is kiderül, hogy Shasta az archenlandi király elveszettnek hitt fia, Cor.
  4. Caspian herceg: Ebben a részben ismét a négy testvért húzza Susan régi kürtje a már jól ismert világba. Caspian kénytelen a kürtöt megfújni, mert a Telmar birodalom addigra már jóformán kiírtotta Narnia összes lakóját. Míg Angliában csak egy év telt el, addig ebben a világban több mint 1000 év. Caspian-t a trónra éhes Miraz király akarja megöletni, de sikerül elmenekülnie és csatlakozik a  lázadó lényekhez. Hozzájuk érkezik meg a négy testvér is, majd a királyt végül Peter győzi le egy párbajban. A háború ettől még megtörténik, majd a sereg Aslan vezetésével győzelmet arat. A megmaradt telmarinok választhatnak, hogy ott maradnak Narniában és együtt élnek a beszélő lényekkel vagy visszamennek a szigetre, ahonnan sok-sok évvel ezelőtt őseik átjutottak Narniába. Az új király Caspian lesz. A könyv végén kiderül, hogy Peter és Susan már túl felnőttek ahhoz, hogy máskor is visszajöjjenek a csodálatos világba.
  5. A Hajnalvándor útja: Lucy és Edmund unokatestvérüknél (Eustace) töltik a nyarat, mikor egy kép magával ragadja őket a tengerbe. Ott egy hajó menekíti ki őket a vízből, melynek kapitánya Caspian. Földi idő szerint ismét egy év telt el, de Caspian 3 éve találkozott utoljára a két testvérrel. Eustace egyáltalán nem örül ennek az utazásnak, de a történések által személyisége teljesen megváltozik, jó fiúvá válik. A királynak az a küldetése, hogy megtalálja apja 7 főurát vagy ami maradt belőlük, hiszen ők indultak útnak a világ keleti részeit felfedezni. A csapat egészen a világ végéig hajózik mire mindenkit megtalálnak (élve vagy holtan). Itt Caspian nem mehet már velük így a három testvér és egy hős kis egér elindulnak az édes vizű tengeren Aslan országa felé, ahonnan visszajutnak Angliába. Legközelebb Edmund és Lucy sem jöhet már Narniába.
  6. Az ezüsttrón: Az utolsó előtti kalandon Eustace magával visz egy lányt (Jill) Narniába, mert szegényt kergetik iskolatársai. Aslannak kell segíteniük megtalálni Caspian király fiát (Rilian), aki miután anyját megölte egy zöld kígyó, bosszút akar állni ám ő is eltűnik. Sok megpróbáltatáson keresztül végül a föld alá kerülnek barátjukkal, Borongánnyal (mocsári flanga). Itt kiderül, hogy a zöld kígyó egy gonosz varázslónő, aki fogva tartja a herceget. Bűbáj alatt élve csak este emlékszik valódi identitására. Végül sikerül kiszabadítani és visszajutni a felszínre, ahol Narnia népe már nagyon várja visszatértüket. Ezután a gyerekek Aslan-nal és Caspian-nal elintézik Angliában a felsős gyerekeket, majd ott hagyják a két fiatalt, akik ezután mindössze egyszer mehetnek még Narniába.
  7. A végső ütközet: 200 év elteltével Narniában egy majom (Fondor) és buta barátja egy szamár (Gubanc) hatalmas kalamajkát okoz. Fondor Gubancot oroszlán bőrbe bújtatva meggyőzi, hogy adja ki magát Aslan-nak, miközben ő szövetkezik Calormen vezetőivel. Rabszolga sorba adja Narnia teremtményeit, kivágatja a fákat. Ezt persze Narnia akkori királya Tirian sem nézi tétlenül és népe segítségére siet. A majom és szövetségesei elfogják ugyan, de Eustace és Jill a megmentésére siet Angliából. Kiderítik, hogy a szamár nem akar rosszat így az oldalukra állítják. Ennél rosszabb, hogy Calormen istensége (Tash) megelégelve ezt a hazugságot ugyan csak az országba érkezik lebegő füst alakjában. Sokan meghalnak mielőtt megfékezik a gonosz terveit, de végül minden a helyére kerül.
A könyv legvégét nem írom le, mert akkor nem olvasnátok el :) Személy szerint nem ajánlom nagyon fiatal gyerekeknek, mert azért eléggé ijesztő és sok halál is van benne. Mindazon által sok mindenre megtanít az író és mindezt egy fantasztikus történetbe szövi bele. Nagyon mély gondolatok érnek el hozzánk, ha figyelmesen olvasunk. Remélem kedvet kaptatok hozzá ti is!


2014. szeptember 23., kedd

Egy kis kedélyborzolás

Sziasztok!

Tegnap rosszalkodni támadt kedvem! Elég sok embert nyomon követek, mióta hazajöttem Angliából és jócskán kommentelek mind magyar mind külföldi oldalakon. Néha igen csak elszomorodom vagy éppen felidegesítem magam más emberek írásain, tudatlanságán és naivitásán.

Ennek kapcsán egy videós ismerősöm facebook oldalán megjelent bejegyzéshez írtam egy hozzászólást. Aki eddig akárcsak egy általam írt véleményt látott már hozzászokhatott, hogy értelmes fiatal nőnemű lénynek tartom magam (ez elég furán hangzik egyébként). Most viszont valami olyat tettem, amit nem sűrűn. Halálosan komoly üzenetet írtam egy olyan témában, ahol minden más iromány felháborodó vagy épp vicces hangulatú volt. Ha jól emlékszem egyetlen női hozzászólóként, gondoltam bele viszem a mi gondolkodás módunkat is a férfi homoszexualitás elfogadásába.

Röviden az előzmények. Van egy videós, akit egy másik videós állandóan ócsárol. És most hasonló e-mail címről érkezett egy szerelmes levél. Férfi írta férfinak. Tehát, akit le akartak húzni az az én ismerősöm és volt olyan kedves megosztani "követőivel" eme csodálatra méltó szerelmi vallomást.

Habár tisztába voltam vele, hogy az adott levelet semmiféleképpen nem szabad komolyan venni, felvettem én azt a stílust, ami hozzá tartozott és hangot adva ellenszenvemnek egy szerelemes férfi bizalmas üzenetének nyilvánosság elé tárásával kifakadtam. Előttem már sok fiú hozzászólt, hogy fúj és jaj és lőjük le, mert meleg. Pedig egyértelműen nem a homoszexualitása miatt gondolta úgy, hogy ezt a levelet el kell küldenie, hanem kibabrálás céljából!!!

Így viszont az olvasók körében teljesen más hatást ért el és ezt én szerettem volna kibillenteni a medréből. Jött is pár válasz, legtöbben hitetlenkedve álltak az olvasottak előtt. Persze ismerősöm is feltette a nyilvánvaló kérdést. Komolyan gondolom-e? Majd kiírtam, mindenkinek láthatóan, hogy dehogy gondolom komolyan csak jó volt látni a szünetet a gondolatmenetben.

Gondolhatjátok, hogy ezúttal (eddig más hírnél 20 like minimum érkezett ha egyetértettek velem) talán kettő ember nyomott rá a tetszik gombra. Ami teljesen érthető, ha belegondolok a téma súlyosságába.

No de visszatértem régi önmagamhoz, és haladok előre a normális, értelmes emberi síkon. Trollkodás és enyém az első komment vagy kérlek mondd be a nevem a felvételbe idiotizmus nélkül.


2014. szeptember 22., hétfő

Bűbájos büszkeség - film ismertető

Vasárnap két filmet néztem meg, az elsőről felkerült már a bejegyzés (Segédszerkesztő megosztaná).

Második filmem egy (mint utólag kiderült) modern amerikai verziója a híres Büszkeség és balítélet-nek, mely Jane Austin hasonló című regénye alapján készült.

A változtatás jogát eléggé fenn tartották és az alap történetet szinte alig lehet felismerni, némely szereplőnek pedig semmi köze a könyvben betöltött szerepéhez vagy abban nem is létezik.

Igazi csavaros vígjátékot hoztak ki belőle, ami nem feltétlen probléma, csak ne hasonlítsuk jóval komolyabb elődjéhez.

Szereplői számomra ismeretlenek: Kam Heskin (Elizabeth Bennet) és Orlando Seale (Will Darcy).

A film 2003-as tehát amolyan amcsi szerelmes, vicces néha drámaian akar hatni de nem igazán sikerül neki stílus.

A négy lány testvérek helyett barátnők, Charles Bingley egy félnótás hülye gyerek és egy lány testvére van aki igen g××i.

Anna Darcy sokkal idősebb de igazán jó karakternek bizonyult a film gondolatmenete szempontjából.

A Bennet család szülő tagjai nem jelennek meg a filmben viszont a bál jelenetet megoldották egy házi bulival. Darcy egy könyvkiadónak az egyik vezetője, ami kapóra jön mert Liz egy könyvet ír.

Igazából minden szivárványos, rózsaszín és bugyuta részét megfogták az eredeti sztorinak, így csak a lényege (kritikusság, cinizmus, előítélet) maradt le a palettáról.

Barátnőkkel együtt röhögcsélni tökéletes. Ti megnéznétek?


Segédszerkesztő megosztaná - film ismertető

Számomra ez a film kellemes perceket okozott annak ellenére, hogy megítélésem szerint egyáltalán nem vígjáték (bár ebbe a kategóriába van sorolva). Inkább egy tanulságos, emberi életet bemutató alkotás.

Főbb szereplői Sarah Michelle Gellar és Alec Baldwin. 2007-ben adták ki a filmet.

Kis összegzés: Brett Eisenberg (Sarah Michelle Gellar) segédszerkesztő egy kisebb könyvkiadónál és nagy álma, hogy egy bestseller szerkesztése révén a ő neve is bekerüljön a nagyok közé az irodalmi életben. Úgy gondolja, akkor juthat feljebb, ha elvegyül a jelenlegi nagyok között. Egy könyvdedikáláson megismerkedik a híres szerkesztővel, Archie Knox-szal (Alec Baldwin), és csakhamar gyengéd szálak fűzik hozzá. A probléma csak az, hogy a férfi alig fiatalabb az apjánál, nőcsábász és alkoholista.

Nyilván a látványvilágot nem kell hosszan ecsetelnem, hiszen nem egy számítógépes effektekkel teletűzdelt sci-fi-ről van szó, végre. A színészi játék viszont elragadó. A fent említett színészek jócskán hozzá tesznek a történethez gesztikulálásukkal és mimikájukkal. Én tényleg elhittem, hogy mind az ami megtörténik velük igaz.

Természetesen Amerikában játszódik, tipikus felállás. A főhősnő persze különbözik az átlag 23 éves korú csajsziktól, apukája kicsi szeme fénye és úgy is öltözködik. Legjobb barátnője gyakran a segítségére siet, jó beszélgető partner és tanácsadó.

A főhősünk jól hozza az 50 éves tapasztalt nőcsábító szerepét, ugyan akkor belátunk igen csak keserű lelkébe és problémáin keresztül azért a szívünkhöz nő ő is.

Az új főnöknő persze megkeseríti Brett munkáját, de igazából tényleges konfliktus kettőjük között csak egyszer fordul elő.

Aki kíváncsi miként végződik ez a románc, az nyugodtan nézze meg a filmet. Laza kis vasárnapi otthon kanapéra ülős, pokrócba burkolózós téma.

Remélem tetszeni fog, majd írjátok meg :)


Hihetetlen 9000

Hát mit is mondjak. Tegnap szépen csendben túllépte az oldalam a 9000-t a számlálón (9025 jelenleg). Hála a vasárnapi olvasóimnak. Persze mind hiába lett volna, ha hét közben nem követitek nyomon a bejegyzéseimet. Nagyon szépen köszönöm a sok biztatást, jó tippet és visszajelzést ami a témáimmal kapcsolatban érkezik.

Folyamatosan kutatok a témák után, de persze elcsépelt sztorikkal nem szeretnék jönni, ezért néha napokig nem tudok elhozni nektek semmi. De van olyan, amikor napi 4 téma is van és olyankor nem bírom ki, hogy ne osszam meg veletek azonnal!

Hétvégén filmeket néztem, úgy hogy várható film ismertető (régebbi filmek, de én csak most találtam rájuk). Aztán egy könyvet is nemsoká befejezek és arról is majd jön egy kis szösszenet.

Mindenkinek kitartást a hétre és ne feledjétek:

A rossz dolgok sem tartanak örökké.


2014. szeptember 19., péntek

Állás hirdetés felhívása

Sziasztok.

Mielőtt megkezdődik egy újabb hétvége, én még bedobok egy témát a mély vízbe.

A főnökeim megkértek, hogy adjak fel egy segédmunkás hirdetést az újságba. Mivel modern lánynak vallom magam, az interneten kezdtem el a keresést. Egy oldalra töltöttem fel csak az álláskeresőknek a lehetőséget, mert egyébként is a mai időkben hány olyan állás van, amire nem jelentkeznek minimum ötvenen.

Első héten csak 4 ember jelentkezett, nekünk pedig úgy 20 fő kellene, aki itt a városban lakik. Főnököm inkább leadta a kérést a helyi Szuperinfo felé, hogy legyen benne ott is. Ám ezen felbuzdulva még két helyre felraktam én is ingyen és azóta nem győzöm kapkodni a telefont. Több mint 30 emberrel beszéltem már, ezek közül körülbelül 5 jött eddig az irodába ténylegesen jelentkezni.

Nincsenek különösebb elvárások támasztva a munkaerő felé, egy-két jogosítvánnyal rendelkező embert kerestünk akik tudnak másokat fuvarozni illetve az építkezésen keletkező hulladékot elszállítják, ha úgy adódik.

A telefonhívásokból megfigyelhető tények:

Az emberek már néha félnek felhívni egyes cégeket, mert nem tudják milyen feladatokat kívánnak meg tőlük.
Nem reménykednek jó fizetésben és egyéb juttatásokban.
Aztán a legfőbb gond között meg kell említenem a "lejelentett" címszót. Ugyan is nagyon sok helyen egyáltalán nem kapsz szerződést vagy csak 4 órára jelentenek le. Másik ilyen az állandó a munka vagy csak 1-2 hónap.
Bizonytalanság és reménytelenség sok helyen. Vége lehetne már ennek az időszaknak.

Persze ezzel az információval arra is kitérnék, hogy mivel minden kisebb cég, magánvállalkozás akármi így tesz vajon mennyi esély van arra, hogy az én generációm nyugdíjba megy majd? Mert a szüleim generációja (1960-as évek) is már bajban van ezekkel a magánnyugdíj pénztáras, megvan-e a 40 éved de ez meg az nem számít bele dolgokkal. Nekünk majd mi fog bele számítani? Itt vagyok 26 évesen és alig van 2 év lejelentett munkaviszonyom. Sok ismerősöm van, aki nem is reménykedik, hogy egyáltalán eljutunk a nyugdíjig. (Ha a diákmunka és a gyakorlat beleszámítana akkor is csak 3 év lenne) És hogy mi vár ránk? Hát még találgatni sem merek.


2014. szeptember 18., csütörtök

Hasznos telefonos alkalmazások 2. rész

Helló!

Visszatértem még egy rész erejéig ehhez a témához, mert kaptam nagyon szuper tippeket!

Csak gondoltam mielőtt megosztom veletek, kipróbálom őket én is.

Akkor a lista így folytatódik:
  1. Any.do: Ez egy olyan emlékeztető alkalmazás, ami beépül a telefonodba és jelez, ha beállítottál rajta keresztül valami teendőt. Jelenleg nekem azt mutatja, hogy "Nincs semmi feladatod mára. Nagyszerű munka!" Van mellette egy plusz jel is tehát meg sem kell nyitnod magát az alkalmazást, csak lehúzod a kis ablakot és már ott is van! Irtó hasznos.
  2. Sleep as: Ha szeretnéd tudni mennyi alvás szükséges ahhoz, hogy rendesen kipihenve ébredj reggel, töltsd le ezt a programot. Be tudsz rajta állítani nagyon szuper ébresztő zenéket (nyugis tengeri moraj, madarak stb.), az éjszakai tevékenységedet is méri, ha például sokat forgolódsz és felébreszt azt is mutatja.
  3. Issuu: Rengeteg magazin van feltöltve erre az oldalra. Mindenféle témában: Szépség, természet, Tudomány, Üzlet. Több nyelven is elérhetőek.
  4. Koin: Mindig túlköltekezel? Nem tudod mennyit kellene félre tenned pedig szeretnél? Na hát ide beírhatod az összes bevételed és kiadásod. Magyar nyelvű ez is. Be lehet állítani rendszeres kiadásokat, mint a havi rezsi vagy telefonszámla. Majd menüpontokba szedve további kadásokat is feljegyezhetsz (étkezés, közlekedés).
  5. Menetrendek: A Volán és MÁV magyarországi vonalaihoz érvényes menetrendeket tartalmazza. Internet szükséges hozzá. Használni tudja a telefon beépített GPS-ét is.
Majd még ide frissítem, ha találok valami újat. Addig próbáljátok ki ezeket.

Születésnapi köszönetnyilvánítás

Kedves Család tagjaim, Barátaim és Ismerőseim!

Ezúton is szeretném megköszönni annak a több mint 70 embernek, aki gondolt rám és megköszöntött bármilyen formában.

El sem hiszitek mennyit jelentett nekem ez a sok jó kívánság, ami elért hozzám.

Nagyon szeretlek Titeket, nélkületek nem élet az élet.

Örülök, hogy hétről hétre tudhatom mi van veletek. Akivel nem így áll a helyzet, igyekszem pótolni. Sajnos három év után bele telik egy kis időbe míg újra felveszem a ritmust és mindenkihez eljutok. Meg hát pénzügyileg sem megoldható mindig.

Még egyszer nagyon köszönöm!


2014. szeptember 17., szerda

Hasznos telefonos alkalmazások (android) 1. rész


  1. Kindle: Mert olvasni jó :) Egyébként egy sima dokumentum olvasó vagy Adobe Reader is megteszi, ha hozzá tudsz férni pdf formátumú könyvekhez.
  2. Scrapbook: Nekem ez az alkalmazás alapból a telefonomon van, a play áruházban is van belőle több fajta. Az enyém azért jó, mert a kis ceruzámmal csak kijelölöm, amit meg szeretnék tartani, és azt egy kijelölt mappába szépen lementi nekem és akármikor vissza tudom nézni.
  3. Notepad: Ha érintőképernyős a telefonod és azonnal le kell írnod valamit, csak megnyitod az alkalmazást és már jegyzetelhetsz is.
  4. Angry birds: Ha várni kell a postán vagy a buszon nincs már kedved az ablakon kibámulni. Minden alkalom jó a coca gyilkolásra!
  5. Pinterest: Képek minden mennyiségben. Akármit írsz be, mindenre találsz ezer és ezer hivatkozást. Magyarul is akadnak már fenn pin-ek, azaz saját magadnak is el tudod menteni a faladra, amit megtartanál illetve akármilyen megosztó portálra tovább tudod küldeni.
  6. Flipboard: Hírek, bulvár, innováció. Angolul tudók előnyben.
  7. Viber: Azt hiszem ezt nem kell bemutatni, ha még is: ingyen üzenetekre és telefonhívásokra alkalmas meglévő felhasználói fiók és internetjel alapján.
  8. Sygic truck: Én ezt használom GPS-nek. Nem tökéletes, de azért elvisz oda ahova indulsz. Azért előtte tájékozódj a napra kész Google Maps-on ha van lehetőséged.
  9. OLX: Valamit eladnál vagy venned kell valamit de nem akarsz üzletben vásárolni akkor ez a te alkalmazásod. Kereshetsz lakhely, ár, és egyéb szempontok alapján. Ingyenes hirdetői felület.
  10. Jackpot bingo: Ki mondta, hogy a Bingo unalmas? Szerintem izgalmas és addiktív. Internet szükséges ugyan hozzá, de nem húzza le az adatforgalmasat. Színes pályák, külön témák mindegyikhez és lehet használni segítséget is (a mezőkön jelenik meg extra pötty vagy több pénzt kapsz a végén)
  11. Elsősegély: Magyar kezdeményezés, mely segít ha megvágod magad vagy olyan történik valakivel a környezetbe amihez komolyabb segítség, ellátás kell. Mielőtt azonban kutatni kezdesz megoldás iránt, hívd ki a mentőket!
  12. ACR: Ez egy olyan alkalmazás, ami rögzíti a telefonhívásaidat ha szeretnéd. Hasznos, ha valamire vissza kell emlékezned vagy akár le kell játszanod valakinek amit elmondtak a beszélgetés során.
  13. Noom coach - Noom walk: Én minimum egy éve használom. Első fele igazából egy kalória és mozgás számláló, aztán be lehet még állítani edzés tervet és a súlyod, derékbőséged is. Második fele egy lépésszámláló.
  14. Facebook - Messenger: Erről nem írok semmit szerintem :)
  15. Super-bright LED flashlight: Elemlámpa alkalmazás azokra az estékre, mikor szakad az eső odakint és csukott ablaknál is hallod azt a szegény cicát nyaúkolni hajnal egykor és a lámpa fényénél kikémlelsz, hátha megtalálod. (Igaz történet alapján). Ja és a legjobb, hogy S.O.S.-ezni is lehet vele!!! (Pánikszoba kinek van meg :P )
  16. Magisto: Szuperkönnyű videó montázs készítő. Képeket és videókat állíthatsz be hozzá, több féle stílus majd azokhoz zene is választható.

A divat és én

Manapság észrevettem, hogy egyre többet foglalkoztat ez a téma. Mind ruha, ékszer és smink terén.

Egyébként úgy 16-18 éves koromig elég fiús lány volta. Öltözködésemre az edző cipő, farmer és övtáska/egyvállas táska volt jellemző. Sportos felsők, semmi glamúr :) Akkor csíptem ki magam, ha valamit ünnepeltünk vagy ha egy srácnak akartam nagyon tetszeni.

Ékszereket sem nagyon hordtam (egyetlen aranyláncom volt egy D betű medállal, amit a szüleimtől és nagybátyám családjától kaptam még kislány koromban), ahogy a sminkem is egyetlen össze tevőből állt: szempillaspirál (később kiderül miért). Szüleim hónapokig könyörögtek, hogy 10 percnél több időt töltsek a tükör előtt -szerintem azóta visszaszívják! ×sok puszi×

Panka Manufaktúra
Igazából nem tudom behatárolni pontosan mikor változott meg bennem a világkép ezzel kapcsolatban, valamikor főiskola környékén. Elkezdtem válogatni a ruhák színe és anyaga között. Beszereztem néhány lányos cipőt (balerina, szandál, kicsi magas sarok), kendőket na meg farmertől különböző anyagú alsókat (pamut, vászon stb.) Táska fronton még mindig van mit javítanom, mert általában egy olyan darab van, amit mindenhez tudok hordani (azaz többnyire fekete). Mostanában például anya táska gyűjteményében turkálok, ha valami másra vágyom.

Csináld magad egyszerű sárga táska
Kezdett foglalkoztatni az is, hogy összeillő példányokban jelenjek meg illetve hogy smink nélkül se lépjek ki az ajtón. (Megjegyzés: Mert ki tudja mikor jön szembe valaki, akire rá kell villantanod a legcsábosabb mosolyod - és akkor már ne egy zombival nézzenek farkasszemet.) Világos bőrű és hajú lévén (a szemöldököm kivételével, mert az valamilyen oknál fogva barna) sajnos kencék nélkül inkább egy albínóra hasonlítok. Mentségemre szóljon, hogy alapozót egy évben kb. 10-szer kenek magamra vagy pár napig akkor, ha az arcomat ellepik a piros pöttyök.

Vallom továbbá azt a nézetet, hogy a kevesebb sokszor több meg aztán sose voltam a mű dolgok nagy kedvelője. Fekete szemceruzát használok a második legsűrűbben, de előfordul a szemhéjpúder és a rúzs is. Az ajakápoló inkább az alaptartozékom, amihez jól megy a színtelen körömlakk.

Hajammal soha nem tudtam mit kezdeni, ezen a szinten a kézügyességem csődöt mond. Világos szőke volta egészen gimiig, aztán befestettük a hajam alsó felét kékes-feketére, majd az egészet feketére. Utána évekig vártam, míg végre kikopott a semmilyen addigra kifakult barna szín és utána voltak nagyobb fajta melír csíkjaim (fekete meg bordó). Ezek után visszatértem a természetes szőkére és nagyon sokáig növesztettem a hajam. Néha rám jön a hoppáré, olyankor frufrut vágatok, máskor pedig elhagyom. Pár hónapja levágattam a hajam egész rövidre. Nem olyan fiús rövidre, de a vállamat sem érte el a haj, tehát az már nekem nagyon rövidnek számított. Előtte évekig nem jártam fodrászhoz, mert akárhányszor akárhova mentem sehol nem tudták úgy megcsinálni, ahogy szerettem volna. Angliában volt egy-kétszer igazításom, aztán itthon van egy nagyon kedves rokonom, aki mindig eltalálja a stílusom, de ő sajnos nagyon messze lakik tőlem.

Pinterest az új kedvenc oldalam. Ott szoktam szörfölni jó ruha összeállításos képekért, új kiegészítő ötletekért vagy smink tippekért. Minden nap találok valami menteni valót így szerintem életem végéig sem érek a végére. Na de álmodozni lehet!

Őszi ruhatár
Odafigyelek a gesztusaimra, a viselkedésemre és a tartásomra is. Sokszor megdorgálom magam az irodában, amiért a számítógép előtt görnyedt háttal ülök és gyorsan kihúzom magam.

Divatbemutatókat nem nagyon nézek, esetleg kisebb összefoglalókat vagy cikkeket amik a neten elérnek, mert azok a ruhák egyrészt megfizethetetlenek a számomra, másrészt a három negyedét fel sem venném. Fura dolgok látnak napvilágot mostanában ruha címén.

Youtube-os videókból lesek el új frizurákat és smink praktikákat vagy csak simán szépségápolást, Mert lehetsz te akármivel befújva vagy kikenve, ha a természetes higiéniád nincs meg akkor borult az egész.

Füstös szem, általában hétvégi, esti smink
Apropó parfümök. Abból is hátrányból indultam anno, mára már 4 féle is van otthon hogy a hangulatomhoz és eseményhez illőt válasszak aznapra. Ne higgyétek azt, hogy burzsuj vagyok, hogy ezt megengedhetem magamnak, ezek a parfümök évek során gyűlnek össze. Például Dolce & Gabbana parfümömet (sajnos most fog kifogyni) körülbelül 2-3 éve kaptam karácsonyra, aztán egy kisebb kiszerelésű Prada parfümöt a volt páromtól tavaly születésnapomra kaptam (ő már kifogyott). Egy saját vásárlású Beyonce illaton van még, aztán most hogy minden kiürülőben van vettem két akciós Avon kölnit és permetet.

Prada - Candy
A hajam nagyon fontos számomra, ezért már leteszteltem számtalan összeállítást. Ami működik az általában az átlátszó állagú könnyen zsírosodó hajra való folyadék ( két naponta kell hajat mosnom). Herbal Essences zöld vagy barack, Garnier Fructis és most vettem egy Elseve márjákút is mert féláras volt, de még nem teszteltem. Hajmosás után valamilyen spriccelős formában balzsamot vagy volumen növelőt is használok. Ezek nem kimosósak és a fésülésben segítenek leginkább. Fésülködni vizes hajjal nem szoktam, mert az megtöri a szálakat. Hajszárítót ritkán használok csak uszoda után vagy ha nagyon sietnem kell valahova.

Herbal Essences samponok és balzsamok

Hogy miért járnak a lányok együtt a mosdóba? Itt megtudhatod.

Nem én írtam ezt a történetet, de muszáj ide felraknom, mert hatalmas! És természetesen hihetetlenül igaz, akármilyen röhejesen hangzik!!!
Kislány korodban, amikor anyukád elvitt a mosdóba, megtanította, hogy legelőször le kell törölni a wc-deklit wc-papírral, majd ezt követően kis darab wc-papírkákat tett a wc-dekli teljes felületére.
Végül megtanította: "Soha ne ülj rá a nyilvános vécékre".
Ezt követően megtanította "a pózt", azaz, hogy tartsd meg az egyensúlyodat a vécé felett úgy, hogy rá se ülj és ne is érj hozzá a felületéhez.
"A Póz" megtanulása olyan első leckék egyike egy kislány életében, amely végigkíséri őt egész hátralévő életében. De még felnőttként is nehéz megtartani amikor a húgyhólyagod a kidurranás határán van.
Amikor el "KELL" menned vécére nyilvános helyen azzal fogsz szembesülni, hogy akkora sort kell végigállnod, mintha ott bent nem más, mint Brad Pitt várna rád. És vársz, mosolyogva, kedvesen és látod ahogy a többi nő is diszkréten keresztbe teszi a lábát és a kezét, ami a hivatalos kifejezése annak, hogy "behugyozom".
Végül rád kerül a sor de hirtelen megjelenik a tipikus anyuka azzal, hogy "ne haragudj, a kislányom nem bírja már tovább".
Ekkor végignézed az összes többi helyiséget is, hátha nem látsz valahol lábakat.
Mindegyik foglalt. Végre, valamelyik kinyílik és ráveted magad, szinte kiszeded az illetőt, aki éppen jön ki.
Bemész és konstatálod, hogy a zár nem működik (sosem működik), nem baj. Rátennéd a táskád az akasztóra de nincs (sosincs), gondolod majd a kilincsre, az sincs, ezért szemügyre veszed a területet, lenézel a földre és látod, hogy gyanús meghatározhatatlan víz van a földön, nem mered a földre tenni, inkább a nyakadba akasztod, miközben nézed, hogy himbálózik alattad, nem beszélve arról, hogy szinte megfojt, mert annyira tele van, hogy alig bírod el olyan dolgokkal amiket szép lassan tettél bele, de a nagyrészét nem is használod, de mégis ott van hátha kelleni fog valamikor.
De visszatérve az ajtóra. Mivel nem volt rajta zár, az egyetlen módja, hogy zárva tartsd az, ha az egyik kezeddel fogod, miközben a másikkal egy rántással lehúzod a bugyid és odateszed magad "a pózba". Micsoda megkönnyebbülés!!!... Ahhhh. Végre! És akkor hirtelen érzed, ahogy a combjaid elkezdenek remegni. mert lógsz a levegőben, a lábaid behajlítva, a bugyid elvágja a vérkeringésedet a combjaidban, a kezed amely tartja az ajtót kinyújtva és egy 5 kilós táska a nyakadban. Nagyon szeretnél leülni, de amikor bejöttél nem volt időd letörölni a vécédeklit és bevonni papírral. Valószínűleg nem történne semmi, ha leülnél, de anyád szavai visszhangoznak a fejedben: "sose ülj rá a nyilvános vécékre", ezért úgy maradsz "a pózban" remegő lábakkal.
De jaj, egy rossz kalkuláció miatt érzed ahogy egy vékony sugárban végigcsurog a pisi a fenekeden, talán a harisnyád is olyan lett!!!
Egy kis szerencsével megúszod, hogy a cipődet ne érje, de hát óriási koncentrációt igényel megtalálni a helyes "pózt".
OK, próbálod elfelejteni ezt a szerencsétlenséget és inkább elkezded keresni a wc-papírt, de a rohadt életbe!!!
Üres, nincs papír (mindig üres)! Ekkor esdekelve könyörögsz, hogy legyen a táskádban az 5 kiló lom között egy nyomorult papírzsebkendő, de ahhoz, hogy megkeresd el kell engedned az ajtót. Egy pillanatra kételkedsz hátha valaki pont akkor nyit majd be, de nincs mit tenni muszáj elengedni.
És persze, hogy amikor elengeded valaki belöki az ajtót, amit meg kell fékezned egy erős, gyors és nagyon határozott mozdulattal miközben kiordítod: FOOOOOOOOGLALT!!! Viszont ekkor megbizonyosodsz, hogy mindenkihez eljutott ez az információ, aki kint várakozik, ezért az ajtót már nyugodtan elengedheted, hiszen senki nem fog újra rád törni (ebben mi nők, nagyon tiszteljük egymást) és végre nyugodtan elkezdheted keresni a papírzsebkendőt. Szeretnéd mindet felhasználni, de tudod, hogy micsoda kincset érhet hasonló esetben, ezért elteszel egyet. Ekkor már számolod a másodperceket, hogy végre kimehess, mert rajtad a kabát, hiszen nincs akasztó, ömlik rólad a víz, őrjítő, milyen meleg tud lenni ezekben a pici helyiségekben, ráadásul ebben az erőltetett testtartásban, amiben még mindig vagy a vádlid már majdnem szétrobbant.
Nem beszélve, hogy rád törték az ajtót, megfojtott a táskád, csorog az izzadság a halántékodon és a végigcsurgott lábadról.
És tudod, hogy anyukád most nagyon szégyenkezne miattad, ha így látna, mert az ő feneke sosem ért hozzá egyetlen nyilvános vécéhez sem és hát valljuk be, "nem tudhatod milyen betegségeket lehet összeszedni egy ilyen helyen"... már teljesen ki vagy merülve, amire felállsz, nem érzed a lábaidat sem, gyorsan magadra húzod a ruhádat és lehúzod a wc-t.
Ezután átmész a kézmosóba. Minden tiszta víz, nem engedheted el a táskádat, a válladra helyezed. Nem tudod, hogy működik a csap, olyan sok fajta szenzoros csap van manapság és addig érintgeted amíg egy hajszálvékony hideg vízsugár meg nem jelenik. Gyorsan beszappanozod a kezed, megmosod egy olyan pózban, mintha a notre-dame-i toronyőr púposa lennél, hiszen nem szeretnéd, ha lecsúszna a táska a válladról. A szárítót már nem is használod, hanem gyorsan beletörlöd a gatyádba, mert ugye nem fogsz egy egész papírzsepit erre áldozni és kimész.
Ha szerencséd van nem húzol magaddal egy darab papírzsebkendőt a cipődön vagy ami még rosszabb nem akadt fent a szoknyád a harisnyádban amikor fénysebességgel felrántottad magadra a ruhádat és kivillant a feneked. Ekkor meglátod a pasidat, aki bement a férfi vécébe, kijött és még egy újságot is volt ideje olvasgatni, míg rád várt.
"Miért voltál bent ilyen sokáig?" - kérdezi az idióta.
És csak ennyit válaszolsz: "Sokan voltak".
Ez az oka annak, hogy a nők csapatostul mennek mindig a mosdóba, szolidaritás miatt, mert amíg bent vagy, az egyik tartja a táskádat és a kabátodat, a másik az ajtót és a harmadik beadja a papírzsebkendőt az ajtó alatt és így sokkal gyorsabb és könnyebb megtartani a "pózt" és a méltóságodat."

2014. szeptember 16., kedd

Miss Universe Hungary - 2014 szépségverseny

Mielőtt ebbe belekezdek elmondanám, hogy soha ezelőtt nem néztem szépségversenyt. Viszont kíváncsi lettem, miként is zajlik mostanában kicsiny országunkban egy ilyen "rangos" esemény.

Kiírás a szépségversenyről

Kezdeném azzal, hogy a helyszín snasszra sikerült. Kivetítők és vörös függöny meg valami ami alufóliára hasonlít és a falon gyűrve helyezkedett el. A fényvilágítás még csak-csak de például a hangosítás sem aratott maradandó sikert számomra.

Arnold Schwarzenegger videó üzenetben monda el "mennyire sajnálja", hogy nem lehet itt de reméli, hogy a legjobbat fogják majd kiválasztani.

Ha nem külföldről rendelnek ruhát, akkor a hazai neves eseményeken Daalarna ruhákban vonul mindenki, ez itt is így történt. Amit egyáltalán nem bánok, mert fiatal korom óta imádom Benes Anita munkáit.

Az est "háziúrnője" Vajna Timi volt, aki vagy nagyon izgult vagy csak szimplán nem tud emberek előtt beszélni... De hát Andy Vajna ott pöffeszkedett a zsűri mögött tehát ki más is lehetett volna jobb erre a szerepre, mint az ő felesége.

Műsorvezetők Lipcsei Betta és Szabó Kimmel Tamás voltak. Ha Szabó Kimmel Tamás nem lett volna ott, mint konferancé, az egész műsor szart se ért volna. Alig tapsolt valaki, még a poénokon sem mosolyodott el a közönség, pedig a híres Kabaré musical volt a ceremónia alapja. Silány táncosok, talán az előadók értek valamit. Kivéve persze Galambos Dorinát, aki még playback-ről is csak hamisan tud énekelni.

Három formában mérték össze szépségüket a versenyzők: koktél ruha, fürdőruha, estélyi ruha. Az értékelés a következő szempontok alapján zajlott: egytől öt pontig arc, alak, kisugárzás és mozgás kategória.
A versenyzők életkora 18-25 évesig terjedt, nyilatkozataikban mind elmondták mennyire fontos az őszinteség és a természetesség, meg a kisugárzás és nyilván megemlítették mind, hogy beszélnek ilyen olyan idegen nyelven is. (Nem, világbékéről szó sem esett). Zenére sem tudnak együtt mozogni, bár ezt a hatalmas koreográfiát próbálták gondolom hónapokig minden héten.

Az összesítésből 5 versenyző kapott lehetőséget a végső megmérettetésre, majd csak második és első helyezettet hirdettek.

Zsűrik: Görög Zita, Eric Hermann, Thomas M. Fisher, Mátrabérci Sándor, Dr. Kasznai Zzolt, Sárosi Zoltán, Katus Attila. ( Ne haragudjatok, de a nevekben nem vagyok teljesen biztos, mert csak az élő adás alapján firkantottam le őket gyorsan.)

Végül a győztes egy 20 éves lány lett Albertirsáról, Kelemen Henrietta. Őt Takács Nikolas és Király Linda köszöntötte az Aladdin mese betétdalával. (A whole new world)



Nemzetközi döntő majd novemberben lesz Tokyo-ban. Azt biztos érdemesebb lesz megnézni.

2014. szeptember 15., hétfő

Vegyes mix 1

Sziasztok.

Nagyon rontja az átlagom, ha nem írok egy hétig de nem érdekel, mivel az ócska, minden oldalon elcsépelt bejegyzések nem az én stílusom. Egy-kettő persze ide is felkerül, de nem divatból.

Viszont mivel most nincs egy kiemelendő hosszú és kifejtős témám sem ezért csinálok egy vegyi gyümit azokból a témákból, amik úgy előfordultak ez időtájt.

  1. Az érzés, mikor minden ismerősöd a társaságban már végzett a sorozattal, amit te nézel és hiába kéred őket, elmondják az egész történetet. Ezért én a Game of Thrones-t már csak a látványvilág miatt nézem :D
  2. 26 évesen elmész egy kocsmába, ahol 10 éves vagy régebbi dalokat vetítenek és úgy érzed öreg vagy, majd ezután magad elé révedve éled újra legszebb középiskolás éveidet :P Mi lesz majd 30 év múlva?!
  3. Egyébként feltűnt, hogy olyan témáról szívesebben olvastok nálam is, ami a közmédiában is jelen van.
  4. A születésnapok 20 éves korod után elvesztik azt a pillangós-repkedős érzést a hasadban. Vagy csak én vagyok így vele? Biztos később majd még visszatérnek.
  5. Ha álláshirdetésre küldesz önéletrajzot akkor érdemes olyan telefonszámot beírni, ami valóban a tiéd és el lehet Téged érni rajta!
  6. Nyolcvanas (1988) években készült és játszódó filmet nézve (Salsa) rádöbbenni, hogy de örülsz hogy még csak éppen akkor születtél meg. Azok a hajszerkezetek!
  7. Felírni három könyvet, amit megszeretnél venni hamarosan, majd a barátnődnek megemlíteni a hétvégén és elfelejteni mi is volt a harmadik címe. Még jó, hogy előre láttam, hogy el fogom felejteni!
  8. Vasárnap nem jó szaunázni menni, mert mindenki akkor ér rá és nem jó tömegbe befeküdni. Inkább felkelek szombaton megint 5:45-kor.
  9. Ha megy a mellúszás és a háton úszás, de néha bepróbálkozol a gyorssal is, ám mindig bedugul a füled tőle amikor feljössz levegőért, akkor lehet hogy többet nem kellene vele próbálkozni. Maradj meg annál, amit tudsz is csinálni :D
  10. Minecraft-on idegeskedni hülyeség. Mikor felépítesz egy tök jó lakást három nap alatt, majd elmész új alapanyagot keresni és nem találsz vissza és ugyanezt eljátszod ugyanabban a világban háromszor, majd meghalsz és véletlenül pont a házad közelében dob vissza a játék, felbecsülhetetlen.
Na ennyi lett volna mára a szösszenet. Vigyázzatok magatokra a héten is! Sziasztok!


2014. szeptember 10., szerda

iPhone 6 vs. akármilyen egyéb frissen piacra dobott telefon

Miért is vagytok odáig egy iPhone-tól? Mert Apple? Azon kívül más ok nem is lehet rá. Viszont a cég a telefonjaikkal igen csak le van maradva az androidos fejlesztőktől. Maradjanak inkább meg a tabletek és laptopok gyártásánál, bár én azokat sem szívlelem, de legalább van valami értelme.

Egyetlen Apple termékem van jelenleg (iPod) úgy hogy ne gyertek nekem azzal, hogy csak pikkelek erre a giga-mega jó nevű dologra.

Nézzétek meg az Lg G3-t vagy az Official-t az új Samsung Galaxy 4-hez, mert csodálatosak. Vagy ott van a Sony, akiknek szintén hasonló szisztémán alapszik a gyártásuk, még is használhatóbb az Apple terméknél.

Az iPhone-nak egy előnye van. iOS rendszere miatt gyorsabb, mint androidos társaik ám élményben sokkal kevesebbet is nyújt. Kivéve persze, ha ezreket adsz a fizetős alkalmazásokért vagy játékokért. Hát örülök, ha van rá pénzed, nekem nincs. Mellesleg árban is drágább a fent említetteknél.


Külföldi csekk beváltása

Sziasztok!

Ha emlékeztek nemrég írtam, hogy kaptam az angol önkormányzattól adó visszatérítést. Na már most a nevemre érkezett postán csekk formájában.

Hat hónapig lehetett beváltani a banknál, lehetőleg ahol neked is számlád van így rá is tudják neked utalni. Ha nem akarod ráutaltatni javaslom, hogy nézd meg hol a legjobb az árfolyam.

Én OTP-s vagyok, ezért oda mentem. Csekk árfolyamon a napi vétel ár 389 egész valamennyi forint volt. Sorszám után háromnegyed órát várakoztam. Volt olyan, aki később jött de előbb került sorra. Persze, mivel előző alkalommal mikor mentem kiderült, hogy az intézőnek valamibe át kell jelentkezni (sajna nem értek hozzá, gondolom a valuta miatt) így időigényes. No mindegy...

Ja igen, ha sorszámot kértek a Valuta vétel, eladás szekcióra nyomjatok rá és fontos, hogy ne hónap záráskor akarjatok beváltani csekket, mert nem lehet. Legalább is nekem ezt mondták.

No szóval személyi igazolvány és lakcímkártya legyen nálatok, azt elfogják kérni. Meg persze a bankkártyád ha utaltatni szeretnéd a pénzecskét. Aláírsz egy két dokumentumot és úgy 10 perc alatt meg is vagytok. Fontos az is, hogy a csekk hátuljára majd megkéri az ügyintéző, hogy írd rá a neved. De pontosan úgy kell ráírnod, ahogy az a csekken fel lett tüntetve. Nekem pl. nem ugyan úgy lett ráírva, mint ahogy én azt kérvényeztem, de nem kötekedtek miatta.

Az összeg elvileg 30 napig zárolva lesz a számládon, azaz nem lehet majd hozzáférni. Viszont ezt a bank hamarabb is jóváhagyhatja. Telefonon vagy online banki szolgáltatáson keresztül tudod csekkolni, hogy elérhető-e.

Ez történt tegnap. Szervusztok

Ehhez hasonló volt az én csekkem is.



2014. szeptember 9., kedd

Miről is szól az ősz

Fiúk és Lányok avagy Férfiak és Nők!

A meteorológusok szerint ez az utolsó meleg nap (amolyan nyárutó) úgy hogy innentől tessék felkészülni a falevelek hullására és a puha tapintású pulcsikra.

Mondtam már, mennyire imádom az őszt? Nem csak azért mert ősszel születtem (bár sok kimutatás szerint ez is közrejátszik), hanem a színek, az illatok és a sok-sok minden ami még az évszakkal jár miatt.

Alábbiakban összeszedtem nektek egy kis összeállítást. Miről is szól az ősz?

Legjellemzőbb színei a narancs, bordó és barna. Egyfajta elmúlást is jelentenek, de ha belegondolunk inkább megújulás, tisztulás következik belőle ezért nem lehet szomorú eseménynek tekinteni.


A szüret időszaka, bálok és mindenféle gyűjteni valók hozzák közel egymáshoz az embereket. No meg a kicsit hidegebb időjárás is :)



Falevelek, makk, dió, gesztenye valamint a tök különleges színbe öltöztetik tájunkat. Beköltöznek lakásunkba ilyen-vagy olyan formában.







A harsány életérzés után megjelennek a puha valamint kényelmes csizmák, kardigánok; sálakat tehetünk a nyakunkba.




Tábortűz mellett tölthetjük a hidegebb estéket egy pohár forró kakaóval a kezünkben és süthetjük a kedvencem, a marshmallows-t ^^ (pillecukor)



Remélem meghozta az őszhöz a kedveteket ez a kis prezentáció. Töltsétek tartalmasan, kiránduljatok ha tehetitek. Én is jövök még őszi témákkal később. Sziasztok

Személyi igazolvány csere

Helló!

Nemrég voltam új személyi igazolványt igényelni, mert a régi épp lejáróban volt. Azt hittem, hogy majd órákat kell sorban állni, ezért telefonon kértem időpontot.

Reggel nyolcra mentem az Okmányirodába. Elsőként kerültem sorra és körülbelül 5 percet vett igénybe a mutatvány. Nem tudom, hogy csak mázlim volt-e, de tényleg flottul zajlott minden. Fényképet készítettek rólam aztán kaptam egy aláírandó papírt. Majd kérdezték, hogy az 1500 Ft-os illetéket csekken vagy kártyán rendezzük-e. Hát mondom akkor már kártyáról szedjék le, mert amúgy is dolgozni kell mennem. Szóval az is tartott alig fél percig. Aztán pár hétre rá meg is érkezett. Most hirtelen nem emlékszem mennyi időt mondott az ügyintéző, hogy küldik, de sokkal hamarabb jött.

Végre valami jó hír is országunkat illetően.

Ui.: Nektek is előjön minden nem létező ragyafoltotok az arcotokon a személyi igazolvány képen? Milyen masinát használnak odabenn bakker... :D

Ez nem a miénk, de hasonlít.

Honnan is olvastok engem?

Gondoltam elhozom statisztikám egy kis szeletét. Ennek a táblázatnak Közösség a neve. Mint láthatjátok megmutatja, honnan is olvasnak az olvasóim. Nem kis meglepetésemre vannak olyan országok, amiken csak ámulok és bámulok. Vajon ezek az emberek hogyan keverednek az én oldalamra? Vajon tudnak-e magyarul? Vagy csak a véletlen vicces játéka ez?

Ezért kérlek, ha Magyarországon kívül laksz, megjegyzésbe légyszíves írd meg nekem, melyik országban élsz. Teljesen anonim jellegű a dolog, csak annyira kíváncsi vagyok. Köszönöm

A statisztika 2014 október 11. - szeptember 9-ig 10:20-kor elérhető állapotot tükröz.


BejegyzésOldalmegjelenítés
Magyarország
721
Egyesült Államok
172
Egyesült Királyság
171
Lengyelország
31
Indonézia
21
Németország
13
Örményország
12
Szaúd-Arábia
10
Kenya
3
Írország
2



2014. szeptember 8., hétfő

X-men : Az eljövendő múlt napjai - film vélemény

Végre megnéztem ezt is. Nagyon szeretem az X-men sorozatot. Ugyan az eredeti történet menettel és a képregénnyel nem vagyok tisztába, még is egész jól összerakottnak tűnik ez az eddig utolsó rész.

Szereplőinket ott hagytuk ott az előző részben, hogy Erik/Magneto és egy CIA ügynök miatt Charles/Xavier Professzor golyót kap a gerincébe, Raven meg még egy páran Magneto-val tartanak, mert nem hisznek Xavier terveiben. A professzor többi támogatói viszont hűek maradnak az ügyhöz, miszerint az embereket nem ellenségként kell kezelni és gyilkolni orrba-szájba.

Ebben a részben, mint azt a cím is sejteti először a jövőben járunk, ahol már alig élnek mutánsok a bolygón. Viszont emberekben sem bővelkedik a populáció mert egy bizonyos dr. Trask kifejlesztett olyan robotokat melyek DNS alapján azonosítják a mutációt és így minden olyan embert is kiirtanak, akiknek esetleg mutáns gyermeke születhetne.

A vietnámi háború végén Mystic/Raven megöli ezt a tudóst, aki addigra már prototipusokat gyártott az őrrobotokból és mivel elfogják, az ő DNS-ével fejlesztik tökélyre a gyilkológépeket. Tehát a maroknyi megmaradt mutánsoknak egyetlen reménye van. Visszaküldeni valakit a múltba, hogy mindezt megakadályozza. Egyedül Logan/Farkas szervezete bírja ki a megterhelést, úgyhogy ő megy vissza és megkeresi a fiatal Charles-t és Erik-et, majd együtt Raven nyomába erednek.

Látványban és cselekményben nincs hiány. A film közben észleltem némi tér-idő kontinuum bakit, de lehet csak én gondolom túl a dolgokat. Egyébként megnézném még egyszer.

Raven szerintem az előző részekben lényegesebb jobb volt külsőleg, színészileg is talán többet nyújtott, mint Jennifer Lawrence.

Hugh Jackman ismét jól hozta a figurát, nem is látszik a képernyőn, hogy annyira megöregedett volna. Köszi modern számítógépes technikák :P

James McAvoy annyira karakterhű maradt Patrick Steward-hoz, hogy még a béna kézmozdulatait is ugyan olyan sikkel mutatja be. Ez dicséretes.

Michael Fassbender és Ian McKellen hasonlósága is vitathatatlan. Jól hozzák a gonosz, később barát formát.

Ti láttátok már? Hogy tetszett?

Danielle Trussoni : Angelology - Az átok - könyv ismertető

Kíváncsi vagy, hogy kerültek az angyalok a földre? Vajon jó vagy rossz teremtmények és milyen befolyással vannak múltunkra vagy éppen jövőnkre? Na hát ebben a könyvben ezekről olvashatsz. 

Egy fiatal apáca régi levelet talál a kolostorban, majd egy magánnyomozó ellátogat hozzájuk. Ez a férfi, mint később kiderül tudta nélkül egy angyalnak dolgozik. A társaság Gábriel lantját kutatja, mely természetfeletti avagy "Isteni" hatalommal bír. Evangeline és családja múltjára fény derül, megkezdődik a hajsza a szárnyas veszedelmekkel.

Felemelő történet, kusza szálak és fantasztikus leírások fényében tárul elénk e különleges világ. Van benne történelem, romantika, intrika és félelem is. 

Olvassátok el, ha kedvet kaptatok rá!



2014. szeptember 6., szombat

Fotó pályázat

Helló mindenki!

Mostanában nem jelentkeztem, mert olyan szinten nem történik semmi, hogy az szinte már hihetetlen. No mindegy. Hű de szeretem ezt a billentyűzetet. Tiszta felüdülés a munka helyi után. Néha azon gondolkodom, majd beviszem a sajátomat, csak hogy jó legyen :P

Az jutott eszembe, hogy a szüleimmel nemrég beneveztünk egy fénykép pályázatra, persze tök amatőr szinten, semmi komolyat ne gondoljatok! Apukámnak egy elég szuper (legalább is szerintünk) gépe van és mivel három évig minden nyáron Angliában "nyaraltunk" így jó sok kép összegyűlt.

Órákon keresztül válogattunk, hasonlítgattunk a pályázatra már feltöltött képekkel. Végül ezek maradtak esélyesek a beküldésre. Első kettő a sorban az lesz, amit ténylegesen be is küldtünk.

Kis tanya Hampshire megyében

Brighton - tenger part

Brighton - Royal Pavilion

Brighton - tenger part



Brighton - tenger part

Portsmouth - Spinnaker Tower

London - Greenwich

Kis ház Hampshire megyében

London - Canary Wharf

Bournemouth - tenger part


Portsmouth - Gunwharf Quays

2014. szeptember 2., kedd

Kate Mosse : Labirintus - könyv ismertető

Kate Mosse egy angol írónő, akinek 2005-ben publikálták Labirintus című könyvét. Azóta több mint 37 nyelven lelhető fel. Jómagam tavaly bukkantam rá erre az úgynevezett Languedoc trilógiára.

Meg kell hogy mondjam, először az utolsó részt (Citadella) kaptam meg Angliában egy Waterstone's (olyan mint a Libri vagy Alexandra) bolti látogatás alkalmával. Nagy hír verést csaptak körülötte és le is volt értékelve bevezető árra valamint a borítóját nagyon szépnek találtam. Sokan most felszisszenhettek, de a történetet egyáltalán nem ismertem, ezért az nem lehetett szempont.

El kezdtem olvasni is, de annyira idegenkedtem tőle és a történelmi nyelvezetétől, hogy hamar a polcra került. Majd aztán hónapokkal később egy antikváriumban ráleltem az első kötetre, amelyről a könyv ismertetőm szólni fog. (Kicsit hosszúra sikerült a bevezető szöveg... huhh.)

Ez a történelmi fikció könyv témájú a középkori és a jelen kori Franciaországban gyökerezik. Főszereplője mindkét idő síkon egy-egy lány - Alaïs és Alice. Alice egy ásatáson segédkezik egy barátnőjének, amikor egy magányos régészeti felfedezést tesz, és ezzel mit sem sejtve veszélybe sodorja saját és mások életét is. Alaïs is egy kora hajnali órában kiszökik a városát védő falon túlra és egy holttestre bukkan a folyóban, majd miután mindezt bevallja apjának ő is rejtélyes titkokat kezd el felfedezni. A történet folyamán kiderül, hogy a Szent Grált kutatják sokan minden áron. Fény derül a kettejük közötti kapcsolatra is.

Én angolul olvastam a könyvet, de valószínű hogy a magyar fordító is megmaradt a régies stílusú megfogalmazásnál a középkori részeknél. Igazán könnyű ebbe a világba beleélni magunkat, tekintve hogy számos eredeti történelmi tényen is alapszik. Részletes leírást és térképet is kapunk minden helyhez, ahol csak a hősnőnk megfordul. A további szereplők jelleme is kétséget kizáróan kirajzolódik az oldalakat lapozva. Érzelmekben gazdag félig misztikus félig realisztikus világ ez, melyben a jó vív harcot a gonosz érdekekkel szemben.



Hivatalos okmányok kezelése

Elég sok adatot viszek fel mostanában a gépbe ahhoz, hogy megjegyezhessem az emberek mennyire nem figyelnek oda személyes irataik épségére.

Törött személyigazolvány, összemosódott TAJ kártya vagy mocskos, büdös lakcím azonosító.

Pedig nekem úgy tanították, hogy ezekre nagyon-nagyon vigyázzak. Büszke is vagyok rá, hogy semmilyen iratomat nem kellett pótolni ilyen vagy olyan okból kifolyólag.

Ezek hivatalos dolgok! Vajon az említett személyek hol tartják ezeket? Az alsógatyájukban? Vagy a WC-ben?

Jesszus XD


Ui.: Az már megint egy másik téma, hogy még a személyi igazolványon sem tudja aláírni valaki a saját nevét helyesen...

Rio 2 - film vélemény

Elég sokat váratott magára ez a mese számomra. Valamilyen okból kifolyólag állandóan hátra került a megnézendők listáján. Az első részt imádtam, csak valahogy a folytatásokkal úgy vagyok, hogy kell ez még ide? Vajon elcsépelt lesz és csak azért hozták létre, hogy még több bevételhez juttassa a készítőket?

Hát nem érdekel, mert nagyon klassz lett! A "szereplők" mit sem változtak karakterükben, a látvány mesés. Az Amazonas őserdő gyönyörű növényzetével és a színpompás madarakkal káprázatos világot alkottak.

A dalok fülbemászóak, a történet pedig hol vicces, hol izgalmas. Nincs benne megakadás vagy kínos részlet, amit inkább bárcsak kihagytak volna. Könnyed kikapcsolódást nyújt egészen kicsi gyerekektől a felnőtt emberekig.

Vannak benne bőven új állatkák, de az emberi oldal is hiteles. Élethű eszközök, berendezések és járművek. Az arc mimikája sem hagy kivetni valót maga után.

A szinkron hangokról nem igazán tudok nyilatkozni, ami azt jelenti, hogy rendben volt. Bár fordítási szempontból nem vizsgáltam meg tüzetesen, mivel csak magyarul néztem meg. Egyelőre.

Nézzétek meg ti is, ha vidám hangulatba szeretnétek jönni és tátva marad a szátok.

Egy kis részlet a filmből Magyarul sajnos nem találtam meg, bocsánat érte.


Esős időre való zenék