2014. szeptember 8., hétfő

X-men : Az eljövendő múlt napjai - film vélemény

Végre megnéztem ezt is. Nagyon szeretem az X-men sorozatot. Ugyan az eredeti történet menettel és a képregénnyel nem vagyok tisztába, még is egész jól összerakottnak tűnik ez az eddig utolsó rész.

Szereplőinket ott hagytuk ott az előző részben, hogy Erik/Magneto és egy CIA ügynök miatt Charles/Xavier Professzor golyót kap a gerincébe, Raven meg még egy páran Magneto-val tartanak, mert nem hisznek Xavier terveiben. A professzor többi támogatói viszont hűek maradnak az ügyhöz, miszerint az embereket nem ellenségként kell kezelni és gyilkolni orrba-szájba.

Ebben a részben, mint azt a cím is sejteti először a jövőben járunk, ahol már alig élnek mutánsok a bolygón. Viszont emberekben sem bővelkedik a populáció mert egy bizonyos dr. Trask kifejlesztett olyan robotokat melyek DNS alapján azonosítják a mutációt és így minden olyan embert is kiirtanak, akiknek esetleg mutáns gyermeke születhetne.

A vietnámi háború végén Mystic/Raven megöli ezt a tudóst, aki addigra már prototipusokat gyártott az őrrobotokból és mivel elfogják, az ő DNS-ével fejlesztik tökélyre a gyilkológépeket. Tehát a maroknyi megmaradt mutánsoknak egyetlen reménye van. Visszaküldeni valakit a múltba, hogy mindezt megakadályozza. Egyedül Logan/Farkas szervezete bírja ki a megterhelést, úgyhogy ő megy vissza és megkeresi a fiatal Charles-t és Erik-et, majd együtt Raven nyomába erednek.

Látványban és cselekményben nincs hiány. A film közben észleltem némi tér-idő kontinuum bakit, de lehet csak én gondolom túl a dolgokat. Egyébként megnézném még egyszer.

Raven szerintem az előző részekben lényegesebb jobb volt külsőleg, színészileg is talán többet nyújtott, mint Jennifer Lawrence.

Hugh Jackman ismét jól hozta a figurát, nem is látszik a képernyőn, hogy annyira megöregedett volna. Köszi modern számítógépes technikák :P

James McAvoy annyira karakterhű maradt Patrick Steward-hoz, hogy még a béna kézmozdulatait is ugyan olyan sikkel mutatja be. Ez dicséretes.

Michael Fassbender és Ian McKellen hasonlósága is vitathatatlan. Jól hozzák a gonosz, később barát formát.

Ti láttátok már? Hogy tetszett?

Nincsenek megjegyzések: