2014. szeptember 1., hétfő

Sorozatok

Helló.

Ha már annyit beszéltem itt az elmúlt bejegyzésekben a sorozatokról, akkor most elhoztam nektek azokat, amikért odavagyok. Legtöbbjük igaz nyáron szünetel és van olyan is, ami nem friss de én szeretem újranézni a legjobb részeket. Akkor el is kezdem.

  1. Éghasadás Noah Wyle főszereplésével egy napjainkban játszódó, UFO-k által megszállt Amerikát mutat be. Három fia van, akikkel próbál túlélni. Hamarosan csatlakoznak egy táborhoz, akiknek vezetője egy katona. Különböző feladatokat teljesítenek, megakadályozva az idegen lények terveit. Az idegenek úgynevezett béklyókat felhasználva először a gyerekeken keresztül igyekeznek átvenni az uralmat majd később teljes testi átalakítással (mintegy ember-UFO mutánsokat készítve) szeretnék beteljesíteni harcukat. Ám ezt a nagyon kevesen maradt emberek nem hagyják, egymással szövetkezve igyekeznek mindent megtenni szabadságuk érdekében.
  2. Glee - Sztárok leszünk Éneklős, táncolós amerikai tini műsor. A középiskola első osztályától egészen a felnőtt és dolgozó létig kíséri szereplőit. Szuper feldolgozásokkal tűzdelt mindennapi gondokkal tarkított sorozat. Mindenki megtalálja a hozzá hasonlót. Tanár, tanácsadó, diákok. Legszebb lány, kiközösített lány, túl korán terhes lány, néger lány, latin-amerikai lány, leszbikus lány, iskola macsója fiú, meleg fiú, problémás hátterű fiú, beteg apuka.
  3. A búra alatt Stephen King könyve alapján készült. Egy titkoktól és gonosz emberektől nyüzsgő kisvárosra egyszer csak egy természetfeletti búra borul. Senki nem tudja honnan jön, miért van ott. Áthatolhatatlan, ugyan akkor a levegőt sőt az esőt is beengedi. Hang nem szűrődik ki bentről és az atombomba sem pusztítja el. Rejtélyes dolgok történnek és ki összefogva ki egymás torkának esve, gyilkolva szeretne fényt deríteni a búra titkára. Négy fiatal és több felnőtt is kapcsolatban áll a titkokkal.
  4. Egy lépés előre Régi spanyol sorozat egy művészeti iskoláról, ahol a tanulók színész mesterség, modern- és balett tánc, valamint ének- és hangszeres órákon vesznek részt. A diákok, a diákok családja illetve az őket tanító felnőttek mindennapjait mutatja be a telenovella. Hamar meg lehet szeretni a karaktereket, látjuk küzdelmüket hogy ők legyenek valamiben a legjobban. A sztárrá válás folyamatát, a sok bukást és újrakezdést és rengeteg szerelmet.
  5. Grace Klinika A vészhelyzet és a Doktor House után szerintem a legjobb kórházas sorozat. Seattle kórházban dolgozó embereket mutat be. Katasztrófákat, különleges eseteket filmesítenek meg. Felhívják sok betegségre a nézők figyelmét. Töménytelen szálon futnak az események. Először csak az oda felvett gyakornokokon keresztül enged bepillantást a kamera, majd ahogy ők is feljebb kerülnek a ranglétrán, minden változik.
  6. Vámpírnaplók Egy tragikus sorsú lányról szól eleinte, aki egy kisvárosban lakik. Mit sem sejtő gimnazista életet él barátaival míg egy ismeretlen srác be nem iratkozik hozzájuk. Szerelem első látásra és ezután kezdődnek a bonyodalmak. Vámpírok, farkasemberek, boszorkák, ősrégi lények. Sorra hal mindenki akit szeretnek, és egy kis csapat próbálja mindezzel felvenni a harcot.
  7. Egyszer volt, hol nem volt Gyermekkorunk kedvenc meséi új és ijesztő köntösben. Misztikus kisvárosban élik életüket az emberek, míg egy örökbe fogadott kisfiú meg nem keresi anyukáját a nagy városban, hogy elvigye magával. Szerinte ugyan is lakóhelyén mindenki varázslat alatt áll. Mindezt egy mese könyv alapján gondolja. Hófehérke, a gonosz boszorkány, Pinokkió, Pán Péter és még sokan mások megelevenednek a képernyőn. Izgalmas történet sok-sok jelmezzel, fantasztikus díszlettel és még annál is tehetségesebb színészekkel.
  8. Trónok harca Ez is könyv alapján készült, George R.R. Martin az író. Egy külön világot mutat be (mint például a Gyűrűk ura). Királyságok, különböző népek és tájak élete a tét, amikor közeleg a tél. Veszedelmes lények élnek egy fal túl oldalán, ahol örök a hó és most veszélyben vannak. Persze közben trón viszályok és háborúk tizedelik a népet. Fattyú gyermekek, sárkányok és vitéz harcosok vidéke. Ármánykodó királyi hatalmasságok, koszos kis borbély lányok is akadnak bőven.
  9. Dominion A légió cím folytatása sorozatban. Isten az emberek közé küldi két leghűségesebb arkangyalát, Mihályt és Gábrielt egy csecsemő meggyilkolására mely az egész emberiséget megmentheti a közelgő súlyos csapásoktól. Ám Mihály megsajnálja az embereket és átáll a mi oldalunkra, miközben bátyja és a többi alsóbb rendű angyalok lelke megszállja az embereket, szörnyű és vérszomjas lénnyé változtatva majdnem mindenkit. A megmaradt emberek városokba tömörülve próbálnak védekezni ellenségeikkel szemben. Egyikükben ott él az immár fiatal felnőtt Kiválasztott is Mihállyal és a többi lakossal. Több szintre vannak beosztva az emberek, ezek alapján kapnak feladatokat, szállást és élelmet. A harc mindennapos, de ki tudja ki fog nyerni végül.
  10. Szívek szállodája Ez is régi sorozat már, de nem tudom megunni. Egy anyukáról és kislányáról szól. Az anyuka nagyon fiatalon szült, és gazdag szülei ezt nem nézték jó szemmel így hamar új életet kezdett egy aranyos, amerikai kis közösségben. Az ő és őket körülvevő események szemtanúi lehetünk 7. évadon keresztül. Munka, tanulás, barátok és szerelmek, ahogy az a rendes életben is lenni szokott. Életszagú, aranyos és jó gondolatokat közvetít.
  11. Betty a csúnya lány Na nem az új amerikai verzió! Hanem a régi Kolumbiai siker szappanoperának mondható, tipikus mikor lesztek már egymáséi fajta agyromboló kreálmány. Imádom. Ezerszer plusz egyszer meg tudom nézni és még mindig nem unom (na jó azért a mellékszálú eseményeken szeretek most már áttekerni). Egy nagyon nagyon csúnya, ám okos lányról szól a sorozat, aki megkapja élete első munkáját az egyetem után. Egy divat cégnél. Persze ez csak a cégtulajdonos apuka bosszúja fia csapongása miatt. Nagyon sok utálat és rengeteg hazugság árán, de Betty megváltozik és a vége happy end.
  12. Zorro (La espada y la rosa) Még egy kolumbiai telenovella. Zorro történetét szerintem nem kell bemutatnom, igaz kicsit más köntösbe bújt és hosszabb is lett. A Sánchez de Moncada és De la Vega család kusza szálait, a spanyol cigányok és egy a börtönben rejtegetett álarcos nő megpróbáltatásait mutatja be.
  13. Zöld íjász Stephen Amell főszereplésével került a tv-be egy új sorozat. Hasonló történetre én eddig nem is emlékszem, éppen ezért nem kiszámítható és nem elcsépelt. Egy 5 évig hajótörött srácról szól, aki kínok közt tanult meg harcolni. Majd visszakerül hőn áhított városába és hamar kiderül, hogy nem csak ő menekült meg arról a szigetről. Pörgős, modern ihletésű részeivel sokaknak okoz örömöt.
  14. The walking dead Zombi apokalipszis közepette egy maréknyi túlélő napjait láthatjuk. Küzdenek egymással, másokkal és a zombikkal. Biztonságos menedéket valamint válaszokat keresnek a bekövetkezett tragédia miértjére. Vérfagyasztó jelenetek, egyre aszottabb zombik veszik körül őket, de ők kitartanak jóban-rosszban.

Nincsenek megjegyzések: