2014. szeptember 16., kedd

Miss Universe Hungary - 2014 szépségverseny

Mielőtt ebbe belekezdek elmondanám, hogy soha ezelőtt nem néztem szépségversenyt. Viszont kíváncsi lettem, miként is zajlik mostanában kicsiny országunkban egy ilyen "rangos" esemény.

Kiírás a szépségversenyről

Kezdeném azzal, hogy a helyszín snasszra sikerült. Kivetítők és vörös függöny meg valami ami alufóliára hasonlít és a falon gyűrve helyezkedett el. A fényvilágítás még csak-csak de például a hangosítás sem aratott maradandó sikert számomra.

Arnold Schwarzenegger videó üzenetben monda el "mennyire sajnálja", hogy nem lehet itt de reméli, hogy a legjobbat fogják majd kiválasztani.

Ha nem külföldről rendelnek ruhát, akkor a hazai neves eseményeken Daalarna ruhákban vonul mindenki, ez itt is így történt. Amit egyáltalán nem bánok, mert fiatal korom óta imádom Benes Anita munkáit.

Az est "háziúrnője" Vajna Timi volt, aki vagy nagyon izgult vagy csak szimplán nem tud emberek előtt beszélni... De hát Andy Vajna ott pöffeszkedett a zsűri mögött tehát ki más is lehetett volna jobb erre a szerepre, mint az ő felesége.

Műsorvezetők Lipcsei Betta és Szabó Kimmel Tamás voltak. Ha Szabó Kimmel Tamás nem lett volna ott, mint konferancé, az egész műsor szart se ért volna. Alig tapsolt valaki, még a poénokon sem mosolyodott el a közönség, pedig a híres Kabaré musical volt a ceremónia alapja. Silány táncosok, talán az előadók értek valamit. Kivéve persze Galambos Dorinát, aki még playback-ről is csak hamisan tud énekelni.

Három formában mérték össze szépségüket a versenyzők: koktél ruha, fürdőruha, estélyi ruha. Az értékelés a következő szempontok alapján zajlott: egytől öt pontig arc, alak, kisugárzás és mozgás kategória.
A versenyzők életkora 18-25 évesig terjedt, nyilatkozataikban mind elmondták mennyire fontos az őszinteség és a természetesség, meg a kisugárzás és nyilván megemlítették mind, hogy beszélnek ilyen olyan idegen nyelven is. (Nem, világbékéről szó sem esett). Zenére sem tudnak együtt mozogni, bár ezt a hatalmas koreográfiát próbálták gondolom hónapokig minden héten.

Az összesítésből 5 versenyző kapott lehetőséget a végső megmérettetésre, majd csak második és első helyezettet hirdettek.

Zsűrik: Görög Zita, Eric Hermann, Thomas M. Fisher, Mátrabérci Sándor, Dr. Kasznai Zzolt, Sárosi Zoltán, Katus Attila. ( Ne haragudjatok, de a nevekben nem vagyok teljesen biztos, mert csak az élő adás alapján firkantottam le őket gyorsan.)

Végül a győztes egy 20 éves lány lett Albertirsáról, Kelemen Henrietta. Őt Takács Nikolas és Király Linda köszöntötte az Aladdin mese betétdalával. (A whole new world)



Nemzetközi döntő majd novemberben lesz Tokyo-ban. Azt biztos érdemesebb lesz megnézni.

Nincsenek megjegyzések: