2014. szeptember 22., hétfő

Segédszerkesztő megosztaná - film ismertető

Számomra ez a film kellemes perceket okozott annak ellenére, hogy megítélésem szerint egyáltalán nem vígjáték (bár ebbe a kategóriába van sorolva). Inkább egy tanulságos, emberi életet bemutató alkotás.

Főbb szereplői Sarah Michelle Gellar és Alec Baldwin. 2007-ben adták ki a filmet.

Kis összegzés: Brett Eisenberg (Sarah Michelle Gellar) segédszerkesztő egy kisebb könyvkiadónál és nagy álma, hogy egy bestseller szerkesztése révén a ő neve is bekerüljön a nagyok közé az irodalmi életben. Úgy gondolja, akkor juthat feljebb, ha elvegyül a jelenlegi nagyok között. Egy könyvdedikáláson megismerkedik a híres szerkesztővel, Archie Knox-szal (Alec Baldwin), és csakhamar gyengéd szálak fűzik hozzá. A probléma csak az, hogy a férfi alig fiatalabb az apjánál, nőcsábász és alkoholista.

Nyilván a látványvilágot nem kell hosszan ecsetelnem, hiszen nem egy számítógépes effektekkel teletűzdelt sci-fi-ről van szó, végre. A színészi játék viszont elragadó. A fent említett színészek jócskán hozzá tesznek a történethez gesztikulálásukkal és mimikájukkal. Én tényleg elhittem, hogy mind az ami megtörténik velük igaz.

Természetesen Amerikában játszódik, tipikus felállás. A főhősnő persze különbözik az átlag 23 éves korú csajsziktól, apukája kicsi szeme fénye és úgy is öltözködik. Legjobb barátnője gyakran a segítségére siet, jó beszélgető partner és tanácsadó.

A főhősünk jól hozza az 50 éves tapasztalt nőcsábító szerepét, ugyan akkor belátunk igen csak keserű lelkébe és problémáin keresztül azért a szívünkhöz nő ő is.

Az új főnöknő persze megkeseríti Brett munkáját, de igazából tényleges konfliktus kettőjük között csak egyszer fordul elő.

Aki kíváncsi miként végződik ez a románc, az nyugodtan nézze meg a filmet. Laza kis vasárnapi otthon kanapéra ülős, pokrócba burkolózós téma.

Remélem tetszeni fog, majd írjátok meg :)


Nincsenek megjegyzések: