2014. július 29., kedd

Szomszédok

Most szerintem sok mindenkinek érzékeny pontját fogom megérinteni :D



Én egy három emeletes épület földszintjén laktam minimum 20 évig és lakom mióta hazaköltöztem. Utóbbi intervallum alatt minden egyes hétvége kínszenvedés. Nem vagyok egy korán lefekvő típus de ha otthon is vagyok este nem azt akarom hallgatni, hogy óbégatnak, ordibálnak és veszekednek az ablakom alatt. Nálam este 7-8 körül le kell engedni a redőnyt. Egyrészt mert ha villanyt kapcsolok mindenki belát másrészt viszont azért hogy kicsit kiszűrjem a zajokat. Viszont 35 fokba hadd ne mondjam mekkora szauna van... Meg hát attól is félek, hogy egyszer csak valami a szobámban fog landolni, igaz a rácson nehéz keresztül dobni ugyanakkor fel lehet rajta kapaszkodni.

Na már most nekünk a második emeleten olyan fiatalok bérlik az egyik lakást, akik pont mindezt megtestesítik. Kezdve azzal, hogy minden nap füttyögnek nekik fel a ház elől (mert ugye kaputelefon az nincs...amúgy van) vagy csak szimplán felkurjantanak. Aztán kiülnek a ház elé a lépcsőre. Ott kiabálnak, köpködnek mi meg azon járunk-kelünk már ha elférünk közöttük. Este megy a berúgás, összeveszés. Nem találják egymást akkor ordítják egymás nevét órákon keresztül. Nem egyszer hívtunk már rendőröket ki. Sajnos eddig nem sikerült megcsípni őket.

Viszont mivel sokkal többen "alszanak" fent a lakásban és jó pár számlával is el vannak maradva így lassan úgy néz ki sikerül tőlük megszabadulnunk. Na nem a főbérlőn múlott. Ő azt mondta az elején, hogy neki kell a pénz keressünk mi más lakókat, ha ennyire zavar. Kérdeztük tőle: az nem zavar, hogy teljesen lelakják az ingatlant? Vagy hogy szerinte mégis miből fogják kifizetni a hátramaradt számlákat? Mert ezzel ő csak jobban megszívja, nem?

Arról még nem is beszélve, hogy a közterületet rongálják, sőt a lépcsőház falára  HELYESÍRÁSI HIBÁKTÓL HEMZSEGŐ trágár szöveget írnak fel.
Most már meg van hirdetve kiadónak és valószínű jövő héten már ki is költöznek. Remélhetőleg.
Kinek vannak még ilyen hangos vagy rendetlen szomszédai?

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Magyarország, én így szeretlek...jó távolról. :D
De komolyra fordítva, mindenhol vannak Pokoli Szomszédok. :)
Te pontosan tudod mire gondolok ez alatt, játsz a játékkal és képzeld azt hogy őket szivatod benne, hátha kicsit jobban érzed magad tőle ;)
Ha meg úgyis hamarosan eltűnnek vagy eltűntetik őket, kitartás.:)