2014. július 31., csütörtök

Twerking - Lány vs. fiú

Hát ma kiégett a retinám.

Mivel elég nagy tánc őrült vagyok, érdeklődöm alapvetően minden stílus iránt. Legyen az profi vagy amatőr.
Szoktunk barátaimmal is erről beszélni, vegyesen fiúk és lányok. A fiúk azt mondják, hogy egy latin táncos srác nem lehet szexis, mert olyan buzisan néznek ki abban a ruhákban és ahogy rázzák a csípőjüket, hát inkább hagyjuk. Viszont a lányokat irtó elegánsnak tartja mind a két nem.
Hip-hop téren már megoszlanak a vélemények. Ott a tánc formája válogatja ki csábító, mert ha valaki csak vonaglik vagy úgy rázza magát mint akit megrázott a kettőhúsz, no az kiábrándító.
És akkor itt van ez a twerking ugye bár. Miley Cyrus szépen elintézte nekünk, hogy egy generáció rázza az ülepét. Nem is igazából mondanám önmagában tánc stílusnak, inkább ha összevegyítjük más hagyományosabb figurákkal... Attól, hogy zenére mozog valaki, még nem azt jelenti, hogy táncol is :D
Én a twerking videók közül nem sokat néztem, de volt egy nagyon szuper ahol ringben küzdöttek egymás ellen a lányok. Abban például láttam rendes mozdulatukat, de a fő elem mégis az alsó fertály erős kilengése volt.
Ami meghökkentett ezek után, hogy srácokat nézzek akik ugyan ezt csinálják :O Na mondom álljunk meg egy szóra! Kinek szexi az, hogy egy pali úgy rázza a seggét mint egy cicababa? Max. egy másik srácnak, akit a saját neme felé húz a szíve. Viszont én nőből vagyok, tehát el innen!!!!!
Itt a vidi: (Vigyázat! Retina égető)


Következzék néhány videó, amiket én táncnak, szexisnek gondolok.

Ez itt a csajos-ringes twerking: https://www.youtube.com/watch?v=BkPwBr81Odw

Tango (irtó macsó pasi): https://www.youtube.com/watch?v=GSsfP8nRvYg





2014. július 30., szerda

Káposztasétáltatás

Kínában a magányos emberek káposztát visznek el sétálni. Úgy gondolják, az a darab zöldség több figyelmet fordít feléjük, mint rokonaik vagy barátaik.

Egy részről jó ötletnek tartom, hiszen ez elég feltűnő és így ha más embert látsz ugyan így tenni akkor már is odamehetsz hozzá és nem vagy egyedül! Van egy téma, amin el tudtok indulni. (Megjegyzem ugyan így van, ha kutyát sétáltatsz is.) Ez egy jelzés a másik felé. Ha nem kedveled meg az illetőt tovább sétálsz, lehet hogy más is szembe jön veled hasonló cipőben. Vagy nagyobb csoportokba meghirdetni, hogy magányos vagy? Sétáltassunk együtt káposztát! Költségkímélő is és megint csak társaságban vagy.

A célját tehát eléri. Éljenek a különc emberek! :)


Legyetek lelkileg erősek

Ezt a témát olyanoknak ajánlom, akik megpróbáltak másnak lelkileg segíteni. Akik szerettek akár milyen formában - mert ugye nem csak a szerelem fajta szeretet létezik a földön - és akarták, hogy a másiknak jobb legyen; megélje, amit a segítő fél már tud. A szenvedő túl lépjen a fájdalmán, dühén és kétségbe esésén.

Egy életvidám ember, aki ha világ megmentő ambíciókkal nem is rendelkezik de embertársai jó létét szívén viseli. Ez lennék én. (Amit magamról gondolok és nem mások rólam.) Szóval én mindig is úgy gondoltam, mindenkinek meg kell adni az esélyt a boldogságra. Ismerek nagyon jó embereket, akiknek valahogy soha nem jön össze. 50 évesen férj után felnőtt gyerekkel rendelkező hölgy, aki nem találja párját; nyugdíjas hölgy, akit elhagy a férje; huszonévesek, akik nem találják a helyüket a világban.

Mindenkinek van egy keresztje, amit a vállán visel. Csak az nem mindegy, HOGYAN viseli. Éveken keresztül különböző indokokra fogni a boldogtalanságunk okát fölösleges. Elpazarolt idő a múlt hibáin töprengeni. Az élet előttetek áll, nem mögöttetek. Miért van az, hogy valakinek vannak tervei? Nem süpped bele a posványba, nem érdekli ki mit akar tőle. Ő maga legyen boldog, kocsit szeretne vagy unokáival töltené idejét. Nem kell ahhoz más! Ha most nincs is senki melletted nem vagy egyedül, ott van valaki fontos. TE MAGAD. Ha másnak tudsz segítséget adni, magadnak miért nem... Rövid az életünk, úgy tekints rá ahogy illik. Ne az számítson hány hibát követhetsz még el, azokból tanulsz.

Szörnyű dolgok akárkivel megtörténhetnek. Ott hagyhat a szerelmed, kirúghatnak a munkahelyedről, meghal valaki nagyon fontos számodra. De az élet megy tovább. Sokkal több élmény vár még rád. Meg van az ideje a gyásznak és meg van az örömnek is. Ne szentelj neki több időd, mint amennyit végtelenül muszáj.

Én sem vagyok különb. Nekem is jó pár évbe beletelt eljutni ezekhez a mondatokhoz. De volt segítségem, ezért írom most meg nektek is, hogy van remény. Vannak még olyanok, akiket érdekeltek! Eredetileg nem is ebben a formában szerettem volna feldolgozni ezt a témát. Másképp viszont nem tudom. Néha még mindig visszatérnek azok az idők, ahol csak a magány és a düh kapott helyet. Szerencsémre egyre ritkább és megtanultam kontrollálni. Magam mögött hagytam.

MERT MINDIG VAN MIÉRT VÁRNI A HOLNAPOT.


2014. július 29., kedd

Kereskedelmi televízió

No kedves barátaim. Ma néztem egy kis tv-t mikor haza jöttem ebédelni. Nem is néztem igazából, mert a konyhában voltam de szüleim elég hangosan hallgatják de nem ez a lényeg. Ment a napi Aktív... és ebéd időben - fél egy körül volt - ilyen laza témával: minél kövérebb egy nő annál jobb a szexben!!!!

WTF?! Mi van? Jó hallottam én már, hogy a srácok nem a piszkafákat szeretik, hanem ha van valamit markolni. Vagy hogy a ducibb nők felszabadultabbak és nem annyira feszélyezettek.
És ott állt Kelemen Anna plusz valami 150 kilós nő és ő váltig állította, hogy a férfiak őt imádják, és akkora pofája volt mint a bécsi kapu. legyen önbizalma persze. Csak ne akarja már nekem bemesélni, hogy pár plusz kilóval egyenes arányban jó az ágyban nyújtott tevékenység. Ez mi ez? Nem a zsírtól lesz valaki jó az ágyban.

Ami még jobban kiakasztott, miért kell ilyen témáról abban a műsor időben beszélni? Főleg az egyik legnézettebb csatorna. Semmi értelmeset nem tudnak már kitalálni... Hírek címén is mit adnak már elő. Beszámolnak két balesetről, egy politikusról és a legvégén ja! Született egy kis maki Mucsaröcsögén, legyél már boldog.

Hol vannak a régi jó műsorok... :(


Ötlet? :)

Szomszédok

Most szerintem sok mindenkinek érzékeny pontját fogom megérinteni :D



Én egy három emeletes épület földszintjén laktam minimum 20 évig és lakom mióta hazaköltöztem. Utóbbi intervallum alatt minden egyes hétvége kínszenvedés. Nem vagyok egy korán lefekvő típus de ha otthon is vagyok este nem azt akarom hallgatni, hogy óbégatnak, ordibálnak és veszekednek az ablakom alatt. Nálam este 7-8 körül le kell engedni a redőnyt. Egyrészt mert ha villanyt kapcsolok mindenki belát másrészt viszont azért hogy kicsit kiszűrjem a zajokat. Viszont 35 fokba hadd ne mondjam mekkora szauna van... Meg hát attól is félek, hogy egyszer csak valami a szobámban fog landolni, igaz a rácson nehéz keresztül dobni ugyanakkor fel lehet rajta kapaszkodni.

Na már most nekünk a második emeleten olyan fiatalok bérlik az egyik lakást, akik pont mindezt megtestesítik. Kezdve azzal, hogy minden nap füttyögnek nekik fel a ház elől (mert ugye kaputelefon az nincs...amúgy van) vagy csak szimplán felkurjantanak. Aztán kiülnek a ház elé a lépcsőre. Ott kiabálnak, köpködnek mi meg azon járunk-kelünk már ha elférünk közöttük. Este megy a berúgás, összeveszés. Nem találják egymást akkor ordítják egymás nevét órákon keresztül. Nem egyszer hívtunk már rendőröket ki. Sajnos eddig nem sikerült megcsípni őket.

Viszont mivel sokkal többen "alszanak" fent a lakásban és jó pár számlával is el vannak maradva így lassan úgy néz ki sikerül tőlük megszabadulnunk. Na nem a főbérlőn múlott. Ő azt mondta az elején, hogy neki kell a pénz keressünk mi más lakókat, ha ennyire zavar. Kérdeztük tőle: az nem zavar, hogy teljesen lelakják az ingatlant? Vagy hogy szerinte mégis miből fogják kifizetni a hátramaradt számlákat? Mert ezzel ő csak jobban megszívja, nem?

Arról még nem is beszélve, hogy a közterületet rongálják, sőt a lépcsőház falára  HELYESÍRÁSI HIBÁKTÓL HEMZSEGŐ trágár szöveget írnak fel.
Most már meg van hirdetve kiadónak és valószínű jövő héten már ki is költöznek. Remélhetőleg.
Kinek vannak még ilyen hangos vagy rendetlen szomszédai?

2014. július 27., vasárnap

Sztárok és emberség

El vagyok varázsolva *-* Most néztem egy élő közvetítést a Comic Con kapcsán. A zöld íjász *Arrow* sztárja válaszolt kérdésekre. Stephen Amell-ről van szó, aki nem nézi a sorozatot (aki meg igen az úgy is tudja a nevét :D)

Szóval felvetődött bennem egy téma. Még pedig mennyi siker, csillogás és pénz kell ahhoz, hogy valakiben megszűnjön a "földi halandók" a.k.a. hétköznapi emberek iránti tisztelet. Elnézek egy-két sztárt, aki lenézi a pórnépet és megver vagy akár csak szóval bántalmaz illetve semmibe vesz csak azért mert te nem ott vagy fenn, ahol ők. És akkor rátalálok ilyen gyöngyszemekre. Mosolyog, szemkontaktust nem kerülve illedelmesen végig hallgatja, amit kérdeznek; majd humorosan, tőle telhető legtöbbet megtéve válaszol. Mindeközben nincs fölényben veled szemben, egyenrangú félként tekint rád.

Önzetlenségből, emberségességből jeles. Egyébként szerencsére nem egy ilyen ember van. Sok youtube-os embert is nyomon követek és róluk is azt tudom elmondani, hogy nincsenek elszállva maguktól attól, hogy 25-50-100 ezer ember van rájuk feliratkozva. Ők is sok mindent megtesznek, azért hogy a közönségük jól szórakozzon. Persze ez az ő érdekük, mivel ha nincs néző akkor nincs miért csinálni sem, DE mondhatnák azt is, hogy "tudod mit nem érdekel, én ezt akarom és ez lesz." Ehelyett mi történik? "Fáradt vagyok és már négy órája megy az élő műsor? Nem baj gyerekek maradjatok még, mert beígértem még egy játékot, ami miatt sokan itt maradtatok."

Akik folyamatos kontaktban vannak az emberrel. Saját ügyes bajos életük mellett jut arra idejük, hogy a te (néha hülye) kérdéseidre válaszolgassanak. Fejlesztenek, kérdeznek; vajon mit szeretnétek még, mitől lenne jobb és élvezhetőbb a csatorna. Na ez az az elhivatottság, ami szerintem megérdemel pár szót.
Így tisztelgek előttetek akár külföldi sztárok vagytok, akár hazaiak. Mert megérdemlitek.

Még több ilyen ember kellene a földre.

Ui.: Felrakták a live videót, szóval aki tud angolul az cuppanjon rá
https://www.youtube.com/watch?v=2f9Lch5b3O4#t=197


Napi vers/idézet rovat

Hogy telik a vasárnapotok?
Én ma reggel voltam a vásárban, aztán ebéd, aztán wii-ztünk kicsit és most megy a forma 1. Igaz 2009 óta nem néztem (mert a kedvencem akkor lépett ki), de most azért kis izgalommal töltött el. Mint egy rég nem látott ismerős. Az ábrák, amiket mutogatnak jobbak lettek; a kommentárok rosszabbak. De hát semmi sem örök.
Na mindegy is. Azért írok, mert kicsit szeretném a blogomat tervezgetni-rendezgetni, fejleszteni így napi vers rovatot indítok. Minden nap a blog bal felső oldalán fogjátok látni a kiválasztott költeményt.
Mai nap Csontos Gabriella versét választottam. Ő a nagynéném és egész régóta ír mély tartalmú, gyönyörű verseket. Így hát inkább választanom nehéz közülük, mint egyáltalán eldönteni kirakjak-e egyet is :) A poet.hu oldalon olvashatjátok ti is a verseit, ha megtetszik. http://poet.hu/szerzo/Csontos_Gabriella
Azért lesznek máshonnan is idézetek, versek. Mikor milyen hangulatban leszek. Remélem tetszeni fog. Sziasztok


2014. július 26., szombat

Az angol reggeli

Éhes vagyok és képeket nézegettem. Szóval ha valaha ki szeretnétek próbálni milyen is egy kiadós angol reggeli, itt az én verzióm :)

Hozzávalók két főre:

Egy konzerv paradicsomos bab http://angliamasszemmel.zsoltshow.hu/etelek/gb_kaja_zoldseg/w_gb_kaja_he_003.JPG
Két szelet kenyér
4 db tojás
Szeletelt sonka/bacon 3-3 szelet (NEM az a papír vékonyra szeletelt)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/Bacon.JPG

Elkészítés:

Pirítsd meg a kenyeret a kenyér pirítóba vagy tűzhelyen.
A konzerves paradicsomot önts egy serpenyőbe és rakd fel főni (soha ne a mikróba fujj....) Lassú tűzön kevergesd míg az egész elkezd bugyogni és még azon is túl egy kicsit. Vigyázz, le ne égjen!
Csinálj tükörtojást. Kis olajra üsd a tojásokat, ha az alja megpirult óvatosan, lapáttal fordítsd meg (ha nem szeretnéd, hogy folyós legyen)
A bacon sonkát én sütőbe grill rácson szoktam megcsinálni, de ha nem éri meg begyújtani a sütőt, abba az edénybe megpiríthatod, amiben a tükörtojás készült. Igyatok hozzá narancslét :)
Jó étvágyat




Puchner Kastélyszálló és Élménybirtok (Bikal)

Ugyan én wellness-elni még április első hétvégéjén voltam, de úgy gondoltam egy említést megér.
Bikalon voltunk egy hétvégét szüleimmel. A szállodáról annyit kell tudni, hogy hatalmas birtokon terül el és ötféle szálláshangulatban nyújt szobákat.

Wellness részlege bővelkedik medencékben, masszázsban, koktél bárban. De ha valaki sportolni szeretne, van konditerem és bowling is.

Aztán ott van még az Élménybirtok! Ha nem lenne elég az a varázslatos látvány, melyet a tökéletesen kidolgozott épületek nyújtanak lépj be a csodák birodalmába. Láttátok a Lovagregény című filmet? A középkori óvárossal, épületek és árusok tömkelegével? Az összes alkalmazott be van öltözve korabeli ruhákba, úgy beszélnek sőt úgy járnak mint azok az emberek. Egy pillanatra nem zökkennek ki a szerepükből. Finom ételeket lehet megkóstolni, előadásokra beülni. Beszélgetni a solymásszal a bemutatója után. Lovagi tornán részt venni és íjászkodni. Minden korosztály megtalálja a számítását. Kézművességtől a ruhabérlésig, madaras bemutatótól a lovaskocsiig. Egész fiatal kortól az idősebbekig.

Mindig van valami akciójuk, előadásokat tartanak egész nyáron (Ludas Matyi, Dózsa György).
Az éttermük fantasztikus legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról. Az összes dolgozó végtelenül kedves, előre köszönnek. És bár hallottuk mennyit dolgoznak, soha egy rossz szó el nem hagyja a szájukat.

Ezt a képet a hivatalos oldalról "loptam", csak hogy lássátok mekkora méretről is van szó birtok ügyileg... Nem kicsi, ugye? :)




Itt a térkép, hogy könnyebben megtaláljátok: http://bit.ly/1rHa7JH

http://puchner.hu/

http://elmenybirtok.hu/

Utóirat: Vigyázat!!! Egy hétvége nem elég, hogy az összes programon részt tudjatok venni!

A marokkói fürdő díszítése


Az egyik épület a sok közül


A lovagi torna


Kényelmes ágyak a fürdőben


Külföldön élő cicám: Cézár

Jó reggelt. Tegnap döbbenten vettem észre, hogy a macskámról egy szó sem esett még. Most elmesélem, hogy került hozzám és akkori páromhoz.

Először is tudni kell, hogy mikor elindultunk Angliába magunk mögött hagytunk egy csodálatos cicát. Az ő neve Bella volt. Még Pécsett hoztam el egy családtól, akiknél a gyerekek miatt nem maradhatott. Együtt élt velem és baratnőmmel egy albérletbe. Aztán ahogy a párommal komolyabbá váltak a dolgok és egyre többet kellett utazgatnom így inkább hozzá került a cica lány. Itthon még egy évig együtt éltünk és mikor eljött az indulás ideje odaadtuk volt párom anyukájának, hogy vigyázzon rá. Sajnos mivel kertes házban lakott, ahol minimum 5 cica és ugyan ennyi kutya van így hamar megszökött. Soha többet nem láttam. Emlékét, képeit és azt a pár videót őrzöm szívemben.

Képzelhetitek mennyit sírtam utána és még is fogadtam, sokáig nem lesz házi állatom, bár nagy állatbarát vagyok egyébként.

Aztán eltelt 1-2 év és már éppen gondolkoztunk egy házi kedvenc befogadásán. Éppen déltől fél 10-ig dolgoztam és sokat rezgett a telefonom így szünetben megnéztem. Vissza is hívtam páromat, aki közölte velem: Itt vannak az ismerőseink és hozták egy új lakótársat. Azt hittem poénkodnak, mert hát ugye szoktak :D De ez alkalommal érkezett egy kép is. Egy cicus üldögélt a kanapénkon. El sem akartam hinni. Kis elesett, apró, alig látszott ki a díszpárnából. Úgy tekertem haza a biciklimen mint a szél! Tényleg ott várt a hálás kis jószág. Hálás, mert napokat kóborolt az utcán ismerősünk háza táján. Le volt fogyva, volt egy seb a fején.



Párom nem nagyon értett a nyelvén még akkor, mert szegénynek tejet tett le először. Jót mosolyogtam rajta és kicseréltem vízre. Aztán újratöltöttem, annyira szomjas volt. Kaptunk egy kis zacskónyi ropogtatós macska kaját is, mert szerencsére nekik is van egy gyönyörű fiú cicájuk, Zeusz. Úgy feküdjünk le, hogy szegényt bezárjuk a fürdőbe csak első este. Mert mégis csak kint volt. Lehet bolhás vagy hordozhat más betegséget. Szerintetek kibírtuk? :) Jó visszatekintve kicsit felelőtlenség volt, de nem tudtam ellenállni. Bújt és dorombolt a jó melegben.



Egy-két napra rá megfürdettük és elvittük állatorvoshoz. Csodával határos módon semmi baja nem volt!
Így hát befogadtuk. Idő közben megerősödött, jó gazdik révén vettünk neki mindenféle tartozékot, játékot és kaparófát.
Mikor haza költöztem megegyezünk, hogy a cica Angliában marad. Nem is szerettem volna ekkora útnak kitenni és nem is tudtam volna hova magammal hozni. De hónapról hónapra kapok róla friss képeket esetleg videót így nyomon tudom követni kis életét.


2014. július 25., péntek

Egy szuper zene: Mike - Hope

Sziasztok!

Kedves ismerősöm volt olyan rendes/aranyos, hogy facebook oldalán megjelentesse a blogomat így most szeretném neki viszonozni ezt a szívességet.
2011 novembere óta youtube-ozik, én magam 2 éve csatlakoztam feliratkozói közé. Vannak nála játék bemutatók, végigjátszások és sok más. Vlogolás, unboxing meg alapból is nagyon rendes embernek tartom.
A felhasználói neve a fent említett csatornán Mike Games, ez pedig az oldalának a címe:
https://www.youtube.com/user/mike19871016

Facebook-on is ugyan ezen a néven (Mike Games) találjátok meg.

Nemrég csinált egy jó zenét és ezen a vonalon szeretne tovább is haladni.
Nekem azért tetszik a száma, mert hangulatos és pont nyárra lett tervezve! Képzeljétek el, ahogy kocsival a tenger part felé tartotok, ablak letekerve és szól ez a dallam. Süt a nap; érzitek, hogy minden rólatok szól. Szabadság, feltöltődés, rekreáció.

https://www.youtube.com/watch?v=NaaIlwICZuA

Valamint jómagam is csináltam hozzá egy alig 3 perces videót, amolyan kreatívkodásképp. Olyan szöveggel, amit én képzeltem hozzá, semmi hivatalos. Hallgassátok, sok szeretettel készítettem.

https://www.youtube.com/watch?v=sgpSply0Rx0


Szerencsén múlik az egész élet? Dolgozó ember lettem

Hát kedves olvasók, azt hiszem egy ideig nem kerül sor több munka keresős blogra, mivel ma hivatalosan is leszerződtem :) Immár három hete dolgozom egy cégnél asszisztensként és elmesélném még utoljára a munkakereső történetem végső fázisát.
Kicsiny városomba egy oldalon talált hirdetésre adtam be önéletrajzot interneten. Építőipari cég keresett asszisztenst. Követelmények idegennyelv tudás, számítógépes ismeretek és jogosítvány. Ez ugye sok mai fiatalra igaz. Építői ismereteim nem valami tágak úgyhogy sok reményt nem fűztem hozzá. De aztán még is felhívtak engem.

Július másodikán reggel nyolcra kellett az irodába jönnöm. Előttem pont ideért egy lány a párjával így ő ment be először, a fiú kint leült az előtérben. Benn volt minimum 10 percet, majd kijött. Pont meg is hallottam mielőtt beléptem az ajtón, hogy majd értesítik. Ketten "interjúztattak" (azért zárójelbe, mert kis túlzás), ugyan azokat megkérdezték, ami a hirdetésben szerepelt. Elővettek egy mappát, amibe mint utólag kiderült 50 jelentkező önéletrajza volt benne. Miután elmondtam miket tudok, félre is tolták a mappát Mikor tudnék kezdeni címszóval. Hát mondtam viccesen, hogy akár holnap?! Szavamon fogtak és másnap már jöttem is szorgalmasan. Az előző asszisztens, aki kisegített a cégnél 4 órában nagyon aranyos volt/ mai napig is beszélünk, mert sok olyan dolgot meg kellett mutatnia, amihez nem értek.

Aztán, hogy a bejegyzés címéhez hű legyek, mi a szerencse?

Az asszisztens 50 önéletrajzot nyomtatott ki a 150-ből és én voltam legfelül... Ha én akkor az elsők között vagyok, akik jelentkeztek vagy ha csak fordítva fűzi bele a mappába a lapokat és én vagyok legalul?? Lehet hogy még most sem lenne munkám. Mondjuk nemrég hívtak Debrecenből állás ügy miatt, de mondtam, már tárgytalan.

Ennyit jelent, hogy ki hányadik? Hogy állnak a csillagok? Vagy nem is tudom. Kinek meddig kell várni míg elérkezik az ő szerencséje? Sokan egy egész életet úgy élnek le, hogy ez nem következik be. Milyen UTÁLATOS dolog is ez. Pedig az ember megélhetése függ tőle. De mennyi esély van rá, hogy 100-200 ember közül őt választják? Egyébként úgy, hogy nálam biztos megfelelőbb ember is lett volna a posztra szerintem! Aki legalább pénzügyi végzettségű vagy már dolgozott ilyen helyen.
Láttam olyan önéletrajzot is mióta itt vagyok, akit személyesen ismerek és ide jelentkezett szintén.

Fura dolgok ezek. De egyelőre én megérkeztem. Most tapasztalat és pénz gyűjtés van folyamatban. Aztán jöhet a következő lépcsőfok. Sok sikert mindenkinek, aki még most is keresi álmai munkáját. Sziasztok

2014. július 24., csütörtök

Déja vu

Valaki mondja meg, hogy mitől van ez az érzés?!
Találkoztatok már ezzel?
Nekem pár évente előjön egy-egy és olyan rossz érzés.
A szívem hevesen elkezd dobogni, nehezen veszem a levegőt tőle és egyáltalán.
Hogy villanhat be egy olyan kép, amit előtte soha nem láthattál és neked még is ott van az a pár másodperc.
Nem láthatok a jövőbe csak úgy.
És ki dönti el, hogy mi az az esemény, amit látnom kell?
Most kicsit ki vagyok akadva, ne haragudjatok.
Valószínű, hogy utána olvasok még ennek.

De legalább ez a szám eszembe jutott róla: https://www.youtube.com/watch?v=RQ9BWndKEgs

Ismét angliai téma! Adó visszaigénylés

Visszatérve kicsit Angliára, mert kaptam tőlük levelet így aktuális lett. Szóval mivel kint legálisan le voltam jelentve a HM Revenue-nél ezáltal fizettem adót (income tax) és tb járulékot (national insurance), vissza tudtam igényelni egy kis összeget. Mindez ugye másfél évnyi befizetés alapján jött össze, hiszen au-pair munkához nem szükséges lejelentened magad, mivel kereseted nem haladja meg az összeget, ami fölött köteles vagy - na ezt jól elmagyaráztam.

Magyar oldalon találkoztam egyébként ezzel a lehetőséggel. De aztán, hogy hivatalos formát öntsön a dolog, felmentem a központi önkormányzat oldalára is (előny az angolul tudóknak). Meg kell mondjam, eléggé szakzsargon volt, de kihámoztam az infót amire szükségem volt.

A munkáltatóm oldaláról kellettek a kilépési papírjaim és saját magamnak ki kellett egy formanyomtatványt tölteni, majd mindezt szépen borítékolva feladni a postán. 4 hónap lefolyása alatt el is lett intézve. Lehet ez rövid idő, mert valaki mondta, hogy akár évekig is elhúzódhat. Mivel nekem nem sok munkahely váltásom volt és nem 10 évet ölelt fel ez az időtartam ezért gondolom nem sokat kellett rajta matekozni.
Külön kaptam egy beváltandó csekket és külön postával egy kimutatást/elszámolást.

Persze akadnak olyan oldalak, akik (némi pénz ellenében) elintéznek minden formaságot helyetted, de én ezt nem igazán akartam igénybe venni.

A munkáltatód köteles neked egy P45 nevezetű nyomtatványt adni, amikor kilépsz vagy ő elküld. 4 részből áll: Part 1, Part 1A, Part 2 és Part 3. Ezek közül a 2 és 3 számút kell a borítékba beletenned, az 1A-t TARTSD MEG magadnak!!!!

P85 pedig az a formanyomtatvány, amit neked kell kitöltened. http://www.hmrc.gov.uk/cnr/p85.pdf
Ezek alapján beazonosítanak és kiszámolják, mi jár neked.

Ja és a jó az egészben, hogy akár 5 évre visszamenőleg is igényelheted ezt a pénzt.

Remélem tudtam segíteni valakinek ezzel.

Lengyelország: Költségvetés és weboldalak

Autó bérlés: 20.000 + 30.000 kaució = 50.000
Első tankolás: 25.000 dízel
Auschwitz: parkolás 8 zloty; belépő fejenként 40 zloty
Auschwitz-Birkenau: ingyen
Krakkó szálló: 170 zloty 2 szoba (5 férőhely)
Vonaljegy: 3,80 zloty (normál jegy, 40perces)
Vacsora: 0,4 l sör 7,5 zloty; egy tál főétel 20-30 zloty
Taxi: 25 zloty (szombat este, 6 üléses, 7 percnyi út)
Wielicze sóbánya: parkolás 15 zloty; belépő turista útvonalra fejenként 79 zloty
Második tankolás: 100 zloty

Auschwitz: http://en.auschwitz.org/z/
Szállásunkat ezen a címen foglaltam: www.booking.com
Az étterem, ahol vacsoráztunk Pod Wawelem: http://www.podwawelem.eu/
Sóbánya: http://www.wieliczka-saltmine.com/

2014. július 23., szerda

Kedvenc mese zenéim

Sziasztok. Úgy döntöttem ma belefér még egy blogolás, mert amúgy is van, amit most hallgatok, de nézni nem kell. A másik ok, amiért ez a téma: mert sokan olvastátok, mik a nyári kedvenc slágereim :) Szóval most megosztom veletek még egy válogatásomat: a mese zenéket! Akkor lássuk:

Oroszlánkirály 2 - Ő benned él https://www.youtube.com/watch?v=hFw6LMGzktk

Oroszlánkirály 2 - Te csaló https://www.youtube.com/watch?v=DTlLRdAfyA4

Hercules - Gospel https://www.youtube.com/watch?v=RRq7lLawQB4

Hercules - Ez nem lehet szerelem https://www.youtube.com/watch?v=i_2Y3yxs3ss

Anastasia - Volt egy régi december https://www.youtube.com/watch?v=6WpYqRMyfUE

Táncoló talpak - Boogie Wonderland https://www.youtube.com/watch?v=V7vjxhqMPng

Aladdin - A whole new world https://www.youtube.com/watch?v=BqGTb4ZFAS8

Tarzan - Gyermekember https://www.youtube.com/watch?v=s_n6BgjuzKg

Mulan - I'll make a man out of you  https://www.youtube.com/watch?v=d6IYt2qMj1A
(Kínai verzió)

Mulan - Tükörkép https://www.youtube.com/watch?v=hjA4fIMAyGY

Jégvarázs - Let it snow/Legyen hó https://www.youtube.com/watch?v=BS0T8Cd4UhA
(Többnyelvű verzió)

Pocahontas - A szél színei https://www.youtube.com/watch?v=DQ4wvJhJ_FU

Macskafogó - Cicadal https://www.youtube.com/watch?v=elL2asmv7oc

Kis hableány - Ringat a víz https://www.youtube.com/watch?v=d0X1dnF_3Nw

Szilaj - Sose törik be a vadló https://www.youtube.com/watch?v=fIBAdyMmIPY

Lengyelország: Második rész

Második napunk, azaz 2014.07.20. vasárnap reggel 7 órakor indult. Valakinek sikerült kipihennie magát, valakinek nem. Mi lányok ébredtünk először és hamar kiderült, hogy a srácok nem éppen aktívak. Mivel megbeszéltük, hogy szeretnénk egy közeli boltba elmenni mielőtt Wieliczka-ba indulunk így sürgetett az idő. Késő volt már mikor felkerekedtünk, de nem eléggé ugyan is a "katicás" bolt (fogalmam sincs mi a neve csak egy nagy katica volt az emblémája) még zárva volt. A parkolóba behajtva tanácskoztunk, hogy mi legyen és egy másik kocsiból átszólt egy magyar, hogy csak 9-kor nyitnak. Viszont mivel se kedvünk, semmi időnk nem volt így tovább indultunk, mondván majd csak lesz útközben egy bolt reggelizni és egy kis szuvenír sört begyűjteni az otthoniaknak.
Jött is egy nagy TESCO (éljenek a multik). 24 órás nyitva tartásával pont megfelelt nekünk. Még egy pékség is volt, ott szereztem forró kávét (tejes, cukrost). Belsőre természetesen ugyan úgy nézett ki a bolt, mint az itteni. Csak kínálatban tért el valamicskét, pl. a halas pultjuk óriási volt. Na mindegy is, haladtunk tovább. A bányát hamar megtaláltuk, csak egy gond volt, hogy a parkoló marha messze volt a bejárattól, ezért tepertünk ezerrel. De ugye még wc-re is kellett menni, meg csak foglalásunk volt nyomtatva, jegyünk nem szóval elkéstünk.
Szerencsénkre pont akkor indult csoport mikor beestünk így szusszanni sem volt időnk. Idegenvezetőnk (Dorotha - remélem nem haragszik meg, ha rosszul írtam a nevét) már is mondta, hogy egy kis bemelegítéssel kezdjük 300 valamennyi lépcsőfokkal a föld mélye felé.


Körbe-körbe mentünk lefelé úgy 20-an a csoportban. Pont ideális szám volt, nem tolongtunk, nem kellett sietni vagy éppen egymásra várni. A bánya lenyűgöző volt mind méretileg mind látványilag. Ha az egész föld alatti hálózatot összekötnék akkor 300 km jönne össze, az olyan mintha távolság mint Krakkótól Varsó. Itt voltak sóból állított szobrok, néhány kiállítás műemberekkel, lovakkal illetve sok fa kitámasztáshoz, lépcsőnek.


Ugyancsak voltak animációk: hol hanganyag, hol falra vetített képek. A falon levő sót is megnyalhattuk és bár magát a bányászatot 18 éve abbahagyták a kipumpált befolyó vízből mai napig nyernek még ki sót (a vizet is meglehetett kóstolni egy ujjunkat belemártva).



Volt három szuvenír bolt is.


Láthattunk egy csarnokot is. Sóból készült csillárokkal és falba faragott szentekkel, sőt még az utolsó vacsora is meg volt örökítve a falba faragva. E helyszín helyet adott még egy kápolnának is.


2 km gyaloglás után túránk végére értünk, na nem a föld felszínére. Még mindig a barlangban álltunk. Volt itt étterem, szuveníres, mozi. Egy kilátóhoz is fel lehetett jutni de arra már nem volt időnk, és plusz pénzbe is került volna. Ettünk egy keveset, megpihentettük a lábunkat és elindultunk a lifthez, ami majd felvisz minket. Várnunk kellett egy portánál, ahol három besorolás közül választhattunk. Első volt a további túra folytatása, második az egyéni felszínre jutás, harmadik a csoportoké ugyan így. Vártunk hát. Aztán jött egy hölgy, mondott valamit lengyelül majd elismételte angolul. Még NEGYED ÓRÁS séta várt ránk a liftig. És nem akármilyen tempóban!!! Loholtunk együtt több mint 50-en a föld alatti folyosókon. Néha az ajtók miatt bevártuk egymást ( a ventilációs rendszer miatt külön voltak választva a bánya egyes részei és addig nem nyithattad a következő ajtót, míg az utolsó be nem csukta a mögötte levőt), de aztán végül bepréselődtünk a liftbe úgy 15-en. Felértünk és a lent hallott instrukciók alapján elindultunk megkeresni kiindulási pontunkat, ahol a kocsi is volt. Újabb negyed órás séta. Szóval szépen el is fáradtunk a végére.
A kocsinál volt még egy kis beszélgetés, ezek után elindultunk haza. Útközben már csak egy-két benzinkúton álltunk meg, viszont vagy azért mert Krakkó felé jöttünk haza vagy mert már kiismertük a GPS-t és a táblákat, ezért csak egyszer kanyarodtunk el rossz felé, de az is csak 5 percig tarthatott. A bányában 9:30-12:30-ig voltunk. Haza pedig este 9-kor értünk. Körülbelül 8 óra volt az út, tehát két órát lefaragtunk az indulási menetidőnkből.
Ennyi a mi kis hétvégi történetünk. Csinálok még egy bejegyzést róla, amiben a költségvetésünket és a helyek weboldal címeit találhatjátok, ahol megfordultunk. Remélem ti is kedvet kaptatok ezekhez a csodás helyszínekhez.


2014. július 21., hétfő

Lengyelország: Első rész

Sziasztok! Remélem jól indult a hetetek. Én nem mondom, hogy nem tudtam volna még aludni, de hát munka van nincs mese.
Múlt héten Írtam róla, hogy hétvégén kirándulok. Erről szeretnék most beszámolni nektek. Ebben a bejegyzésben a szombati napunkról olvashattok majd. Bele is kezdenék, ha nem bánjátok.

2014.07.19 reggel 2:45. Felkeltem 4-5 óra alvás után. Legtöbb holmimat előtte este már bekészítettem a bőröndbe így csak a pipere dolgok voltak hátra, na meg jómagam rendbe szedése. Anya már fenn volt (azért izgultunk kicsit mindannyian), hogy elköszönhessen. Főzött nekem termoszba kávét (köszi anya).

3:15-kor indultam el otthonról a megbeszélt találkozó helyünkhöz egy bolt mögötti parkolóba. Az utca végén rám dudáltak, barátaim közül ketten pont akkor érkeztek a bérelt autónkkal. Kiszálltak mikor odaértem, beraktuk a csomagomat hátulra és vártunk még egy emberre. Eközben sofőrünk elment a közeli éjjel nappaliba. Kicsit beszélgettünk, energia italt ittunk aztán elindultunk felvenni utolsó utasunkat. A kocsi feltankolása után beizzítottuk a GPS-t (Nokia Lumia telefon áruházából letöltött autós navigációs programmal). Magyarországon volt autópálya matricánk így hamar a szlovákoknál találtuk magunkat.


Majd ott kezdődtek a gondok. Mivel előre nem néztünk útirányt, és az elsőre feldobott útvonal lehetőség fizetős lett volna, ezért egy 70 km-rel hosszabb távot választottunk. Auschwitz volt az végállomás és nem ellenőriztük a haladási útmutatót ezért nagyon kicsi falvakon haladtunk keresztül; elhagyatott utakon, füstös gyárvároson át (ahol semmi fény nem volt csak korom és köd); azért volt szép része is. A zöld hegyek, erdők kárpótoltak minket.


Ki is világosodott mire nagyobb városba értünk. Ott viszont nagyon-nagyon eltévedtünk. Városon belül tudtuk, hogy hol vagyunk és hova kellene mennünk, csak nem tudtuk hogy jutunk el oda, mert a GPS jeleit nem lehetett útmutatásként venni. Miután harmadszor kanyarodtunk rossz fele (köröztünk ugyanazokon az utakon) megálltunk és a térképen megkerestük melyik úton kellene tovább haladunk és a táblák alapján végül is fél óra után kiértünk az autó útra. Viszont annyi útépítés volt, amik miatt hol a szembe forgalmat kellett 10 perig várni, hol terelő úton körbemenni (naná, hogy meghülyült bele a navigáció is)! Néha közbeszúrtunk egy megállót, nézelődtünk. Mivel lassan is tudtunk haladni a szerpentinen és kis utakon, meg hát néha el-el kanyarodtunk rossz felé, így a beütemezett 6-7 órás útból több mint 10 lett.
Fél kettőkor kicsit idegesen, elcsigázva érkeztünk meg Auschwitz első táborába. Itt leparkoltunk elmentünk mosdóba és a kassza felé vettük az irányt. Nagyon sok ember volt ott. Ahhoz képest mekkora hely, négy kassza üzemelt. Sokat nem kellett várnunk, sorra kerültünk. Kértem 5 jegyet angol tárlatvezetésre, megkaptam és elindultunk beljebb, ahol kaptunk fülhallgatót és egy kis készüléket. Mint kiderült ez azért kellett, hogy mindenki jól hallja az idegenvezetőt. Voltunk a csoportba minimum 50-en és így nagy szükség is volt rá. Szörnyen meleg volt ekkor már és a szűk helyekre bezsúfolt emberek között nehéz volt akármire is koncentrálni.


Érdekes dolgokat hallottunk. (Többségüket akár melyik erről szóló oldalon vagy könyvből el lehet olvasni és mellesleg aki kicsit is tud a történelem ezen részéről, már majdnem mindent hallott.)


Úgy fél óra múlva úgy döntöttünk ott hagyjuk a csoportot és a magunk tempójában fedezzük fel a koncentrációs tábort. Felfrissültünk a közeli mosdóban és majd nem mindegyik házat bejártuk, amiben kiállítás volt. Láthatóak térképek az egész helyszínről, fényképek arról, miképp működött a tábor és számadatok az elhurcolt áldozatokról. Ablakok mögött látni lehetett maketteket pl.: hogy hogy működött a gázkamra és a holttest égető, valamint sok-sok megtalált régiség megtekinthető. A rengeteg cipő, bőrönd, fésűk és még a leborotvált hajak is ki voltak állítva. Rabruhákat láttunk, valamint képet azokról akik dokumentáltan kerültek ide. Be lehetett menni magába a gázkamrába és az égetőbe is.
Ezután úgy döntöttünk elmegyünk inkább a második táborba mert idáig nem azt kaptuk, amire számítottunk. Kocsiba ülünk, és átvezettünk tehát Birkenau-ba. Ekkor már fél 5 körül járt az idő.


Ez a része a koncentrációs tábornak az a hely, ahol istálló épületekbe voltak elszállásolva a zsidók. Legtöbbjüknek csak a kéménye maradt meg, de néhányat restauráltak, hogy legyen mit néznie a turistáknak. Találtunk egy vagont is, amiben a világ bármely pontjáról szállították a rabokat. Itt találkoztunk idegenvezetőnkkel is, ugyanis a túra alapból 3-3,5 órás volt. Tehát pont időben végeztünk, csak ugye 4 órával a tervezett érkezési időnk után voltunk és még el kellett mennünk Krakkóba elfoglalni a szállást és megnézni a várost, és aludni egy keveset.
Még világosban értük el a várost és csak ámultunk, hogy már most milyen gyönyörű. Megérkeztünk a szállóhoz (diákszálló). Leparkoltuk a kocsit és mondtam, hogy még ne vegyük ki a csomagokat biztos ami tuti. Milyen igazam volt, ugyan is egy kb 5-6 emeletes épületsort kell elképzelni, melynek 5 külön bejárata van és mindegyiknek más szálló a neve. Mi a Filutekbe foglaltunk, ami a legutolsó volt a sorban. Oda mentünk. Az ajtó zárva volt. Kopogtunk, csöngettünk semmi. Már épp azon voltam, hogy felhívom a számot, amit a foglaláshoz kaptam, mikor a mellettünk levő ajtóból kikiabált egy néni. Persze lengyelül szóval visszakiabáltam, hogy csak angolul tudunk. Megindultunk felé, mire ő bement az épületbe, hát követtük. Ott szerencsére a recepción ült egy férfi aki tudott angolul és elmagyarázta, hogy az a szálló nincs is nyitva az évnek ebben a szakaszában, de ha egy épülettömbbel hátrébb megyünk akkor ott adnak szobát. Hát így tettünk. Átparkoltunk és bementünk az ajtón. Két aranyos lengyel hölgy (50 körüliek) fogadtak minket.
Elkezdtem angolul beszélni, majd mikor láttam a zavarodottságot a szemükben megmutattam a foglalásom és címszavakban próbáltam felvázolni a helyzetet. Valahogy így nézett ki: Filutek (ugye a szálló neve) -not open (nincs nyitva) -two rooms (két szoba) és mutattam az öt fős társaságot. Hát úgy 10-15 perc alatt kiektivitiztünk két szobát magunknak. Kifizettük az árat, megkaptuk a kulcsot és felmentünk. Ketten voltunk lányok az egyik szobában, hárman fiúk a másikban. Emeletes ágy volt ott (nem mondom meg, hogy hogy másztam fel :D), szekrény, íróasztal és egy hűtő. A fiúknál be is izzítottuk a hűtőt és raktunk bele szendvicseket és innivalót. Mindenki lezuhanyzott, elvégezte ügyes-bajos dolgát és jóval este 8 után elindultunk felfedezni a várost.
Szerencsére előtte nap én tanulmányoztam a helyszínt így tudtam, hogy van buszmegálló a közelben. Oda is sétáltunk de mivel nem találtam azt a számú vonalat, ami nekünk kellett volna így segítséget kértünk a közelben állóktól. Egy aranyos pár volt, aki elmondta, hogy inkább menjünk villamossal az egyszerűbb. Sőt még szóltak is, hogy inkább itt vegyük meg az automatából a jegyeket, mert a fenti megállónál nincs ilyen lehetőség és még térképen!!! megmutatták merre kell mennünk. Oda is találtunk és kiderült, hogy én is ezt az utat találtam meg itthonról szóval fel is pattantunk a 8-as villamosra. 9-10 megállót kellett mennünk. Közben leszólítottak minket ketten. Lengyelek voltak, és két barátom meglepett arcát látva rögtön át is váltottak angolra. De mivel ők azt se nagyon beszélték (mindketten németesek) ezért én is harmadik férfi barátom társalogtunk velük. Elmondták, hogy valamilyen utcát keresnek, tudunk-e segíteni. Hát mondom most vagyunk itt először szóval biztos nem.
Megérkeztünk a Wawel-hoz, így hát leszálltunk. Én még gyorsan átszaladtam a másik oldalra megnézni mikor megy az utolsó villamos vissza. Sajnos 11 órakor indult (addig már alig egy óra volt hátra) így tudtam, hogy mást kell kitalálnunk hazafelé. Nagyon éhesek voltunk mindannyian ezért elővetettem ismét a GPS-t, amit akkor térképként használva kikerestem azt az utcát, amin vélhetőleg az az étterem volt, amit én kinéztem magunknak Trip Advisor programomon.
Csodák csodájára pont ott szálltunk le mellette a megállóba. Tele volt kívül hatalmas hely, élő zene szólt, bementünk és szerencsére az első boxban (rögtön a sörcsapok mellett, micsoda mázli) kaptunk is egy asztalt. Mögöttünk is magyarok ültek. Rendeltünk inni (0,4-es illetve egy literes sört a fiúk) Tyskie és Pilsner Urquell márkájúakat.



Néztük az étlapot is. 15-20 féle főétel közül lehetett választani. Mindenféle húsok, köretek, saláták. Árban nagyon kedvezőek voltak. Inkább az italok voltak drágábbak a mi mértékünk szerint. De az adagok hatalmasak voltak, ketten nem is bírtuk megenni őket de a többiek besegítettek. Üldögéltünk még kicsit, azért volt mit kipihenni aztán úgy 11 óra körül kértük a számlát. A pincér pedig ingyen rövid italokkal tért vissza! Cherry ízű volt szép kis poharakba töltve. Ráadásul egyel többet kaptunk, mert rosszul emlékezett és nem vitte vissza.
Sétálva vettük be a belvárost. A közeli Wavel-t lefényképeztük kívülről, jöttek lovas hintók körbe a macskakövön, boltok voltak egész úton. Egy kifüggesztett térképen belőttük az útirányt. Még nyitva volt a szuveníres (nagy örömünkre) így bevásárolhattunk az emléktárgyakból. Nagy sürgés-forgás és élet van a belvárosban késő estig. Ezer meg egy szórakozó hely, gyors kajálda, étterem, kocsma (ne az itteni falu szélire gondoljatok).
A térre kiérve hatalmas tömeg fogadott minket. Egy kocka alakú teret képeljetek el. Emlékművek, bazilika és múzeum gyönyörűen kivilágítva keveredik a modern éjszakai élettel, mulatozással.














Kattintgattam a fényképezőt a telefonomon. Oda-oda léptek hozzánk a helyiek, ők is rajta akartak lenni a fotókon. Aztán mikor már kellően álmos volt mindenki, elindultunk visszafelé taxit keresni. Hamar volt is egy állomás, ahonnan körülbelül 7 perc alatt hazaszállítottak minket. Fenn a szobánkban mindenki bedőlt az ágyba. Beállítottuk az óráinkat, volt 6 óránk a pihenésre.

Holnap jön a következő rész. Ha kíváncsiak vagytok rá, kattintsatok majd vissza az oldalamra. Köszönöm

2014. július 18., péntek

Köszönöm

Csak az elmúlt hónapban majdnem ezer oldalmegtekintésem volt, és túl léptük a 6000 összes megtekintést!!!! Köszönöm szépen, hogy ennyien olvastok, és érdekel amit írok.
Éppen ezért örülnék, ha ide kommentbe írnátok témákat, amik esetleg még érdekelnek vagy kíváncsiak vagytok valamivel kapcsolatban a véleményemre, esetleg kérdeznétek.
Jelentem be vagyok pakolva a hétvégére, és a szendvicsek is készen vannak. Hajnalban irány Lengyelország.
Megtekintjük Auschwitz-et majd Krakkót és a Wieliczkai sóbányát.
Kívánjatok sok szerencsét, kelleni fog :D
Cserébe ha visszajövök lesz hosszú élménybeszámoló. Valószínű képeket is hozok.
Itt egy kép a kocsiról, amivel utazunk. Szép hétvégét kívánok mindenkinek. Sziasztoooooooooooook


UI.: Előre látom mekkorát fogok ma aludni tekintve, hogy a ligetbe Jazz koncert lesz..... Jippiáéeó á jippiáje

Nem történik semmi!

Na sziasztok. Tudom, tudom a héten nem voltam valami aktív. Nem történt semmi említésre méltó, csak azért meg nem írok érdektelen dolgokról, hogy legyen itt fenn valami. Nemsoká elérem a 6000 oldal megtekintést. Szuper! Hétfőn vagy kedden pedig jön egy kis hétvégi összefoglaló, ugyan is Lengyelországba megyünk barátokkal. Addig is szép hétvégét. Mindjárt vége a melónak!!! Sziasztok

2014. július 12., szombat

Értékek

Szombat van és pihenek. De valami kikívánkozik belőlem.
Mint olyan sokszor eddigi pályafutásom alatt, nemrég ismét megkaptam azt a jelzőt, hogy kishitű vagyok. Az az önmagamat nem becsülöm nagyra külsőleg. Persze mind ezt egy olyan emberrel szemben, akinek több tíz milliós autója van és földje az országban erre-arra és bejárta a fél világot... Persze falja a nőket, ennyi pénzért meg is teheti. (megjegyzem számomra külsőre egyáltalán nem vonzó semmilyen szinten)
De vagyon a belseje milyen?
Ezzel szemben én milyen értékeket képviselhetek? Őszinteség, becsület, barátság, lojalitás. Én nem esek hasra valakitől, csak azért mert pénze van. Ez attól is függ hova születünk, hogy alakul életünk hálója vagy épp mennyire vagyunk becsületesek. Mert valljuk be őszintén, aki mostanában becsületes annak kevesebb jut a jóból! Hát nem? Hát de....
Az, hogy én mit gondolok a testemről és más hogyan látja megint más. Amit kifelé mutatunk kép nem mindig egyezik meg azzal, amiről gondolatban meg vagyunk bizonyosodva. Egyébként se kell fűnek fának tudnia, mit gondolsz. Egyesek igen könnyen beszélnek akár még szexuális életükről, vágyaikról is. Én ezt régebben soha nem tettem, most is csak egy-két olyan ember van, akiknek egyáltalán bármi ilyen jellegűt mondok. De akkor sem én hozom fel, csak ha már ez a téma akkor hozzászólok. Számomra ehhez kell egy fajta bizalom. Ha ez gáz, akkor korbácsoljanak meg.
Minden embernek más értékek fontosak és valahol a mai női társadalom is tehet róla, hogy egy férfi azt hiszi le vehet minket a lábunkról, ha meglenget egy húsz ezrest. Meddig kell még egy nőnek lesüllyednie, míg valaki olyat talál, aki nem pénzért akarja megvásárolni a szeretetét? Ha csak egy alkalomra is...

2014. július 9., szerda

Harry Potter folytatása

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/34-evesen-ter-vissza-harry-potter
Bejegyzésem e cikk alapján készül. Igaz tegnap facebook-on már írtam róla pár szót, de mivel ekkora hírverést kap (joggal) így én is hírértékként és nagy Harry Potter rajongóként felavatom.
Nagyon örülök neki, hogy hallunk még sztorikat a hét fő alkotáson kívül. Ugyan akkor rövid novella képében szeretné megjelentetni az írónő (J.K.Rowling) a folytatást így tehát nem értem miért is kell ennyi mindent elárulni előre. Szinte nem is lesz érdemes megvásárolni a teljes kiadást, kiderül már most minden! Ez olyan mint egy film trailer-e. Nem is tudom melyik mozi film megjelenése előtt történt velem, hogy minimum 3 előzetest mutattak be és az összes poént vagy sorsdöntő jelenetet kivesézték. Kérdem én, miért is fizessem akkor ki a mozi jegyet? Megnézni a tölteléket? Vicces. Nyilván megfelelő marketing nélkül nem hozná azt a bevételt az adott könyv, film bármilyen árucikk, de túlzásba esni szintén hasonló végzetet vonz maga után.

Homoszexualitás

Mai témám. Igazából tegnap késő este találkoztam vele facebook-on,  de akkor már feküdni kellett. Jegyzetet sem készítettem már róla úgy hogy remélem nem felejtek ki semmit.
Vajon mi a különbség két más nemű vagy két azonos nemű ember szerelme között. Mondhatnátok, hogy ugyan azon nem (két férfi avagy két nő) közötti kapcsolat nem természetes eredetű mivel gyereknemzésre alkalmatlanok. Ezt mindenki tudja, igaz is. Ez biológia. Viszont az is biológia illetve kémia, hogy két emberi lény vonzódik egymáshoz. Van persze lelki/érzelmi oka is, de ebbe nem megyek bele, mert a lélek ügyeit soha senki nem fogja tudni megmagyarázni/megérteni.
Beteg-e az az illető ki saját neme iránt gyengéd érzelmeket tanúsít? Szerintem semmi féle képpen nem. Hadd döntse már el az ember szabadon, hogy a kolbászt vagy a palacsintát szereti. Ne az legyen a mérlegdöntő, hogy kit csókol meg az utcán és kivel bújik ágyba. Ők is egyenértékű érzelmeket élnek meg párjukkal, mint akár melyik heteroszexuális egyén.
Férfiak többsége szivesen fogadja egy leszbikus pár afférjait. Miért? Mert bele tudják élni magukat! Mert ők is hetero létüknek eleget téve a női nemhez vonzódnak. Míg két férfi bármilyen testi kapcsolatára undorodva tekintenek. Hát jó hogy! Ők sem akarnák ezt maguknak, nem tudják elképzelni, elhatárolni saját hovatartozásukat.
Női szemmel úgy gondolom mi mindkét esetben toleránsabbak vagyunk. Leszbikus szemszögből is meg tudjuk érteni a másikat, ugyan is átérzőbbek, megértőbbek vagyunk. Elfogadóak, ez programozás kérdése. A homoszexuális férfiakkal pedig ugyan azért mint férfi társaink a homoszexuális nőkkel. Mert mi is azt a nemet szeretjük és élvezzük. Tudjuk, mit tud nyújtani.
Tehát ha mész az utcán és látsz egy ilyen párt szembejönni, gondolj arra hogy neked is van akit szeretsz/szerettél. Te is ugyan úgy elfogadtad minden jóságát és hibáját. Ugyan ezt látod most magad előtt. Ámen. Később jövök. Szép délutánt.

2014. július 6., vasárnap

Testalkat. Mi köze a munkához?

Címem kicsit nem helyén való, érzem én is. De figyelem felkeltés gyanánt szolgál. Én is tudom, hogy bizonyos pozíciók betöltésére nem akárki felel meg. De eladóként jó pár helyen dolgoztam már én is és az, hogy nem voltam vékony, nem akadályozott semmiben. Nem a saját testemet árulom ugyan is hanem a bolt termékeit. Megértem azt is, miszerint kell egy bizonyos kisugárzás ehhez a munkához. Ám kedvesnek, türelmesnek és segítő késznek lenni ebben a szakmában is sokkal fontosabb,  mint hogy mennyi kalóriát viszel be és mellette mennyit sportolsz. Remélem egyet értetek.

Barátság

A hétvége sok mindenre jó. Jelen esetben egy napot a barátokkal tölteni :) Kimenni falura mindig egy élmény. Kertbe kiülni a napsütésbe, beszélgetni mindenről ami csak eszedbe jut. Nagyokat koccintani, nevetgélni egymás bénázásain. Kibeszélni az élet hülyeségeit. Kritizálni, bókolni és örülni egymás sikerének. Ha már több mint 10 éve összeköti életeteket a sors, ott már nincs szégyenleni való. Nyitott könyv vagy a másiknak. Tudjuk, milyen a másik jelleme, erőssége, gyengesége és mindezekkel együtt elfogadjuk. Cikizni egymást ér és kötelező, mert vagy te magad is tisztában vagy vele, hogy a felhozott vádak igazak vagy nem igazak és akkor nem veszed őket magadra :P
Sok mindent tanulunk egymástól, hiszen mindannyian különböző dolgokat szeretünk. Még is valami varázslatos módon összeköt bennünket a barátság. Vannak közös érdeklődési köreink, de sokszor a felhozott témáról valamelyikünk nem is hallott éppen, akkor majd most! Mert tanulni, felfedezni sosem késő- így formálódunk. Többek leszünk egymástól, tapasztalatot cserélünk, tanácsot adunk legyen az könyv, film, zene, általános tudás vagy szerelem.
Rájöttem, hogy nélkületek silány az élet. Büszke vagyok rá, hogy ilyen emberekkel lehetek szoros kapcsolatba. Nagyon szeretlek benneteket. Köszönöm, hogy vagytok nekem. Remélem én is ott tudok lenni veletek még nagyon sokáig.
Most négy emberről írtam ez a pár sort (Andi, Dávid, Gábor, Krisztián), de még két ember van, akit szeretnék kiemelni. Lányok szerintem tudjátok kiről van szó és merem remélni, hogy olvassátok ezt is majd. <3 Sok erőt és boldogságot adtok nekem. Csak azzal, hogy gondoltok rám és facebook-on rám írtok és állást küldötök vagy éppen rugdossátok a seggem, hogy tessék talpra állni végre. Titeket is imádlak Anna és Maja.
Ezen embereken kívül is sokan vannak még rám hatással, ne haragudjatok, ha mindenkit nem emeltem most ki. Ettől még titeket is nagy-nagy becsben tartalak. Legyetek akár közel akár távol.
Sok puszit küldök nektek és további gyönyörű napokat.

2014. július 4., péntek

Visszatérve Angliára/Brighton

Sziasztok bloggerek.
Ma úgy döntöttem nosztalgiázok. Sokan mennek úgy is manapság nyaralni Angliába és régebben soha nem írtam a kirándulásainkról. Nem is értem, hogy maradhatott ki. Voltunk ugye bár Londonban, Brighton-ban, Bournemouth-ban és Oxford-ban. Ez utóbbiról azért nem lesz hasonló bejegyzés, mert egyszeri alkalom volt és nem jártunk olyan helyen, csak sétáltunk az utcákon.
Nem is tudom miért írok már többes számban. Na mindegy. Szóval voltam Brighton-ban kétszer. Vonattal érkeztem a fő állomásra.


Ott van inni, enni valós bolt amit nem ajánlok mert elég drága. Viszont van wc is a jegy kapun kívül. Ha jól emlékszem fizetős, úgy 20 penny lehet illetve van információ ahol sokszor program füzet és INGYEN térkép is van! Na szóval ha kisétáltok a nyílt terepre (utcára) ott is szoktak lenni árusok: kávés, újságos, finom falatok. Érdemes körül nézni, de ne ragadtassátok el magatokat, ne költsétek el a kis zsebpénzt.
Ha az utcán balra fordulok (Trafalgar Street) akkor egy templomhoz lyukadtok ki. St Peter's Church a neve. Ide ha minden igaz be lehet menni, de lehet csak vasárnapokon. Viszont kívülről sem csúnya. Ha lefelé jöttök azon a mindkét irányba 2-2 sávos úton, elértek a Brighton Museum & Art Gallery sarkához (Múzeum és művészeti galéria).



Az épület ezen részébe ingyenes a belépés. Szuvenír bolt és egy két művész szoba van benne kávézóval valamint ez irányból közelíthető meg a Royal Pavilion kertje és bejárata.


Aki nem ismerné, ez a palota IV. George királynak épült. Érdemes végig járni a termeket. Csoda szép. Kaptok angol nyelvű elektromos kütyüt, ami elmondja az épület és a szobák történetét. Belépés felnőtteknek 11 font, gyerekeknek 6 font. Van családos és csoportos jegy is. A kertben lehet sütkérezni a napon, illatos virágokat szaglászni, állatok után leselkedni (mókus, madarak).



Aztán ha onnan szintén lefelé elindultok akkor irány a tenger part. Van egy vidámpark is nagy óriás kerékkel, azon a részen szintén van egy tropikárium. Mindezektől jobbra található a lenyűgöző sétány. Balra a tenger (vigyázat köves), jobbra az éttermek fish and chip-es (rántott hal és sült krumpli), kagyló-, festmény- és egyéb árusok. Végestelen végig el lehet látni, fürödni is akármikor bár készüljetek fel, hogy még augusztusban is hideg NAGYON a víz. Ha mindezt kiélveztétek visszafelé érdemes még egy-két kisebb utcát is felfedezni. Jó kis hangulata van: piac, bazár, standok.


Jó éttermek a városban:
Wetherspoons a West Street-en tipikus angol pub jó kajákkal, akciókkal
Zafferelli Restaurant a New Road-on olasz étterem (weboldaluk nincs, viszont facebook-on megtalálhatóak)
Amiről tudok linkelek hivatalos oldalt, és végezetül van egy jó kis térképem is. Jó nézelődést. Sziasztok

2014. július 3., csütörtök

Helyzet jelentés

Hahó, mindenki!

Bocsánat, hogy ma nincs blog áradat, de el voltam havazva. Tegnap délután kidőltem, mert beteg vagyok. Este is irtó keveset aludtam sajna, hiába a gyógyszer is meg tea meg akármi. Reggel pedig 7-kor kelnem kellett. Egyébként úgy néz ki, alakulgatnak a dolgaim :) Nem akarom elkiabálni, de majd ha kicsit több idő telt el, akkor írok egy pár szót, hogy mi zujs a házam tájékán. Ha még lesz erőm és ihletem, akkor azért jövök még ma. Pusszantás addig is!!!!

2014. július 2., szerda

Nyári zenéim

Ma zenés hangulatban vagyok, meg egyébként is szuper jó idő volt egész nap és ráadásul mindjárt hétvége  :P Tudom ám, hogy várjátok már!!! Szóval csinálok egy kis összeállítást az én legkedvencebb nyári muzsikáimból. Íme:

ATB - What about us https://www.youtube.com/watch?v=Rv9hfuocvEI

Brooklyn Bounce - Bring it back https://www.youtube.com/watch?v=161NWtHYu0A

Dobenbeck feat. Joanna - Please don't go https://www.youtube.com/watch?v=b0vCkNcTmTs

ATB - Summer rain https://www.youtube.com/watch?v=V3MXEJsGTlI

Britney Spears: I'm a slave 4 U https://www.youtube.com/watch?v=Mzybwwf2HoQ

Enrique Iglesias - Bailamos https://www.youtube.com/watch?v=Pv0PAchVGCw

Lisa Pure - Rain falls https://www.youtube.com/watch?v=aK7S-5TPnqY

Natasha Bedingfield - Pocket full of sunshine https://www.youtube.com/watch?v=gte3BoXKwP0

Safri Duo feat.Clark Anderson - All the people in the world https://www.youtube.com/watch?v=gq54jT4Up14

Basshunter - Every morning https://www.youtube.com/watch?v=g3nvyY81GqU

Cascada - Every time we touch https://www.youtube.com/watch?v=AV4smtJrIOM

Dj Antoine - Find me in the club https://www.youtube.com/watch?v=amfAiZFe-fs

Fiesta - Hasta manana https://www.youtube.com/watch?v=AG_6HO4uSrM

Kaoma - Lambada https://www.youtube.com/watch?v=WJTwgMTI704

Delta - Ne pisálj bele a Balatonba! https://www.youtube.com/watch?v=N0rb2dgbuzI

Carpe Diem - Álomhajó https://www.youtube.com/watch?v=x5h1GI2oNpk

UFO - Nyár van https://www.youtube.com/watch?v=bEk_W9MVJlw

4F Club - Baltoni láz https://www.youtube.com/watch?v=ErKhlyPyVrs

Náksi vs, Brunner - Gyere velem https://www.youtube.com/watch?v=4D_fDVz0Ly8

Ennyi volna mára kedves olvasóim. Üzenetben lehet küldeni a többi jó zenét! Esetleg csinálnék egy ti válogattátok mixet is ide :) Cupp