2014. szeptember 10., szerda

Külföldi csekk beváltása

Sziasztok!

Ha emlékeztek nemrég írtam, hogy kaptam az angol önkormányzattól adó visszatérítést. Na már most a nevemre érkezett postán csekk formájában.

Hat hónapig lehetett beváltani a banknál, lehetőleg ahol neked is számlád van így rá is tudják neked utalni. Ha nem akarod ráutaltatni javaslom, hogy nézd meg hol a legjobb az árfolyam.

Én OTP-s vagyok, ezért oda mentem. Csekk árfolyamon a napi vétel ár 389 egész valamennyi forint volt. Sorszám után háromnegyed órát várakoztam. Volt olyan, aki később jött de előbb került sorra. Persze, mivel előző alkalommal mikor mentem kiderült, hogy az intézőnek valamibe át kell jelentkezni (sajna nem értek hozzá, gondolom a valuta miatt) így időigényes. No mindegy...

Ja igen, ha sorszámot kértek a Valuta vétel, eladás szekcióra nyomjatok rá és fontos, hogy ne hónap záráskor akarjatok beváltani csekket, mert nem lehet. Legalább is nekem ezt mondták.

No szóval személyi igazolvány és lakcímkártya legyen nálatok, azt elfogják kérni. Meg persze a bankkártyád ha utaltatni szeretnéd a pénzecskét. Aláírsz egy két dokumentumot és úgy 10 perc alatt meg is vagytok. Fontos az is, hogy a csekk hátuljára majd megkéri az ügyintéző, hogy írd rá a neved. De pontosan úgy kell ráírnod, ahogy az a csekken fel lett tüntetve. Nekem pl. nem ugyan úgy lett ráírva, mint ahogy én azt kérvényeztem, de nem kötekedtek miatta.

Az összeg elvileg 30 napig zárolva lesz a számládon, azaz nem lehet majd hozzáférni. Viszont ezt a bank hamarabb is jóváhagyhatja. Telefonon vagy online banki szolgáltatáson keresztül tudod csekkolni, hogy elérhető-e.

Ez történt tegnap. Szervusztok

Ehhez hasonló volt az én csekkem is.



2 megjegyzés:

Blacktom írta...

Szia, levontak bármit is az összegről? Máshol azt olvasom Magyarországon egyre ritkábbak a csekkek ezért nem szeretik őket, ami azzal próbálnak nyomatékosítani, hogy több ezer forintos beváltási összeget számolnak fel.

Unknown írta...

Üdv! Megkaptam az adovisszatèrìtèsről a csekket (Magyarorszàgra). Jelenleg külföldön vagyok. Kb 4 hònap mùlva tudom majd beváltani. (akkor leszek otthon) Be tudom majd vàltani akkor is vagy lejàr az èrvènyessègi ideje??? (Svèdorszàgi adovisszatèrìtès) Köszönöm a valaszokat! :)