2014. július 4., péntek

Visszatérve Angliára/Brighton

Sziasztok bloggerek.
Ma úgy döntöttem nosztalgiázok. Sokan mennek úgy is manapság nyaralni Angliába és régebben soha nem írtam a kirándulásainkról. Nem is értem, hogy maradhatott ki. Voltunk ugye bár Londonban, Brighton-ban, Bournemouth-ban és Oxford-ban. Ez utóbbiról azért nem lesz hasonló bejegyzés, mert egyszeri alkalom volt és nem jártunk olyan helyen, csak sétáltunk az utcákon.
Nem is tudom miért írok már többes számban. Na mindegy. Szóval voltam Brighton-ban kétszer. Vonattal érkeztem a fő állomásra.


Ott van inni, enni valós bolt amit nem ajánlok mert elég drága. Viszont van wc is a jegy kapun kívül. Ha jól emlékszem fizetős, úgy 20 penny lehet illetve van információ ahol sokszor program füzet és INGYEN térkép is van! Na szóval ha kisétáltok a nyílt terepre (utcára) ott is szoktak lenni árusok: kávés, újságos, finom falatok. Érdemes körül nézni, de ne ragadtassátok el magatokat, ne költsétek el a kis zsebpénzt.
Ha az utcán balra fordulok (Trafalgar Street) akkor egy templomhoz lyukadtok ki. St Peter's Church a neve. Ide ha minden igaz be lehet menni, de lehet csak vasárnapokon. Viszont kívülről sem csúnya. Ha lefelé jöttök azon a mindkét irányba 2-2 sávos úton, elértek a Brighton Museum & Art Gallery sarkához (Múzeum és művészeti galéria).



Az épület ezen részébe ingyenes a belépés. Szuvenír bolt és egy két művész szoba van benne kávézóval valamint ez irányból közelíthető meg a Royal Pavilion kertje és bejárata.


Aki nem ismerné, ez a palota IV. George királynak épült. Érdemes végig járni a termeket. Csoda szép. Kaptok angol nyelvű elektromos kütyüt, ami elmondja az épület és a szobák történetét. Belépés felnőtteknek 11 font, gyerekeknek 6 font. Van családos és csoportos jegy is. A kertben lehet sütkérezni a napon, illatos virágokat szaglászni, állatok után leselkedni (mókus, madarak).



Aztán ha onnan szintén lefelé elindultok akkor irány a tenger part. Van egy vidámpark is nagy óriás kerékkel, azon a részen szintén van egy tropikárium. Mindezektől jobbra található a lenyűgöző sétány. Balra a tenger (vigyázat köves), jobbra az éttermek fish and chip-es (rántott hal és sült krumpli), kagyló-, festmény- és egyéb árusok. Végestelen végig el lehet látni, fürödni is akármikor bár készüljetek fel, hogy még augusztusban is hideg NAGYON a víz. Ha mindezt kiélveztétek visszafelé érdemes még egy-két kisebb utcát is felfedezni. Jó kis hangulata van: piac, bazár, standok.


Jó éttermek a városban:
Wetherspoons a West Street-en tipikus angol pub jó kajákkal, akciókkal
Zafferelli Restaurant a New Road-on olasz étterem (weboldaluk nincs, viszont facebook-on megtalálhatóak)
Amiről tudok linkelek hivatalos oldalt, és végezetül van egy jó kis térképem is. Jó nézelődést. Sziasztok

1 megjegyzés:

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.