2014. október 31., péntek

Halloween

Sziasztok.

Bár tudom, hogy nálunk ennek az ünnepnek csak pár éve kerekedett hagyománya, én viszont Angliában évről évre láttam mekkora őrület támad a városokban október 31 napján.

Tisztelem a magyar hagyományok szerinti Mindenszentek napját természetesen és megyek is a temetőbe meglátogatni a szeretteimet, emléket állítani nekik egy-egy mécsessel illetve koszorúval.


Maga a Halloween az ősi kelta halotti kultusz ünnepe; boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek éjszakája.

Lentebb jöjjön néhány szuper kép valamint youtube-os videó jelmezekről és ijesztő sminkekről.

Nálam minden évben hagyomány a Karácsonyi lidércnyomás megnézése is, habár karácsony a fő témája még is csak a halloween-i szörnyekről szól ez a zenés film.




Karácsonyi lidércnyomás - This is halloween (magyar felirattal)

Én most el is köszönök. Jó nézelődést.

Stay tuned for more! Tarts velem legközelebb is.

Jelmezek: Figyelem! A nagyon ijesztő/véres képekhez csak linket adok meg.

Morticia - Addams family

Avatar

Leopárd lány

Batman - Harley Quinn

Mary Poppins

Sugar skull

Ollókezű Edward

Fűrész - Jigsaw bábu

Deathnote
Ragyogás

Félig letépett cipzáros arc (a csaj nagyon dögös)

2014. október 30., csütörtök

Könyvmoly Párbaj

Sziasztok!

Mai témám egy kezdeményezés, mely ötödik alkalommal startol november 3-án 00:00:00-kor.

Úgy két éve vettem részt az első párbajomon, akkor sajnos nem sikerült teljesítenem a 11 könyves saját magam által választott kihívást.

Ezt az évet viszont ha törik ha szakad véghez viszem. Idén csak 7 könyvet választottam, melyeket 2015 október elejéig kell elolvasnom és olvasónaplót is kell hozzájuk szerkesztenem. Ez egy részt bele illik a blogom profiljába, hiszen sok ismertetővel találkozhattok így is.



Szóval itt lesz majd mindig feltüntetve, hogy hogy haladok a párbajjal. Pár napon belül lezárják a jelentkezést, így ha netán ti is kedvet kaptatok hozzá akkor itt a link az ő saját oldalukra. Ott minden jelentkezéshez szükséges információt megtaláltok.


Persze a jelentkezés semmilyen kötelezettséggel nem jár. Nincs belépő, senki sem fog rád telefonálni, hogy "Hé mi van már azzal a könyvvel?". Ezt te magadnak alakítod ki és azokkal a könyvekkel, amiket te szeretnél olvasni. Ha már meg van a könyv vagy tudod hogy meg fogod venni/ajándékba kérni, kölcsönbe vagy könyvtárból, sőt akár interneten is olvashatod. A lényeg, hogy olvass és utána véleményezz. Ahogy láttam elég sokan jelentkeztek már és a legtöbbjük nyilvános naplót fog vezetni ezért te is belelapozhatsz abba, amit ők választottak.

Végezetül a listám a következő:
  1. Markus Zusak: A könyvtolvaj
  2. Roderick Gordon: Vissza a felszínre
  3. Lulu Taylor: The winter folly
  4. Danielle Trussoni: Angyalok városa
  5. Kate Mosse: A kripta
  6. Victor Hugo: A nyomorultak 2. kötet
  7. Cassandra Clare: Csontváros
Nem feltétlenül kell ebben a sorrendben haladni (szerintem nem is fogok). Ezek közül a könyvek közül 4 könyvtárból kikölcsönzött lesz és három saját (az idegen nyelvűt ma rendeltem meg). Ha viszont megtalálom valahol fent felsorolt könyvek bármelyikét, mint ahogy a Csontvárossal jártam. Debreceni nagy piacon találtam fél áron, ugye szuper? Szerintem is. Csak úgy mint az Angyalok városára rábukkanni a helyi postán ugyancsak az eredeti ár töredékéért.

Olvasásra fel!
Stay tuned for more! Tarts velem legközelebb is.


2014. október 29., szerda

Közvetítő cégek - pro és kontra

Sziasztok.

Úgy két hete ismét közvetítő cégbe botlottam. Aki olvasta angliai bejegyzéseim láthatta, hogy albérleti szerződést is rajtuk keresztül kötöttem és már akkor is elegem volt belőlük. Most kicsit megint hangot adnék azoknak a hibáknak, melyek számomra szemet szúrtak.

Először is az a baj, hogy meglepően magas díjat számolnak fel azokért a teendőkért amiket te magad is el tudnál végezni, ha hagynák. Most legutóbb egy hajózási társaság kapcsán merült fel bennem a kérdés. Miért is kell közvetítő cég az alkalmazottak felkutatásához? Nem hiszem el, hogy jól jár a cég, ha ahelyett hogy maga végezné el ezeket a feladatokat, egy kívül állóra bízza mindazt. A szakképzettségük persze megfelelő a munka elvégzésére (nyilván), de minek fizetni? Mivel a felbérlő cég is fizet és aki jelentkezne az is fizet így csak a közvetítő jár jól.

Az alap cég persze időt spórolhat, hiszen nem neki kell az ezer meg ezer jelentkező közül kiszűrni a megfelelő hányadot, de mivel így a pályázónak minimum kétszer kell interjúzni így az idő máris elveszett. Nem is beszélve arról, hogy a közvetítő munkatársa milyen színvonalon tájékoztat az esetleges teendőkről.

Egyetlen pozitívumnak ezzel kapcsolatban a biztonságot hoznám fel. Bár már előfordult a céges átverés, azért előre láthatólag ez a legmegbízhatóbb módja a lakás és munka keresésnek.

Én még mindig az amit te magad el tudsz végezni, azt ne bízd másra elven vagyok. De vannak olyan emberek, akik kénytelenek beleinvesztálni és megbízni az effajta szolgáltatásokban. Hát köszönöm szépen, én nem kérek belőlük. Amíg lehetséges, elkerülöm őket.



Mozi előzetesek 2. rész

Enyhén szólva hiányosnak találtam azt az egyetlen hasonló témájú előző bejegyzésemet. Ezért egy második résszel bővíteném a listám.

A hobbit: Az öt sereg csatája

A szürke ötven árnyalata

Bosszúállók: Ultron kora

Halálos iramban 7 (Ehhez a trailer elvileg november elsején érkezik)

Először is itt van nekünk Tolkien csodálatos világa, ami könyv formájában 1954 óta van jelen, a film trilógia pedig 2001 óta kápráztat el minket. Az összes rajongó örömmel vette, mikor bejelentették A hobbit könyv feldolgozását is. Kevés olyan ember van, akinek be kellene mutatnom ezt a hatalmas franchise-t. Ha még is odáig fajulna a helyzet, azt mondanám: Ez egy kitalált világra épülő, magával ragadó történet emberekről, törpékről, hobbitokról és tündékről akik a felbukkanó gonoszok (legyen az varázsló, ork vagy sárkány) elleni harc által válnak szövetségesekké és barátokká. Mintha egy másik bolygón lennél, térképpel és saját nyelvi dialektusokkal spékelve épül fel ez a fantázia világ.
A színészeket sajnos (vagy nem sajnos) túl sokáig tartana ide felsorolni, de ha rákerestek látni fogjátok ti is, mennyien dolgoznak ezen a projekten évek óta.



A szürke ötven árnyalata nagy port kavart pár éve. Akik olvasták a könyvet láthatták, hogy ismét valami új született. A szerelem és szenvedély egy új fajtája tárult a nagy közönség elé. A BDSM műfaj felkapott témája lett az a három kötet, ami elkészült. Vászonra vinni anélkül, hogy pornó film legyen belőle (és ezzel hű maradjon az elég részletes könyvben leírt együttlétekhez) véleményem szerint lehetetlen. Ettől még várom a filmet, de nincsenek olyan nagy elvárásaim vele szemben, mivel ha úgy csinálnák meg, ahogy eredetileg van, a közönség fele sem ülne be a moziba tehát veszteséges lenne. Mindazon által jó az a 16-os karika. Nem is tudom kinek jutna eszébe a gyerekét egy ilyen filmre elvinni.



Másik óriási felhajtás most a Marvel körül van. Évtizedek alatt alakult ki a rajongás ezen karakterek iránt. Képregény, rajzfilm és mozi film is kerekedett már jó pár karakteréből. Még is a bosszúállók azért fontos, mivel annyi különböző személyiséget vonultat fel a listán, hogy bárki aki megnézi megtalálja a kedvencét. Nyilván a látvány világ sincs az utolsó helyen. A színészek többet alkotnak a zöld szobában mint nyílt terepen, de hát ennek is meg van a varázsa. A hírességek szereplése csak még jobban alátámasztja az amerikai haeztnemnézedmegsenkivagy filozófiát, de ezt is mi emberek erőszakoljuk rá a másikra. Vagy esetleg ott a muszájmegnéznemmertgigamegasiker felfogás, ami mellett szintén eltörpül a csekély tény, hogy a gárda milyen magas szinten űzi a mesterségét.



Végül de nem utolsó sorban itt van a kocsi őrültek számára Biblia méretűvé duzzadt immáron hetedik részét számláló Halálos iramban. Ki gondolta volna az első rész után, hogy idáig eljutunk? Szerencsére a család fogalma itt kisegíti a történetek íróit. Nem a vér szerinti, hanem a bajtársiassági család fogalma viszi tovább a fonalat jelen esetben. A lányok persze olvadozhatnak az izmos kocsikban feszülő még izmosabb pasikra, a pasik meg a bikinis, csilli-villi verdák előtt pózoló csajokra. Tuning, trükkök és menő zene dukál minden jelenethez.


Ti melyiket nézitek majd meg?

2014. október 28., kedd

9999


1 ember és elérem a 10 000 oldal megtekintést.

Úgy gondoltam ezt az egy számot érdemes még megünnepelni. Szép kerek és hű.

Azért kicsivel több, mint egy hónap kellett ehhez. De az én hibám volt, mert előfordult hogy egy hétre is eltűntem.

Viszont ti kitartóak vagytok és ha felrakok valamit szinte biztos, hogy minimum 50 megtekintés jön aznap.

Imádlak benneteket.

Ezentúl is jövök, ahogy tudok. Csak úgy mindenfélékkel, ahogy eddig is.

Stay tuned for more :) Tarts velem legközelebb is.


Mozi előzetesek, reklámok és megnézendő filmek

Hahhó.

Két mozi előzetest is láttam, ami felkeltette az érdeklődésem. A harmadikat már alapból várom, úgy hogy lesz itt mit nézni az elkövetkezendő időkben is. Sorban a három trailer a következő.

Sírok között

Amnézia

Éhezők viadala - A kiválasztott

Na már most. Az összesben nagyon jó színészek fognak szerepelni.

Kezdem az elsővel.
Liam Neeson nagyon sok filmben szerepelt illetve adta a hangját szuper karaktereknek (pl. Aslan a Narnia krónikáiban). Ebben az előzetesben egy az egyben olyan, mint az Elrabolva című filmben. Annyira szeretem mind a két részét annak a filmnek. Ha ezt is legalább olyan jól összerakták akkor ki nem hagyható. Itt is egy gyilkosság majd elrablás után nyomoz és biztos vagyok benne, hogy itt is előkerül a jó öreg ökölharc meg egy kis durrogtatás.



Aztán a második filmben ott lesz Colin Firth és Nicole Kidman. Mr. Firth Oscar-díjas színész és Nicole is tett már le valamicskét az asztalra (Moulin Rouge, Az arany iránytű, Invázió, A tolmács stb.) Mivel pont a Holtodiglan előtt vágták be ezt a trailert, önkénytelenül is arra asszociáltam, hogy ha ezt megnézem az sem lehet sokkal másabb. Egy amnéziás nőről szól a film, akinek a férje minden nap elmondja, hogy naponta elfelejti, hogy tizennégy éve házasok. Aztán van egy doki aki segít neki visszaemlékezni és csúnya dolgok derülnek ki. Hát én kíváncsi vagyok, mi félék.




Majd a harmadik, akit sok mindenki vár! Úgy vagyunk ezzel a filmmel mint annak idején az Alkonyattal. Lehet imádni vagy utálni, köztes út nincs. Nekem az első rész annyira nem tetszett, mert igazából ezt a vonalat a japók már kirobbantották a Battle Royale mozi filmmel, de mivel az Éhezők viadala amerikai produkció, hatszor akkora hírverést és büdzsét kapott. A második rész már inkább kedvemre való volt. Végre látszik valami értelem is illetve érzelem a láthatáron. Hogy valamiért küzdenek és haladunk előre a történettel. Ezért a harmadik részben izgalommal várom hova fejlődnek a karakterek és merre tart a forradalom. Fiatal szereplői Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth. Aztán ott vannak még a rangidősek: Woody Harrelson, Stanley Tucci (személyes kedvenc) és egy igazi legenda, Donald Sutherland! És itt még nincs vége a neveknek, de nézzétek meg a szereplőgárdát ha azokra is kíváncsiak vagytok :)






____________________________________________________________

Másik téma, hogy szintén a film előtt az a reklám hangzott el, hogy hamarosan Magyarországon is elérhető lesz az AMC csatornája!!! Ez egy amerikai csatorna, ahonnan pl a The walking dead is indult. Jó hír.

Aztán még a filmekhez kapcsolódóan. Észre vettétek már, hogy szinte akármelyik filmet nézzük, a befejezést minden honnan lehagyják? Természetesen van olyan, ahonnan "hagyjuk hogy a néző azt gondolja, amit szeretne" befejezést kapunk, még is az az érzésem támad, mi van ha csak az esetleges folytatásnak szeretnének teret hagyni... Nem igazán tetszik ez a felfogás. Ha egyszer fimet nézek, annak legyen eleje és vége is.

Holtodiglan - film ismertető

Szervusztok.

Ha olvastátok előző bejegyzésemet Debrecenről, akkor tudjátok azt is, hogy moziban voltam a hétvégén.

Megnéztem egy thriller-dráma keverékű filmet, mely (meglepő módon ismét) könyv alapján készült. Ugyan a könyvvel nem volt szerencsém összefutni, viszont a filmesekkel együtt dolgozott az író - Gillian Flynn - így azért több esély van rá, hogy hűek maradtak a történethez.

Nick és Amy Dunne (Ben Affleck és Rosamund Pike) különleges házasságtársi életébe csöppenünk bele. Az öt éves házassági évfordulójuk napján kapcsolódunk be a történetbe. Már az elején sejteni lehet, hogy valami nincs rendben a házasságukkal. Nick ikertestvérével a közös kocsmájukban töltik a napot, míg főszereplőnk telefonja meg nem csörren. Hazasiet, mert a szomszéd hívta. A macskájuk a ház előtt álldogál és nyitva az ajtó.
Nick keresi a feleségét, ám az sehol sincs és a nappaliban dulakodásra utaló nyomokat talál (eltört üveg asztal, felborult szék). Kihívja a rendőröket és kezdetét veszi a nyomozás. Közben megérkeznek a kisvárosba Amy szülei, akik krízis központtal és minden más lehető módon próbálnak lányukra bukkanni. A helyszínelés során nagyon sok vért találnak a konyhában és minden gyanú Nick-re terelődik. Vajon ő ölte meg a feleségét, mert már nem bírta elviselni a sok veszekedést? A múltba visszatekintve kiderül a problémájuk gyökere is. Egyikük sem éppen hibátlan.

A moziban ülve egy percig sem unatkoztam. A többiek is hol nevettek, hol meghökkentek a látottakon. Szerencsére kapunk jó pár mellékszereplőt is a történetbe, hogy kitöltsék az egyébként hiányzó szálakat. Nekem nagyon tetszett, hogy számozták a napokat, így senki nem tud eltévedni a történet kusza forgatagában. Mert higgyétek el, bőven akad idő elkalandozni.

Soha nem voltam Ben Affleck rajongója de ebben a filmben karaktere amúgy is hasonlított az általam elképzelt emberre így nem volt kifogásom ellene. Vele több filmben is találkozhattatok. Daredevil, Pearl Harbor-Égi háború, Good Will Hunting, Nem kellesz eléggé stb stb. Ja és ő lesz az új Batman...



Rosamund Pike nagyon jól alakítja a megkeseredett fővárosi jó kislány szerepét. Őt eddig csak két filmben láttam. A halj meg máskor (James Bond) és a Büszkeség és balítéletben (abban amiben Mr. Darcy-t Matthew Macfadyen alakítja). Viszont játszott még a Törés című filmben Anthony Hopkins és Ryan Gosling társaságában. Aztán a Jack Reacher-ben Tom Cruise-sal.



A helyszínek nagyon jól ki vannak dolgozva. Mind a hitvesi lakás, Nick apukájának háza és a krízis központ is.
A történetről azért nem írok többet, mert bármit is tennék még hozzá az már egy kis spoiler lenne egy olyan lavinát elindító történetben, amit jobban tesztek, ha ti magatok néztek meg. De komolyan. Nézzétek meg.

Jelenleg a filmet IMDB-n 8,5-re értékelik. De szerintem még nem látta mindenki úgy hogy hajrá. Csak ajánlani tudom.

2014. október 27., hétfő

Egy esős nap Debrecenben

Helló mindenki!

Hogy telt a hosszú hétvége? Nekem így.

Debrecenben voltam a hosszú hétvégén és gondoltam feltöltök egy-két képet a városról, mivel a Virágkarnevál alkalmával a tömeg miatt csak egy helyben tudtunk álldogálni.
Egy kölcsön esernyővel, tavaszi kabátban és edző cipőben neki indultam hát a városnak.
A képeket egy kézzel az esernyőbe, egy kézzel pedig a telefonba kapaszkodva készítettem és hát a fényviszonyok sem voltak a legjobbak. Elnézést érte.

Pénteken végig sétáltam a Széchenyi utcán, 


ki a Piac utcára, ahol a villamos is megy. 


Megnéztem a Kálvin teret.




és onnan a sín mentén haladva elérkeztem a Debrecen Plázába.


Szokásos ruha boltok, Alexandra könyvesbolt, aztán van még ott egy Bowling bár (legközelebb ki kell próbálni) és egy Cinema City. Utóbbiba be is ültem egy film erejéig. Következő bejegyzésem arról fog szólni, ezért itt nem térnék ki rá hosszadalmasan.
Mivel a film végére elállt az eső, tettem még egy fél órás sétát visszafelé és rátaláltam az Ulpius-ház boltjára


(ami szintén nincs nálunk a városban pedig nagyon szeretném *-*), viszont egyáltalán nem volt nyitva az ünnep miatt. Így hát ez kimaradt és helyette egy Subway-es szendvicsbe fojtottam a bánatom. Hahaha, na jó nem voltam annyira bánatos. B.M.T.-t viszont fél éve nem ettem, szóval muszáj volt.


Mindezek után rápillantottam a téren elhelyezett kijelzőre és meglepve konstatáltam, hogy 3, azaz három fok van így elindultam hazafelé.


Szombaton volt szerencsém részt venni egy nagyon szuper születésnapi bulin. Ettem sok finomságot: pulyka húslevest, marha pörköltet és legalább 9 fajta tortát és sütit.
A meghívást és minden mást is köszönök szépen.
Mindezek miatt mától (hétfő) ismét visszatértem a fogyókúrámhoz és csak imádkozok, hogy a mérleg legközelebb se mutasson többet és hogy eddig sem dolgoztam hiába.

Stay tuned for more ;) Tartsatok velem legközelebb is.

2014. október 22., szerda

Internet adó

Látom elárasztotta az oldalakat a hír, miszerint "ha" megszavazzák (általában mire mi megtudunk valamit, az már úgy is el van döntve) adatforgalmi adót rónak ki ránk.
Persze egyből jön a százezer tiltakozó és tüntetést szerveznek. Nyilván az internet jó és meghalnánk nélküle és sok országban ingyenes is akár.
Csak egy kérdésem van. Akkor miért nem tiltakozott senki mikor választások voltak? Egyébként van súlyosabb probléma is, ami miatt fel kellene szólalnunk...

2014. október 21., kedd

Egy kis mosoly

Sziasztok.

Mielőtt ágyba bújok, megosztom veletek mi történt ma velem.

Az ebéd szünetemet általában otthon töltöm el, mivel körülbelül 5 percre lakom az irodától gyalog. Haza mentem, megebédeltem, szusszantam egyet és elindultam visszafelé. Szeretek nézelődni út közben. Figyelni a kocsikat, embereket ahogy a dolgukat intézik. Láttam egy nőt (nálam nem sokkal lehetett idősebb) kiszállni egy kocsiból. Egymás szemébe is néztünk, majd kicsit meglepődtem mikor köszönt nekem. Életemben nem láttam még.

Aztán kiderült, hogy nem sokszor járt a városban, és egy konkrét utcát keres. A térképen belőtte magának a színházat (az egyetlen ismerős pontot számára) és gondolta majd onnan kiindul. Először megkérdezte merre van az az utca, ahova el kellene jutnia. Mondtam, hogy az csak két utcával lentebb van, szóval nincs eltévedve. Ezután konkretizálta, hogy neki igazából az xy bankba kellene eljutni. Mosolyogva mondtam neki, hogy az tök szuper, mert én is abba az épületbe megyek és ha gondolja jöjjön velem.

Útközben rágyújtott egy cigire és kérdezgetett a városról. Van-e itt sétáló utca és milyen szórakozási lehetőségekről tudok. Sajnos ezen a ponton ki kellett ábrándítanom. Megemlítettem egy-két hirtelen eszembe jutó dolgot, de nem volt valami bő a lista.

Még az is kiderült róla, hogy miskolci én pedig vidáman válaszoltam, apukám Ózdon született úgyhogy kiismerem magam a környéken.

Micsoda véletlenek vannak. Pont egy olyan embertől segítséget kérni, aki oda tart mint te, majd felfedezni apró közös dolgokat. Szeretek másoknak segíteni, nem most fordult elő ilyen és nem is most fog utoljára.

Tegyetek valami jót ember társaitokért minden héten! Egy mosoly, kedves szó nem kerül semmibe de mindkettőtök napját sokkal jobbá teszi.

Egy kis muzsika nektek ;) ← kattints

Szép estét kívánok.


2014. október 20., hétfő

Visszaszámlálás karácsonyig

Ki az, aki már kicsit is gondolt a karácsonyra az elmúlt egy hónapban?

Esetleg már el is kezdtétek tervezni az ajándékokat vagy meghallgattatok néhány szép számot.

Én ilyen tájt kezdem el a zsongást. Karácsony őrült vagyok. Persze nem az októberben kitett szaloncukor és csoki mikulás fan vagyok (azok karácsonyig még hatszor megrohadnak). De mikor már elkezdik a kirakatokat feldíszíteni, felállítják a bevásárló központokba a fenyőfákat és felakasztgatják a hatalmas karácsonyi gömböket a tetőszerkezetre, megdobban a szivem. Legalább ezer képet csinálnék olyankor mindenről, mert annyi csodás ötlettel állnak elő a kirakat rendezők és a kreatív emberek. Legyen az adventi koszorú, lakás dísz, varrás, kötés és ragasztás, megannyi kihagyhatatlan  csecse-becse.

A szellem, amiben a karácsonynak telni kellene. Kint hideg, bent nyugalom és meleg. A szeretet és béke hacsak egy kis időre is.

Kitettem a honlapomra egy visszaszámlálót :) Ott nyomon tudjátok követni, mennyi idő van még hátra karácsonyig -bal felső sarok-.

Továbbá arra kérlek titeket, írjátok meg nekem ide a blogba, melyek a kedvenc karácsonyi filmeitek és dallamaitok. Szeretnék egy szép összeállítást készíteni azoknak, akik olvasnak.

Persze a saját listámat is fogom majd hozni, ahogy közeledünk az ünnepek felé, hiszen tudom sokatoknak ez még túúúúúúúúúl korai lenne.

Azért a hozzám hasonló elvetemülteknek itt egy karácsonyi dal, amit nagyon szeretek:

Karácsonyi dal

Jó készülődést kívánok. Sziasztok.


The Flash - 2014 sorozat

Sorozat függőként itt egy újabb, amit nem tudok nem a listámra venni. Sajnos a régebbi sorozatra már nem emlékszem - túl fiatal voltam és kevésbé függő - illetve egy képregénybe sem fogtam bele életem során. Talán jobb is, hogy előítéletek nélkül foghatok neki az ismertetőmnek.

Tudni kell a sorozatról, hogy ezúttal egy nagyobb testvéréből nőtte ki magát. Aki nem tudná, a Zöld íjászra gondolok. Itt ismerkedünk ugyanis meg a Flash/ Barry Allen-t alakító helyszínelő sráccal, aki Starling City-be érkezik valami/valaki után kutatva.

Grant Gustin alias Flash

Miután visszatér Central City-be villámcsapás éri és kilenc hónappal később azzal a különleges képességgel tér magához, hogy hihetetlen sebességgel képes futni.

A villámlás előtti események miatt kicsit a Tobey Maguire féle Pókemberhez hasonlít a főhős, főleg a sok futós, elkésős bizonytalankodással. (Aztán pedig ott van a Fuss, Barry, fuss amiről mi más jutna az ember eszébe, mint a Forest Gump)

A szereplők idáig nem okoztak számomra csalódást, sőt külön élmény újra Tom Cavanagh-ot látni (akit én a Majomszeretet című sorozatban kedveltem meg igazán) Ő játssza a laboratórium professzorát, tulajdonosát.

Látványilag természetesen ismét a számítógépre hagyatkoztak, de amit eddig előállítottak élethű volt. Például egy másik, a kísérlet által időjárást változtatni tudó gonosztevő ködbe burkolja a helyszínt, ahol Barry el akarja kapni.

SPOILER

Önmagában persze nem a villám okozta ezt az újdonságot, hanem egy S.T.A.R. laboratórium által létrehozott kísérlet. Nyilván ő is szeretné titkolni, ami vele történt de a laborban dolgozó tudósok és főnökük után még a nevelő apja is hamar megtudja mi is történt.

A visszajátszásokban kiderül, hogy Barry édesanyját megölték és apját vádolják a gyilkossággal (aki mindezért börtönben is ül), de ő tudta, valakit látott azon a végzetes estén a házukban csak eddig nem tudta megmagyarázni, ki lehetett az ugyancsak természet feletti erőkkel bíró valaki. Ezért az évek során sokat tanult, fiatal tudós lett belőle (kémia, fizika stb.) majd ahogy csak tudott, kutatni kezdett kiemelkedő esetek után.





Játék Határok Nélkül

Ki nézte hétvégén az új Játék Határok Nélkül műsort?

Az M1 vetíti minden héten szombaton 20:20 perctől. Műsorvezetőink Harsányi Levente és Varga Edit, valamint a kilencvenes években műsort vezető Gundel Takács Gábor idén a kommentátori széket foglalta el.

Kis különbség a régi sorozathoz képest, hogy nem városok, hanem országok versenyeznek egymással, akiknek természetesen van egy válogatott csapata. A következő országok vannak jelent a 13 epizódot számláló idei évadban:
  1. Sárga - Magyarország
  2. Vaj szín - Oroszország
  3. Rózsaszín - Amerika (Őket különböző ország képviselőiből állították össze)
  4. Piros - Indonézia
  5. Zöld - Egyiptom
  6. Kék - Franciaország

Az adásokat mindössze egy hét leforgása alatt vették fel Budapesten egy film stúdióban. Mivel a régebbi sorozatot Franciaországban forgatták szabad téri pályákon, így kicsit fura most ez az aréna megoldás de annak örülök, hogy késő ősszel kezdték el vetíteni, mert régen mindig nyáron volt és a nyaralások miatt gyakran lemaradtam róla.

Kisebb nagyobb sérülések is történtek, amit nem csodálok, ha egy élő bikát raknak be a versenyszámba.

A feladatok természetesen ismét viccesek, erőt próbálóak és kellékekkel is el vannak látva a játékosok. Jelmezeiket is látszik mennyire ki tett magáért ismét a műsor. Régen a pénzügyi helyzetre hivatkozva sok ország lépett vissza. Azt mondjuk nem értem, hogy hogy állunk hirtelen olyan jól, hogy a franciákkal felesbe dolgozzunk egy ekkora volumenű show-n. De azért biztos elég bevétel is érkezik belőle.

Személy szerint inkább támogatom ezt a kezdeményezést, mint az Éjjel-Nappal Budapestet és az Édes Életet.

Feladatok terén kreatívak voltak a készítők. A forgatáshoz 27 kamerát, 630 lámpát, 390 robotlámpát, 120 négyzetméternyi LED-falat, 880 ezer tonna vizet, 18 bikát és 900 jelmezt használtak.

Családi kikapcsolódásnak régen is és most is csak ajánlani tudom. Nekem nagyon jó emlékeket adott, hátha a mai generáció is értékelni tudja mindezt.

Az első forduló október 18-án volt. A legtöbb (25) pontot megszerezve országunk az első helyen áll.


2014. október 15., szerda

Vegyes mix 2.

Ismét itt vagyok ezekkel a "kerek történet nem jön ki belőlük, de azért jó lenne megírni nektek" szösszenetekkel. Tudjátok, csak ami történik.

  1. Régi ismerősök új oldalát megismerni felüdítő. Mikor rád írnak és rájössz, hogy nem felejtettek el téged ennyi év alatt, mosolyt húz a számra.
  2. El kell jutnom New York-ba. Kérlek, felsőbb hatalom juttass el engem oda hamarosan.
  3. Ha van is munkád, nem biztos hogy haladsz is vele előre az életedben. Akkor hát érdemes maradni?
  4. Bizonyosodj meg róla, hogy ha az emlékező képességed nincs a toppon akkor jegyzetelj a telefonodba folyamatosan. Így nem fogsz úgy járni mint én, azaz nem felejtesz el legalább 6 dolgot, amit ide akartál írni.
  5. 25 éves korod előtt ne kezdj bele egy Victor Hugo novellába se. Úgy sem fogod érteni, olyan részletesen ír le mindent. (Igen, jelenleg épp tőle olvasom A nyomorultakat)
  6. Ha nem vagy hozzászokva az alkoholhoz, ne vegyél magadnak egy kis üveg cidert se, mert este olyan gyomorégésed lesz, hogy nem fogsz tudni elaludni egy gyógyszer bevétele nélkül. Ami megint csak nem jó a szervezetednek, úgy hogy igyál gyümölcslét inkább.
  7. Gondolkodom egy bakancs lista létre hozásán. Vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy három dolog már meg van belőle, de még így is maradt jó pár.
Azt hiszem most ennyi lettem volna és ezentúl jegyzetelek.

UI. : Nézi valaki a Z nation sorozatot? A walking dead után egész jó második zombis sorozatnak. 

2014. október 10., péntek

Ország határok és nyelvi akadályok

Néha elgondolkodom milyen lenne egy világ ország határok nélkül. Ahol nem kell engedélyt kérned, hogy megnézhess egy New York-i musicalt vagy ellátogass az Amazonas-hoz.
Ahol nincs az egyik embernek trilliárdja a másiknak meg még tiszta ivó vize se.
Ha egy nyelven beszélnénk, nem lennének akadályok. Nem maradnánk le csodás, korszak alkotó dolgokról csak mert nem értjük őket. Ha máshová szeretnénk menni nem tartana vissza az a korlát, hogy valakinek csak egy vagy két nyelv van a tarsolyában a ma meglévő több ezerből.
Ha az ember nem ezt a kapzsi és undorító módszert tartotta volna meg az évszázadok során. Királyok és koldusok, szajhák és diákok lennénk? Szerintem emberek vagyunk. Földi, érző és fejlődni képes lények. De hova fejlődünk és miért csak egyeseknek adatik meg a lehetőség?!
Nem kell mindenkinek sikeresnek és okosnak lenni. Ez lehetetlen. De aki még is az és bizony a pénzen vagy mások szaván elbukva próbálna feltörni egy csepp levegőért, azt el kell taposni.
Ha kevesen lennénk ehhez hasonló felfogással, most azonnal abba hagynám az ábrándozást. Tudom, hogy nem így van hát folytatom. Csak az a gond, hogy mi vagyunk rossz helyen. Nekünk kellene az emberek élére állnunk és segítenünk ELŐRE jutni. Ki-ki amihez ért, amilyen eszköz a rendelkezésére áll. Támogatást adnánk egymásnak és ami még kell. Ki tart velem?


2014. október 9., csütörtök

Kinek van munkahelyi tapasztalata?

Ezúton szeretném megköszönni azoknak a munkáltatóknak a visszajelzést, akik 20 éves korom óta azért nem vesznek fel, mert nincs tapasztalatom...
Igaz, hogy főiskolai képesítésem és egy hónap híján egy év tapasztalatom is akad, plusz három év külföldön. De ők is biztos az anyukájuk hasában lettek cég vezetők.
Olyan örömmel tölt el, hogy mindig "de erre a másik állásra szívesen felvennénk" mondattal zárul a telefonos beszélgetésünk. Hát én pont nem arra a másik állásra vágyom, amit már évek óta csinálok.
Meg értem én, hogy 5* meg egyebek, de azért a fiataloknak is adhatnának egy esélyt, hogy MEGTANULJÁK amit más már 10-15 éve csinál vagy esetleg abba szeretné hagyni illetve kiöregszik. Ja és ne csodálkozzanak, hogy senki sem felel már meg a munkára mivel egyikőjüket sem érdekli, hogy mi lesz velünk.
Csodálkoznak, ha a fiatalok elmennek külföldre? Ha fiatal vagyok az szuper, de hol az 2-5 év tapasztalat? Ha öreg vagyok akkor mit akarok én itt?

DE kérdem én, ha nincs munka honnan lesz a tapasztalat?

Legyenek terveink és építsük a jövőt... Mire és miből... Szeretnék felnőni már, de ha nem kapok rá esélyt akkor lakjak harminc éves koromig a szüleimmel és érjem be egy szobával?
És ha én lakást szeretnék? Ha nem is sajátot, legalább bérelni vagy törleszteni...

Jövőt szeretnék.
A hazámat szeretném.


2014. október 7., kedd

Fejős Éva : Helló, London - könyv ismertető

Legalább 4 éve kinéztem már Fejős Éva köteteit magamnak. Örültem, hogy végre egy magyar írónő is helyet kap a ranglistánkon csak annyira kevés időt töltöttem itthon, hogy mindig kicsúszott a látókörömből.

Viszont tegnap elhatároztam, hogy visszairatkozom a helyi könyvtárba. Nem valami nagy a választék modern könyvekben, de azért pár hónapra elegendő a felhozatal ×kacsint×

Több kecsegtető című könyv is van most a könyvtárba Fejős Évától, de nem is én lettem volna, ha nem ezt választom. Aki nyomon kísér, tudja miért.

Nos igazán üdítő olvasmány, kevesebb mint egy nap alatt (tegnap olvastam el úgy 160 oldalt, a maradék alig 300-at pedig ma a munkahelyen) sikerült magamévá tennem.

Tartalmas, van mondani valója és szándéka is. Élet szagú, könnyen tudtam azonosulni a szereplőkkel.

Egy kis előzetes a történetből anélkül, hogy túl sok csattanót eláruljak benne:

A főszereplő Luca, hat év kómából ébred fel. Szinte semmire nem emlékszik és nem tudja hogyan folytassa vagy leginkább kezdje újra életét. Balesete előtt híres és jól kereső modell volt, most viszont a saját árnyékától is elbizonytalanodik. Próbál talpra állni, elköltözik, munkát vállal de nem soká visszatér az életébe három ember is a múltjából. Rájön, hogy tennie kell valamit ha nyugodtan szeretne élni. Képeket lát a múltjából, ezért elutazik egy trópusi szigetre, ahonnan kis idő után megindulnak az emlékei és ezzel az események is.
Míg ő próbálja kideríteni mi történt vele, Londonban egy másik híres exmodel Teri (azaz Helen) saját testével és lelki gondjaival vívódik. Habár végre boldog új férje oldalán, valami még hiányzik. Egy gyerek. Vajon képes Teri túllépni gyerekkori sérelmein és megtalálja a boldogságot?
Aztán egy másik kis faluban ott van Zsombor, akinek tönkre ment a házassága és ezzel minden terve is szertefoszlott. Jelenleg egy kis sütödében dolgozik, de minden vágya egy cukrászat üzemeltetése. Ő sem tudja, hogyan tovább de Luca hatására ő is ki szeretne törni a semmittevésből.

Elárulom, hogy minden egyes szereplőnek valamilyen formában köze van a másikhoz, ez az utolsó fejezetben ki is fog derülni. Nem csak ez a három szereplő, hanem a többiek is részei a múltnak és jelennek.

Jól húzza az időt az írónő, tényleg kíváncsi leszel rá, hogy mi is történt Lucával a motorbalesete előtt.


2014. október 6., hétfő

Idegesítő szokások

Hello!

Hetek óta nagyjából csak a neten szörfölgettem és azon töprengtem jó lenne már valamit írni nektek. Pár perce meg is találtam a témám!

Jól láthattátok a címben is, idegesítő szokásokról fogunk diskurálni.

Egyébként rá is kerestem hasonló példa tárakra, ezért azokból is szemezgetek és elmondom, hogy az adott pont engem mennyiben zavar avagy nem zavar. Természetesen mindet azokkal az ismerősökkel, emberekkel kapcsolatban viszonyítom, akik velem érintkeznek/tek.

Első helyen a saját tányérunkból vagy poharunkból/üvegünkből más akar csipegetni/inni. Olyan még soha nem fordult elő velem, hogy emiatt mérges lettem volna. Sőt a saját inni valómmal rendszeresen megkínálom a barátaim ha úgy adódik. Van olyan, hogy ugyanabból a tartóból akár 5-en iszunk. Szerintem nincs ebben semmi rossz, hiszen nem köpköd senki bele... Ételen nem sokszor kell osztoznom, de volt olyan mikor pl. egy munkatársam "lopott" a sült krumplimból. Csak nevettünk rajta.

Második helyen a valaki más használja a fog- illetve hajkefémet. No ezzel már kicsit más a helyzet. A vicc az, hogy előbb adnám kölcsön az előbbit. Bár eddig fogkefén még csak egy emberrel osztoztam nagy ritkán így ebben az ügyben sok nyilatkozni valóm nincs. Nyilván akivel napi szinten csókolózol, nem pont a fogkefédet fogod tőle sajnálni, szerintem.

Mivel dolgoztam étteremben így mint eladót (de mikor vásárolok akkor is) nagyon zavar, hogy a még nem kifizetett árut eszik/isszák. Volt olyan vásárló, hogy mire odaértem vele a kasszához, egy zacskó csipszet már elmajszolt plusz megivott vagy két deci kólát. Idegesít hihetetlen mód.

Gügyögés. Ha babának ha kis állatnak sétáltatás közben, szerintem annyira fölösleges. A gyerek nem hülye csak kicsi, az állat pedig ha megérti is amit mondasz, akkor normál alap hangot üssetek meg vele.

Színház. Utóbbi időben nagyon-nagyon (mondom nagyon) sok színházi darabhoz is húz a szívem és ennek következtében különböző színészek/színésznők oldalait is böngészem. Egyik legidegesítőbb, amikor egy gyönyörű dalt énekelnek és van az a bizonyos utolsó hang, ami a lelkedig hatol de te nem tudod kiélvezni, mert szanaszét füttyögik-tapsolják-ujjongják...
Másik ide kapcsolódó témám a színházi evés-ivás. Az hagyján, hogy a moziba halálra idegesíted a körülötted ülőket a zacskó csörgéssel és ropogtatással (csámcsogásról ne is beszéljünk) de hogy egy élő eseményen elkezdesz tepertőt majszolgatni, hát túl megy minden határon. Az ivásra még azt mondom, legyen. Azért egy két-három órás darabot én sem biztos végig tudnék ülni kényelmesen száraz torokkal. Viszont akkor a szívószál tabu!!!

Egyelőre ennyi jutott eszembe, folyt. köv. ha felfedezek még dolgokat.