2014. október 20., hétfő

The Flash - 2014 sorozat

Sorozat függőként itt egy újabb, amit nem tudok nem a listámra venni. Sajnos a régebbi sorozatra már nem emlékszem - túl fiatal voltam és kevésbé függő - illetve egy képregénybe sem fogtam bele életem során. Talán jobb is, hogy előítéletek nélkül foghatok neki az ismertetőmnek.

Tudni kell a sorozatról, hogy ezúttal egy nagyobb testvéréből nőtte ki magát. Aki nem tudná, a Zöld íjászra gondolok. Itt ismerkedünk ugyanis meg a Flash/ Barry Allen-t alakító helyszínelő sráccal, aki Starling City-be érkezik valami/valaki után kutatva.

Grant Gustin alias Flash

Miután visszatér Central City-be villámcsapás éri és kilenc hónappal később azzal a különleges képességgel tér magához, hogy hihetetlen sebességgel képes futni.

A villámlás előtti események miatt kicsit a Tobey Maguire féle Pókemberhez hasonlít a főhős, főleg a sok futós, elkésős bizonytalankodással. (Aztán pedig ott van a Fuss, Barry, fuss amiről mi más jutna az ember eszébe, mint a Forest Gump)

A szereplők idáig nem okoztak számomra csalódást, sőt külön élmény újra Tom Cavanagh-ot látni (akit én a Majomszeretet című sorozatban kedveltem meg igazán) Ő játssza a laboratórium professzorát, tulajdonosát.

Látványilag természetesen ismét a számítógépre hagyatkoztak, de amit eddig előállítottak élethű volt. Például egy másik, a kísérlet által időjárást változtatni tudó gonosztevő ködbe burkolja a helyszínt, ahol Barry el akarja kapni.

SPOILER

Önmagában persze nem a villám okozta ezt az újdonságot, hanem egy S.T.A.R. laboratórium által létrehozott kísérlet. Nyilván ő is szeretné titkolni, ami vele történt de a laborban dolgozó tudósok és főnökük után még a nevelő apja is hamar megtudja mi is történt.

A visszajátszásokban kiderül, hogy Barry édesanyját megölték és apját vádolják a gyilkossággal (aki mindezért börtönben is ül), de ő tudta, valakit látott azon a végzetes estén a házukban csak eddig nem tudta megmagyarázni, ki lehetett az ugyancsak természet feletti erőkkel bíró valaki. Ezért az évek során sokat tanult, fiatal tudós lett belőle (kémia, fizika stb.) majd ahogy csak tudott, kutatni kezdett kiemelkedő esetek után.





Nincsenek megjegyzések: