2014. október 28., kedd

Holtodiglan - film ismertető

Szervusztok.

Ha olvastátok előző bejegyzésemet Debrecenről, akkor tudjátok azt is, hogy moziban voltam a hétvégén.

Megnéztem egy thriller-dráma keverékű filmet, mely (meglepő módon ismét) könyv alapján készült. Ugyan a könyvvel nem volt szerencsém összefutni, viszont a filmesekkel együtt dolgozott az író - Gillian Flynn - így azért több esély van rá, hogy hűek maradtak a történethez.

Nick és Amy Dunne (Ben Affleck és Rosamund Pike) különleges házasságtársi életébe csöppenünk bele. Az öt éves házassági évfordulójuk napján kapcsolódunk be a történetbe. Már az elején sejteni lehet, hogy valami nincs rendben a házasságukkal. Nick ikertestvérével a közös kocsmájukban töltik a napot, míg főszereplőnk telefonja meg nem csörren. Hazasiet, mert a szomszéd hívta. A macskájuk a ház előtt álldogál és nyitva az ajtó.
Nick keresi a feleségét, ám az sehol sincs és a nappaliban dulakodásra utaló nyomokat talál (eltört üveg asztal, felborult szék). Kihívja a rendőröket és kezdetét veszi a nyomozás. Közben megérkeznek a kisvárosba Amy szülei, akik krízis központtal és minden más lehető módon próbálnak lányukra bukkanni. A helyszínelés során nagyon sok vért találnak a konyhában és minden gyanú Nick-re terelődik. Vajon ő ölte meg a feleségét, mert már nem bírta elviselni a sok veszekedést? A múltba visszatekintve kiderül a problémájuk gyökere is. Egyikük sem éppen hibátlan.

A moziban ülve egy percig sem unatkoztam. A többiek is hol nevettek, hol meghökkentek a látottakon. Szerencsére kapunk jó pár mellékszereplőt is a történetbe, hogy kitöltsék az egyébként hiányzó szálakat. Nekem nagyon tetszett, hogy számozták a napokat, így senki nem tud eltévedni a történet kusza forgatagában. Mert higgyétek el, bőven akad idő elkalandozni.

Soha nem voltam Ben Affleck rajongója de ebben a filmben karaktere amúgy is hasonlított az általam elképzelt emberre így nem volt kifogásom ellene. Vele több filmben is találkozhattatok. Daredevil, Pearl Harbor-Égi háború, Good Will Hunting, Nem kellesz eléggé stb stb. Ja és ő lesz az új Batman...



Rosamund Pike nagyon jól alakítja a megkeseredett fővárosi jó kislány szerepét. Őt eddig csak két filmben láttam. A halj meg máskor (James Bond) és a Büszkeség és balítéletben (abban amiben Mr. Darcy-t Matthew Macfadyen alakítja). Viszont játszott még a Törés című filmben Anthony Hopkins és Ryan Gosling társaságában. Aztán a Jack Reacher-ben Tom Cruise-sal.



A helyszínek nagyon jól ki vannak dolgozva. Mind a hitvesi lakás, Nick apukájának háza és a krízis központ is.
A történetről azért nem írok többet, mert bármit is tennék még hozzá az már egy kis spoiler lenne egy olyan lavinát elindító történetben, amit jobban tesztek, ha ti magatok néztek meg. De komolyan. Nézzétek meg.

Jelenleg a filmet IMDB-n 8,5-re értékelik. De szerintem még nem látta mindenki úgy hogy hajrá. Csak ajánlani tudom.

Nincsenek megjegyzések: