2014. október 29., szerda

Mozi előzetesek 2. rész

Enyhén szólva hiányosnak találtam azt az egyetlen hasonló témájú előző bejegyzésemet. Ezért egy második résszel bővíteném a listám.

A hobbit: Az öt sereg csatája

A szürke ötven árnyalata

Bosszúállók: Ultron kora

Halálos iramban 7 (Ehhez a trailer elvileg november elsején érkezik)

Először is itt van nekünk Tolkien csodálatos világa, ami könyv formájában 1954 óta van jelen, a film trilógia pedig 2001 óta kápráztat el minket. Az összes rajongó örömmel vette, mikor bejelentették A hobbit könyv feldolgozását is. Kevés olyan ember van, akinek be kellene mutatnom ezt a hatalmas franchise-t. Ha még is odáig fajulna a helyzet, azt mondanám: Ez egy kitalált világra épülő, magával ragadó történet emberekről, törpékről, hobbitokról és tündékről akik a felbukkanó gonoszok (legyen az varázsló, ork vagy sárkány) elleni harc által válnak szövetségesekké és barátokká. Mintha egy másik bolygón lennél, térképpel és saját nyelvi dialektusokkal spékelve épül fel ez a fantázia világ.
A színészeket sajnos (vagy nem sajnos) túl sokáig tartana ide felsorolni, de ha rákerestek látni fogjátok ti is, mennyien dolgoznak ezen a projekten évek óta.



A szürke ötven árnyalata nagy port kavart pár éve. Akik olvasták a könyvet láthatták, hogy ismét valami új született. A szerelem és szenvedély egy új fajtája tárult a nagy közönség elé. A BDSM műfaj felkapott témája lett az a három kötet, ami elkészült. Vászonra vinni anélkül, hogy pornó film legyen belőle (és ezzel hű maradjon az elég részletes könyvben leírt együttlétekhez) véleményem szerint lehetetlen. Ettől még várom a filmet, de nincsenek olyan nagy elvárásaim vele szemben, mivel ha úgy csinálnák meg, ahogy eredetileg van, a közönség fele sem ülne be a moziba tehát veszteséges lenne. Mindazon által jó az a 16-os karika. Nem is tudom kinek jutna eszébe a gyerekét egy ilyen filmre elvinni.



Másik óriási felhajtás most a Marvel körül van. Évtizedek alatt alakult ki a rajongás ezen karakterek iránt. Képregény, rajzfilm és mozi film is kerekedett már jó pár karakteréből. Még is a bosszúállók azért fontos, mivel annyi különböző személyiséget vonultat fel a listán, hogy bárki aki megnézi megtalálja a kedvencét. Nyilván a látvány világ sincs az utolsó helyen. A színészek többet alkotnak a zöld szobában mint nyílt terepen, de hát ennek is meg van a varázsa. A hírességek szereplése csak még jobban alátámasztja az amerikai haeztnemnézedmegsenkivagy filozófiát, de ezt is mi emberek erőszakoljuk rá a másikra. Vagy esetleg ott a muszájmegnéznemmertgigamegasiker felfogás, ami mellett szintén eltörpül a csekély tény, hogy a gárda milyen magas szinten űzi a mesterségét.



Végül de nem utolsó sorban itt van a kocsi őrültek számára Biblia méretűvé duzzadt immáron hetedik részét számláló Halálos iramban. Ki gondolta volna az első rész után, hogy idáig eljutunk? Szerencsére a család fogalma itt kisegíti a történetek íróit. Nem a vér szerinti, hanem a bajtársiassági család fogalma viszi tovább a fonalat jelen esetben. A lányok persze olvadozhatnak az izmos kocsikban feszülő még izmosabb pasikra, a pasik meg a bikinis, csilli-villi verdák előtt pózoló csajokra. Tuning, trükkök és menő zene dukál minden jelenethez.


Ti melyiket nézitek majd meg?

Nincsenek megjegyzések: