2014. október 20., hétfő

Játék Határok Nélkül

Ki nézte hétvégén az új Játék Határok Nélkül műsort?

Az M1 vetíti minden héten szombaton 20:20 perctől. Műsorvezetőink Harsányi Levente és Varga Edit, valamint a kilencvenes években műsort vezető Gundel Takács Gábor idén a kommentátori széket foglalta el.

Kis különbség a régi sorozathoz képest, hogy nem városok, hanem országok versenyeznek egymással, akiknek természetesen van egy válogatott csapata. A következő országok vannak jelent a 13 epizódot számláló idei évadban:
  1. Sárga - Magyarország
  2. Vaj szín - Oroszország
  3. Rózsaszín - Amerika (Őket különböző ország képviselőiből állították össze)
  4. Piros - Indonézia
  5. Zöld - Egyiptom
  6. Kék - Franciaország

Az adásokat mindössze egy hét leforgása alatt vették fel Budapesten egy film stúdióban. Mivel a régebbi sorozatot Franciaországban forgatták szabad téri pályákon, így kicsit fura most ez az aréna megoldás de annak örülök, hogy késő ősszel kezdték el vetíteni, mert régen mindig nyáron volt és a nyaralások miatt gyakran lemaradtam róla.

Kisebb nagyobb sérülések is történtek, amit nem csodálok, ha egy élő bikát raknak be a versenyszámba.

A feladatok természetesen ismét viccesek, erőt próbálóak és kellékekkel is el vannak látva a játékosok. Jelmezeiket is látszik mennyire ki tett magáért ismét a műsor. Régen a pénzügyi helyzetre hivatkozva sok ország lépett vissza. Azt mondjuk nem értem, hogy hogy állunk hirtelen olyan jól, hogy a franciákkal felesbe dolgozzunk egy ekkora volumenű show-n. De azért biztos elég bevétel is érkezik belőle.

Személy szerint inkább támogatom ezt a kezdeményezést, mint az Éjjel-Nappal Budapestet és az Édes Életet.

Feladatok terén kreatívak voltak a készítők. A forgatáshoz 27 kamerát, 630 lámpát, 390 robotlámpát, 120 négyzetméternyi LED-falat, 880 ezer tonna vizet, 18 bikát és 900 jelmezt használtak.

Családi kikapcsolódásnak régen is és most is csak ajánlani tudom. Nekem nagyon jó emlékeket adott, hátha a mai generáció is értékelni tudja mindezt.

Az első forduló október 18-án volt. A legtöbb (25) pontot megszerezve országunk az első helyen áll.


Nincsenek megjegyzések: