2014. október 29., szerda

Közvetítő cégek - pro és kontra

Sziasztok.

Úgy két hete ismét közvetítő cégbe botlottam. Aki olvasta angliai bejegyzéseim láthatta, hogy albérleti szerződést is rajtuk keresztül kötöttem és már akkor is elegem volt belőlük. Most kicsit megint hangot adnék azoknak a hibáknak, melyek számomra szemet szúrtak.

Először is az a baj, hogy meglepően magas díjat számolnak fel azokért a teendőkért amiket te magad is el tudnál végezni, ha hagynák. Most legutóbb egy hajózási társaság kapcsán merült fel bennem a kérdés. Miért is kell közvetítő cég az alkalmazottak felkutatásához? Nem hiszem el, hogy jól jár a cég, ha ahelyett hogy maga végezné el ezeket a feladatokat, egy kívül állóra bízza mindazt. A szakképzettségük persze megfelelő a munka elvégzésére (nyilván), de minek fizetni? Mivel a felbérlő cég is fizet és aki jelentkezne az is fizet így csak a közvetítő jár jól.

Az alap cég persze időt spórolhat, hiszen nem neki kell az ezer meg ezer jelentkező közül kiszűrni a megfelelő hányadot, de mivel így a pályázónak minimum kétszer kell interjúzni így az idő máris elveszett. Nem is beszélve arról, hogy a közvetítő munkatársa milyen színvonalon tájékoztat az esetleges teendőkről.

Egyetlen pozitívumnak ezzel kapcsolatban a biztonságot hoznám fel. Bár már előfordult a céges átverés, azért előre láthatólag ez a legmegbízhatóbb módja a lakás és munka keresésnek.

Én még mindig az amit te magad el tudsz végezni, azt ne bízd másra elven vagyok. De vannak olyan emberek, akik kénytelenek beleinvesztálni és megbízni az effajta szolgáltatásokban. Hát köszönöm szépen, én nem kérek belőlük. Amíg lehetséges, elkerülöm őket.



Nincsenek megjegyzések: