2014. augusztus 30., szombat

Fantasztikus halas pite

Mielőtt elmegyek ma itthonról, hoztam egy szuper receptet. Jamie Oliver könyvéből van, én már évek óta csinálom. Az egész család nagyon szereti. Vasárnapi ebédnek pont megfelel ×kacsintás×

Hozzávalók 4-6 főre:

  • ·         5 nagy krumpli (krumpli pürének) vaj, tej, só, bors
  • ·         2 tojás
  • ·         1 hagyma (kis kockákra felaprítva)
  • ·         1 répa (kis kockákra felaprítva)
  • ·         kevés vaj a dinszteléshez
  • ·         285 ml tejszín
  • ·         2 marék reszelt sajt (trappista vagy cheddar)
  • ·         1 púpos teáskanál mustár (én dijoni-val szoktam, de hagyományos is jó)
  • ·         1 marék petrezselyem (apróra vágva)
  • ·         2-3 marék spenót
  • ·         455 g csíkokra vágott hal (Pangasius vagy hekk filé) Ha fagyasztottat veszel előtte olvaszd ki teljesen!
  • ·         1 citrom leve


230 fokra előmelegítjük a sütőt.
Kezd el a krumplit főzni (időt és edényt spórolsz ha a tojásokkal együtt főzöd meg).
Ha megfőtt öntsd le a vizet (nem lesz rá szükség), a krumplit törd össze és rakj hozzá vajat, tejet, sót és borsot.
A tojás héját szedd le, vágd össze késsel vagy ha van tojás szeletelőd csinálj kis kockákat úgy mint a hagymából és répából.
Gőz fölött párold meg a spenót leveleket. Ne áztasd el őket.
Rakd mindezt félre.
Egy edényben dinszteld meg a hagymát és a répát egy kis vajon, majd rakd hozzá a tejszínt és melegítsd forráspontig.
Vedd le a tűzről, rakd hozzá a sajtot, citromlét, mustárt és petrezselymet.
Vegyél elő egy tűz álló tálat.
Rakd bele a nyers halat, spenótot és tojást, keverd őket össze. Figyelj, hogy mindenből jusson minden hova, majd öntsd fel a tejszínes szósszal.
Az összetört krumplit oszlasd el a tetején. Nem muszáj teljesen elsimítani, úgy fog gusztusosan kinézni. Esetleg a villával húzhatsz bele mintát.

Rakt be a sütőbe 25-30 percre, amíg a krumpli arany barnára nem sül.
Szervírozd főtt borsóval, párolt zöldségekkel.


2014. augusztus 29., péntek

2014 Virágkarnevál képek (Megkésve)

Szervusztok!

Tudom rossz kislány voltam, ígértem nektek képeket de eddig sajnos nem jutottam úgy gép közelbe.

Hát most a teljesség igénye nélkül itt vannak azok a képek, amiket a felvonuláson illetve a Nagyerdei Stadionban készítettünk.































Olvasói aktivitás

Sziasztok!

Ha megkérhetlek benneteket, egy kattintással járuljatok hozzá a blog folyamához.
Egy egyszerű három pontos szavazás, hogy miről legyen a továbbiakban több szó az oldalamon.
Eddig csak négy ember szavazott, akiknek köszönöm is nagyon szépen.
Az a baj, hogy egyik téma sem jó? Akkor kommentben írd meg, TE mit szeretnél.
Köszönöm.



2014. augusztus 28., csütörtök

Napi rutin

Helló sziasztok :)

Sokan tudjátok rólam, hogy szeretek videókat nézni (nagyon). Mindig keresek valami újdonságot. Hát tegnap ezt találtam. Egy fiú és egy lány tipikus napját mutatja be. Kicsit sztereotip de azért aranyos és tényleg fel lehet benne ismerni az alapvető jellegzetességeket.

https://www.youtube.com/watch?v=7rXXw_fKlP0

Íme pedig az én átlagos napom:

Reggel 7 órakor felkelek.
Benyomom a telefonomon a netet és megnézem történt-e valami csoda a facebook-on. (Tudom, függő vagyok)
Elmegyek a mosdóba: pisi, fésülködés + benyomom a hajvasalót, mert annak idő kell míg bemelegszik.
Kiválasztom mit veszek fel, hozzá ékszert + sminket + cipőt.
Aztán még egyszer átöltözöm, mert ez így nem jó :D
Ha elaludtam a hajam, akkor a vasalóval megigazítom.
Esetleg reggelizek valami és közben kommunikálok kicsiny családommal. Pamacsnak dupla simi jár.
7:45-50 között elindulok a munkába, ahova úgy 7:55-8:00 körül meg is érkezem.
Jó reggelt-et köszönöm a portásnak és ő visszaköszön (néha a takarítós nénik is ott vannak, akkor nekik is jár a köszönés mosolyogva, hogy jól induljon a napunk)
Felmegyek a lifttel a harmadikra (minden nap imádkozom, hogy semmi szörnyűség ne történjen = lift fóbiám van), onnan lépcsőn a negyedikre.
Bemegyek az irodába, lepakolok és bekapcsolom a számítógépet.
Megnézem jött-e valami intézni való, ha igen akkor elintézem, ha nem akkor elfoglalom magam.
Blogos témát gyűjtök, olvasok vagy híreket nézek.
Délben elindulok haza ebédelni és úgy 1 óra körül vissza is érek, útközben felveszem vagy leadom a leveleket a postán.
Majd 3 óra úgy telik ismét, ahogy már előtte leírtam az előző pontokban.
16:00-kor elindulok haza.
Otthon megkérdezem mi újság, játszok a kis kutyával, laptopozok, játszok a számítógépen vagy az Xbox-on, olvasok illetve töménytelen mennyiségű sorozatot nézek.
Megérdeklődöm barátaimtól hogy telik a hetük.
Vacsizni is kell valamit.
Aztán zene mellett torna, majd fürdés és egyéb higiéniai dolgok.
Aztán egyszer csak elalszom nagy küszködések árán (jah rossz alvó is vagyok).


Facebook videók

Ez egyre rosszabb lesz, komolyan mondom. Eddig az volt, hogy like-old ha a tartalmat meg szeretnéd tekinteni. Aztán jött az, hogy oszd meg ha meg akarod tekinteni. Most pedig itt az elkezdem nézni a videót, majd mikor odaérne, amire kíváncsi vagyok felugrik ez az ablak:


Jó lenne, ha betiltanák ezeket. Miért kell olyan tartalmat előre népszerűsítenünk, amit előtte meg sem nézhetünk...

Tényleg jobb embernek tartja magát az, akinek az oldala nagyobb látogatottságot kap. Hihetetlen már, hogy hol tartunk. Könnyen keresett pénz, mi? Csak megdolgozni ne kelljen érte.

2014. augusztus 27., szerda

Világnapok

Láttam, hogy tegnap a kutyák nemzetközi világnapja volt.

Imádom az állatokat, de ezek a világnapok kikészítenek.

Miért kell minden nap mást és mást megünnepelni? A fontos dolgokat nem csak akkor kell egy napra észre venni, ha egész évben is ott vannak.

Félre értés ne essék, én vagyok a karácsony legnagyobb rajongója, de hogy az ölelkezés meg jóformán a pisilés világnapját nem ünneplem, hát bocsássa meg a világ. :D

Itt van két oldal, ahol ti is kinevedgélhetitek magatokat a világnapok szerteágazó sokszínűségén (vagy mi).

Világnapok és nemzetközi akciónapok listája

Vicces világnapok


Mcdonald's drive thru élmény

Majdnem két hónapja Ausztriában jártam a munkám miatt és visszafelé baleset volt az úton, azért sokat álltunk egy helyben. Nem volt már időnk étteremben ebédelni ezért egy Mcdonald's mellett döntöttünk.

Én nagyon ritkán eszek gyors étterembe, ha választani lehet melyikbe akkor is inkább Burger King vagy a hazánkban kevésbé ismert Subway (ott jó esetben legalább friss a zöldség és nem tocsog az olajba).

Dolgoztam kemény egy hónapot Mekiben amíg más munkára át nem váltottam és elég is volt. Azért a kínálatot ismerem így egy Big Mac menüt választottam, hogy gyorsan túl legyünk rajta. Akivel voltam több önmagában eladott terméket választott és mindent szépen fel is írtak. Majd tovább gurultunk a kiadópulthoz és arra lettem figyelmes, hogy nem áll ott senki.

Ez még a kisebb probléma, hiszen a megrendelt árut oda kell valakinek hozni. Aztán hárman is rohangáltak ott jobbra-balra. Gondoltam mi is sorra kerülünk hamarosan és meg is jelent egy 30-as kinézetű "hölgy", kapkodva-csapkodva és flegmán adogatott nekünk zacskókat. Nézegettem bele bőszen, de mivel sok mindent rendeltünk és vegyes volt a pakolási módszer is így a jóformán utánunk hajított pohár sprite-on ("Ugye megvan minden?!" - kiáltás elhangzása után) már meg sem lepődve tovább gurultunk és letettük az autót.

Találtunk egy üres fa asztalt paddal, letelepedtünk majd döbbentem vettem észre, hogy az én hamburgerem hiányzik.... Fel is álltam mindjárt, de akivel voltam volt olyan jó fej, hogy visszament helyettem. (Szerencsére, mert tőlem szerintem szebbet kapott volna azok után, ami ezt követően történt.)

Várakozok nagy duzzogva mire visszaér ismerősöm a burgerrel. Nem hitte el neki a csaj, hogy nem kaptuk meg! Azt állította, csak egy ingyen hamburgerért ment vissza! Én átérzem a dolgozók helyzetét, iszonyatos nagy hajtás van de attól még egy rendes, jogosan reklamáló vendéggel nem lehet ilyen hangnemet megütni.

Mellesleg neki kellene tudnia, hogy mit kell a csomagba tennie, nem nekem. Azt azért csak észre kellene venni, ha egy menüből hiányzik a fő elem. Vagy nem rendesen volt betanítva az illető vagy nagyon elege volt mindenből vagy mindkettő, engem nem érdekel. Ennyi pénzért azért szeretném megkapni, amit rendeltem.

para pa pa pa I'm lovin' it....




Boldog 8000

Ez a látvány fogadott ma reggel. Hát kell ennél több a jó kedvhez? Alig 26 nap alatt (augusztus elsején volt 7000) ezer megtekintéssel bővült az oldalam. Jó, tisztában vagyok vele, hogy valaki esetleg ötször is megnézi ugyan azt de ettől nekem még mosoly húzódik a számra!

Hétvégén ötletbörzét tartok, témákat keresek, hogy a szeptember izgalmasabb és olvasásban gazdagabb lehessen nektek. Addig is kitartást ehhez a borongós időhöz!



2014. augusztus 26., kedd

Az autópályán

Mivel múlt héten úgy 2000 km-t vezettem, két különböző kocsival - ráadásul volt eső, szél, köd éppen hogy csak hó nem - szóval elmondanám a tapasztalataim.

Nekem 2008. február 18. óta van jogosítványom (cirka hat és fél éve) és kezdő sofőrként elég rossz autópályás tapasztalataim voltak. Mivel autós iskolában csak elméletet tanítanak/tanítottak belőle így nehezemre esett eligazodni rajta élesben. Sokszor rossz felé mentem fel vagy le. Előzni alig előztem még akkor is ha a kamion előttem 60-nal döcögött.

Ennyi idő távlatában ki merem viszont jelenteni, hogy most már jobban szeretek autó pályán utazni, mint falukat és városokat körülölelő utakon. Tapasztalatom is több lett, most már jó a tájékozódási érzékem (Angliában volt lehetőség gyakorolni) vezettem többet autópályán és azt hiszem az itthoni rendszer is jobb lett. Javítsatok ki, ha tévednék! 120-130 között autózom, ahol megtehetem és nincs más tábla, bírságra nincs pénzem.

Egy dolgot nem értek viszont, de ez csak nyafogás, mert ez ügyben úgy sem fog változás bekövetkezni. Van két sáv. Ugye a jobb oldaliba mennek a lassabb járművek és te is ott haladsz. Viszont ha te harminccal gyorsabban mész, előbb-utóbb beéred őket és bemész a belső sávba, hogy túl haladj majd szépen lehúzódj. Közben viszont jön még valaki mögötted a belső sávban MÉG harminccal gyorsabban és a seggedben villog és még te állsz be más mögé és lassítasz le, hogy őkelme elhúzhasson a ××××csába, veszélyeztetve ezzel mások életét is.

Én komolyan megtenném, hogy ezeknek megjegyezném a rendszámát és szépen eljuttatnám egy illetékes szervhez. Azért tudni kellene, hol a határ. Francos francért kell 170-nel teperni? Bezzeg ha megtörténik a baj, ki fogja megszívni? A családotok és az aki határon belül autózik.

Figyeljünk már oda kicsit egymásra. A rohanásból csak a baj van.


2014. augusztus 25., hétfő

Az idő múlása - már fél év

Most hogy ismét édes kis városkámban vagyok (tyű, de fáradt vagyok a sok vezetéstől - de imádok vezetni!) kicsit megálltam. Az elmúlt hét olyan gyorsan elröpült, hogy szinte észre sem vettem. Valahogy így érzek az elmúlt fél évvel is, aztán pedig az elmúlt 5 évvel is.

Vicces, hogy ennyi idő alatt mennyi minden történt velem, én még is úgy érzem megtorpantam valahol. Olyan érzés, mint mikor állsz egy tér közepén és mindenki fénysebességgel száguld el melletted (lásd például Linkin Park - Numb című videóklippjét). Nem vagyok én depis hangulatban csak elértem idáig és belegondolok mi mindent tehettem volna még abban az időben, amikor semmit nem tettem. Biztos értitek :)

Mikor meghal valaki, akkor jövünk rá igazán a hiányra. Hogy mennyivel másabb lett volna őt is igazán ismerni. És a családot is, akik most olyan messzinek tűnnek. Mert bár 300 km választ el bennünket én mindig boldog szívvel gondolok vissza ott töltött gyermek éveimre.

A múltba tekinteni szép emlék, de változtatni csak a jövőn lehet. Mindenkinek a kezében a sorsa. Alakítsuk úgy, hogy ne kelljen semmit megbánnunk.

Apukám nagybátyjára emlékezve: Sanyi, sokak szívében hagytál boldog emlékeket és őszintén kívánom, hogy odafenn érezd nagyon jól magad és tekints le néha sajgó szívű rokonaidra. Hiányozni fogsz nekik nagyon.


2014. augusztus 22., péntek

Amiotrófiás laterálszklerózis

Ha már tele az internet Ice Bucket Challenge ( jeges vödör kihívás) videókkal és én is sokat megnézek és jókat mosolygok hogyan áztatják el magukat a hírességek, hoztam egy ilyen képet. Ezt pont Chris Evans (Amerika Kapitány) videója alatt osztotta meg valaki.

Ugye bár a jeges víz csak arra szolgál, hogy minél nagyobb hírverést, feltűnést elérjen ez az egyébként ALS (amiotrófiás laterálszklerózis) adomány gyűjtő felhívás. Nemes kezdeményezés, de valakiknek szúrja a szemét az a mennyiségű víz, amit elpazarolnak.

Erről jutott egyébként ebben a pillanatban eszembe, hogy tegnapelőtt este a kocsiban hallgattuk a rádió híreket és Magyarország 22 millió forintot küldött Irakba segélyként. Azoknak, akik a mi országunkban halnak éhen, ki ad pénzt és reményt? Megérkezett a segély első fele Irakba


Pékáru

Nem sűrűn szoktam ilyeneket enni, de néha megveszek egy kakaós csigát vagy kecsapos szívet. Most legutóbb mogyoró krémes buktát vettem. Kérdésem a következő. Csak engem idegesít, hogy nem középen van a massza? Egyet harapsz balról csupa tészta, egyet jobbról csupa csoki. Egyébként finom volt csak akkor is. Minden töltelékes dolgot így oldanak meg már elég régóta. Emlékszem mikor általános iskolába jártam még nem spóroltak így semmivel.

Augusztus 20 - Debreceni Virágkarnevál

Szervusztok. Mostanában kicsit el voltam tűnve. Azért remélem volt mit csinálnotok.

Én az augusztus huszadikát Debrecenben töltötte, ahogy a cím is leírja. Először is meg kell jegyeznem, hogy rokonoknál voltunk szüleimmel és egy ismerősömmel. Apai ágról rokonok, akiknél eltölthettünk nem egészen két napot. Igaz én csak most ismertem meg őket, de apukám nagyon-nagyon boldog volt, hogy végre újra láthatja őket. És mi többiek pedig hálásak vagyunk, hogy első alkalommal ennyi szeretettel vettek körül bennünket, feltételek nélkül.

Na hát ez az utazásunk úgy kezdődött, hogy 19-én fél tíz körül el tudtak engedni a munkahelyemről (először azt beszéltük, délben mehetek el), így kicsit korábban tudtam menni a bérelt autóért (Opel Astra Classic). Kis kutyára ismét keresztanyukám vigyázott, ezért őt otthon megvártuk majd bepakoltunk a járgányba és elmentünk ismerősömért, majd tankolni.

Nagy dilemma volt, hogy autópályán menjünk-e vagy Kecskemét-Szolnok útirányon. Hát az utóbbit választottuk, de nem volt valami jó döntés. Otthon míg az útvonalat terveztem apukám felhívta a figyelmem, hogy a térkép alapbeállítása Cegléd felé irányít és az kerülő, menjünk másik úton. Mondom jó, de az az út elég ramaty. De hát 2010-es google maps képek voltak, tehát "biztos" azóta megcsinálták. Hááát nem :D

Kitaláltuk, hogy út közben van annyi étterem és csárda, majd megebédelünk valamerre. Az 52-es úton én találtam egy nagyon jó helyet, de ott nem álltunk meg. Aztán másik két-három helyen igen, de ott meg egy csak rendezvényekre szakosodott, a másik undormány volt, a harmadik pedig tömve emberekkel. Már majd nem fel is adtuk a reményt, mikor a jó hosszú szörnyű útszakasz után egy kis faluban megláttunk egy éttermet. Mondom én itt most megállok. Eredetileg Szép kártyával szerettünk volna fizetni az ételért, de sajnos ott sem fogadták el. Aztán végül is leültünk. Az étlap klassz volt, a választék bőséges és a felszolgáló is kedves. Hát főnyeremény. Az ár-érték arány tökéletes volt. Akkora adagokat kaptunk, hogy senki nem bírta megenni viszont ízletes volt mind a négy fogás (ugye fejenként egy)! Barna Bár és Étterem Kőröstetétlen



Innen már sima út volt Debrecenig a 4-es úton. A házat kicsit körülményes volt megtalálni ugyan, mert az utcába hamar beértünk, de 83/C-t nem találtunk. Hát kiderült azért, mert az út és a fő épület mögött még két másik ház van, ahova egy keskeny bejáró vezetett. De odajöttek elénk és így megoldottuk.

Kertes ikerházban voltunk, felettünk a vendéglátó egyik lánya lakik a családjával, másik lánya Pesten él, de lejöttek a két kicsinyükkel a vendégházba, ami a kertben van. Másik lánya és fia is elhozta kis családját huszadika délutánra, de előbb pár szót a Virágkarneválról.

Tanakodtunk még itthon, hogy a lelátóra vegyünk-e jegyet, de végül sajnáltuk rá fejenként azt a 4-5 ezer forintot. Viszont a Stadion északi rendezvény terére vettünk 1300 forintos belépőt, ugyan is ott meg lehetett nézni a kocsikat és a fellépőket még egyszer.

Reggel fél 7-kor keltünk. Időben ki szerettünk volna érni az utca végére, ott vonultak végig a népek. Nem jött össze, az első két-három kocsiról lemaradtunk. Van ilyen mindegy. 8 órától körülbelül 11-ig voltunk kint az utcán. Sok-sok ember volt, tolakodtak. Néha alig láttunk valamit. Persze apa ment és bőszen kattogtatott, videózott így maradt egy kis emlékünk is. Összességében a felvonulás nálam 10 pontból úgy erős 8-as majdnem kilences. Engem csak az szomorított el, hogy olyan világban élünk ahol már nem engedhetik meg maguknak a szervezők, hogy a virágkocsik tele legyenek virággal... Mert ugye az lenne a lényeg. Szép nagy fejű virágokat felcserélték fenyő ágakra és aprócska, (feltételezem) olcsóbb virágokra. Ez egy kicsit csalódás volt számomra, de így is rengeteg munka volt vele és hát nem is ők tehetnek róla. A táncosok előtt is le a kalappal. Azon a macskakövön, tűző napon majd esőben meg minden. Szépek voltak, elegánsak és sokat mosolyogtak akkor is, ha már elegük volt mindenből.

A stadionhoz már kocsival mentünk. Le is kellett tennünk jó messze és onnan gyalogolni. Kicsit nehezen találtuk meg a rendezvény teret. Pont a másik oldalon volt mint ahogy mi jöttünk. Lefényképezkedtünk az összes kocsival, amivel tudtunk (nagy tömeg volt). Szerintem egyébként jóval több jegyet adtak el oda is, mint amennyi hely volt. Megnéztünk egy-két fellépőt még aztán visszaindultunk. Szép gyaloglás volt, körbe a parkon, de legalább láttunk még egy kis szeletet ebből a fejlett, nyüzsgő városból.

Délután pedig jöttek a rokonok. Szalonnát sütöttünk, ismerkedtünk és fényképeket készítettünk. Este kilenckor indultunk el. Visszafelé az autópálya mellett döntöttünk, még szerencse. Út közben olyan zuhatag kapott el minket Alig láttam ki, plusz még a köd is leszállt sok helyen, de éjfél után kicsivel megérkeztünk kicsiny városunkba. Ott még hazavittem barátnőnket majd keresztanyukámat és egy órára ágyban is voltam úgyhogy reggel nem zombiként mentem dolgozni.

Képeket a következő bejegyzésemben láthatjátok, ami délután lesz. Itt a munkahelyen sajnos nem tudok ilyet feltölteni. Jó nézelődést. Sziasztok

2014. augusztus 18., hétfő

Angol szleng szótár

Helló! Mára akadt még egy témám!

Találtam külföldi (amerikai) oldalon egy angol szleng szótárat. Illetve ezek inkább kifejezések is lehetnek. Úgy gondoltam elhozom nektek ide és le is fordítom legjobb tudásom szerint magyarra. Egyébként a hozzá szólók között is akad jó pár vélemény angoloktól, hogy a lista nem igazán helyes néhol ezért azokat is figyelembe véve javítottam is! Ha Angliában vagytok vagy jártok majd akkor nézzetek utána, hogy helyesek-e ;) Én már elég sokat hallottam közülük.


  1. Tosser – Idiot: Idióta
  2. Cock-up – Screw up: Elcseszni
  3. Bloody – Damn: Amolyan káromkodás /bloody hell/; ki mit szokott mondani pl. ha belerúg a székbe: "mocskos szék", "tetves szék"...
  4. Give You A Ring – Call you: Felhívni valakit
  5. Blimey! – My Goodness: Úristen! Ha valami hirtelen történik, lesokkol.
  6. Wanker – Idiot: Idióta, nagyon csúnya kifejezés
  7. Gutted – Devastated: Letört, feldúlt
  8. Bespoke – Custom Made: Egyedi
  9. Chuffed – Proud: Büszke
  10. Fancy – Like: Tetszik, szeretsz valamit
  11. Sod Off – Piss off: Valakit dühössé tenni vagy dühössé válni. Illetve Tűnj el! felszólítás
  12. Lost the Plot – Gone Crazy: Megőrült
  13. Fortnight – Two Weeks: Két hét (fizetésnél fordult elő nálam)
  14. Sorted – Arranged: Kész, el van intézve
  15. Hoover – Vacuum: Porszívó
  16. Kip – Sleep or nap: Aludni vagy ejtőzni
  17. Bee’s Knees – Awesome: Szuper, király stb..
  18. Know Your Onions – Knowledgeable: Intelligens és jól informált
  19. Dodgy – Suspicious: Kétes, gyanús
  20. Wonky – Not right: Nem jó, nem helyes
  21. Wicked – Cool!: Király, szuper stb
  22. Whinge – Whine: Nyafog, siránkozik
  23. Tad – Little bit: Csak egy kicsit
  24. Tenner – £10: 10 font
  25. Fiver – £5: 5 font
  26. Skive off– Lazy or avoid doing something: Amikor menned kellene valahova de mégsem mész (iskola vagy munkahely) Lógás ezekről a helyekről
  27. Toff – Upper Class Person: Magas szociális háttérből való
  28. Punter – Customer/Client: Kuncsaft, ügyfél; 
  29. Scouser – Someone from Liverpool: Liverpool-i ember
  30. Quid – £: Font
  31. Taking the Piss – Screwing around: Vesztegeti az időt, haszontalan dologgal foglalkozik
  32. Pissed – Drunk: Részeg
  33. Loo – Toilet: Wc
  34. Bog Roll – Toilet Paper - Loo roll: Wc papír
  35. Nicked – Stolen: Elrabolt, ellopott tárgy
  36. Nutter – Crazy Person: Őrült ember / Nuts! azt jelenti, hogy Őrület! /
  37. Knackered – Tired: Fáradt
  38. Gobsmacked – Amazed: Le van nyűgözve
  39. Dog’s Bollocks – Awesome: Szuper
  40. Chap – Male or friend - Mate: Férfi vagy barát 
  41. Bugger – Jerk: Szemét alak
  42. Bob’s Your Uncle – There you go!: Na ugye! Na látod!
  43. Anti-Clockwise – Counter Clockwise: Óramutató járásával ellentétesen
  44. C of E – Church of England: Anglia temploma
  45. Pants – Panties: Bugyi
  46. Throw a Spanner in the Works – Screw up: Valamit megnehezít vagy komplikál
  47. Zed: Zé betű kiejtése
  48. Absobloodylootely – YES!: Igen, Naná
  49. Nosh – Food: Kaja, étel avagy orális szex (Ezt inkább ne teszteljétek :D )
  50. One Off – One time only: Egyszeri alkalom, ajánlat
  51. Shambles – Mess: Rendetlenség
  52. Arse-over-tit – Fall over: Elesni
  53. Brilliant! – Great!: Szuper!
  54. Dog’s Dinner – Dressed Nicely: Szépen felöltözve
  55. Up for it – Willing to have sex: Ez nem csak szexre értendő. Valaki ha ezt kérdezi az olyan, mint ha azt kérdezné benne vagy-e vagy készen állsz-e akármilyen szituációban. Pl.: készen állsz az elvégezendő feladatra, amit most magyaráztak el.
  56. On the Pull – Looking for sex: Szexet keres
  57. Made Redundant – Fired from a job: Valakit elküldeni a munkahelyéről annak ellenére hogy jól dolgozott (leépítés például)
  58. Easy Peasy – Easy: Könnyű
  59. See a Man About a Dog – Do a deal or take a dump: Ha valakit megkérdeznek, mit csinál de nem akarja elmondani inkább ezt mondja.
  60. Up the Duff – Pregnant: Terhes
  61. DIY – Do It Yourself home improvements: Kézimunka, házimunka (ha valamit szerelni, összerakni kell) hobbi
  62. Chat Up – Flirt: Flörtölni
  63. Fit – Hot: Szexi
  64. Arse – Ass: Fenék, segg
  65. Shag – Screw: Valakivel szexelni akar
  66. Screw you!: Bmeg, menj a p×csába stb.
  67. Gentleman Sausage – Penis: Férfi nemi szerv
  68. Twigs & Berries – Genitalia: Nemi szerv külső része
  69. Fanny: Vagina 
  70. Bollocks – Balls: Golyók, illetve káromkodás is
  71. Ponce – Poser: Ingyenélő
  72. Don’t Get Your Knickers in a Twist – Don’t Get worked up: Ne idegeskedj miatta.
  73. The Telly – Television: Tévé
  74. Bangers – Sausage: Kolbász; használják még ezt a szót egy nagyon ütős bulira vagy zenére is
  75. Chips – French Fries: Sült krumpli
  76. Daft Cow - Plonker: Idióta
  77. Do – Party: Bulizni
  78. Uni – College/University: Egyetem
  79. Starkers – Naked: Meztelen
  80. Smeg – From Red Dwarf: Derogáló kifejezés, a Red Dwarf (piros törpe) nevű sorozatban használták
  81. Bits ‘n Bobs – Various things: Dolgok
  82. Anorak – A person weirdly interested in something: Egy olyan ember, akit olyan dolog érdekel, amit más unalmasnak és érdektelennek talál.
  83. Shambles – bad shape/plan gone wrong: Egy nagyon elhanyagolt terület. Rosszul szervezett szituáció
  84. I’m Off to Bedfordshire – Going to bed: Lefekszik aludni, ágyba bújik
  85. Her Majesty’s Pleasure – To be in prison: Börtönben lenni
  86. Horses for Courses – Won’t work for someone else: Nem fog másnak dolgozni
  87. John Thomas - BellEnd – Penis: Férfi nemiszerv
  88. Plastered – Drunk: Részeg
  89. Meat and Two Veg – Genitalia: A nemi szerv külső része
  90. Knob Head – Idiot/Dickhead: Idióta/F×szfej
  91. Knob – Penis: Férfi nemiszerv
  92. Chav – White trash: Fehér szemét; olyan munkásosztálybeli személy, akinek nem megfelelő az oktatása, esetleg jó ruhákban jár és sok az ékszere mégis látszik rajta a rossz ízlés
  93. It`s brass monkeys outside: Nagyon hideg van!
  94. Stag Night – Bachelor Party: Legénybúcsú / Női megfelelője Hen Party /
  95. Ace – Cool!: Szuper, király stb...
  96. Dobber: Pénisz, dildó
  97. Blighty – Britain: Anglia (Katonák használták az I. Világháború idején)
  98. Rubbish – Garbage or ‘That’s crap!’: Szemét. Hülyeségeket beszélsz. Ez szemétség. stb..
Ezen szavak többsége egyébként benne van az angol általános szótárban, tezauruszban (thesaurus) tehát annyira nem is szleng inkább mint angol honos kifejezés. Remélem találtatok benne hasznos dolgokat.

Lucy - film vélemény

Bár film kritikának nem mondanám, mert fogalmam sincs hogyan kell olyat írni, de azért leírom én mit gondolok erről a filmről.

Aki nem hallott volna még felőle ez egy Luc Besson által rendezett film. Az ő nevéhez fűződik a Taxi és Az ötödik elem is.
Főszerepben Scarlett Johansson és Morgen Freeman valamint két másik kevésbé ismert színész jelenik meg több jelenetben. A többieknek igazából nincs sok jelentősége szerintem :D Aki akar persze utána tud nézni, megadok egy linket majd a lap végén.

SPOILER ALERT - Aki nem látta a filmet óvatosan merészkedjen tovább, mert nem tudom a trailer-ből vagy rövid film leírásból mennyi derül ki abból, amit most le fogok írni.

Tehát Lucy (Scarlett) egy fiatal tanuló lányt alakít Taiwan-ban, és egy pasi (akiben nem bízok meg) megkéri vigyen be egy táskát egy épületbe. Nem tudja mi van benne, nem mondja el miért kell csak rákattintja a táskához tartozó bilincset (hogy muszáj legyen neki bemenni), mert a kódot csak az tudja akinek oda kellene adni a táskát.

Esemény eseményt követ, gyilkolás és vér.  Mindeközben természet film jeleneteket vágnak be folyamatosan (pl. prédáját elejtő nagymacska) Megjelenik a jakuza és kinyitják a bőröndöt. Kiderül, hogy egy drog van benne. Ezt a drogot beoperálják négy "önkéntes" alhasába köztük főszereplő nőnknek és Európába kapott repülőjeggyel elvezetik őket.

Amíg nincs itt a repülés ideje Lucy-t egy pincébe zárják ahol kikezd vele a börtönőr majd mivel nem egyezik bele ezért jól megrugdossa a hasát... Persze a zacskó kiszakad és a nő szervezetében felszívódik a por egy része. Előidézve ezzel, hogy az illető felrepüljön a fal oldalára majd a plafonra majd lebegjen egy kicsit és végül visszaérjen függőlegesbe.

Kiszabadulása után kioperáltatja magából a zacsit és a műtő orvos fel is világosítja gyorsan, hogy mi is ez a por. Egy olyan előállított anyag, mint amit a terhes nők termelnek gyerekük számára, hogy az kifejlődhessen.

Morgan Freeman egy tudóst alakít aki épp előadást tart agyi kapacitásunkról és a természetről. Az ember ugyan is mindössze 10%-át használja agyának és a természet két féle képpen újul meg: halhatatlanság (önmagát újraformáló) vagy szaporodás (önmagát reprodukáló) formában. Ja és képzeljük el, ha egy emberi lény az agyának 100%-át képes lenne használni!!!

Na hát erről szól a film. Hogy ebből a megközelítésből Lucy agya és teste hogyan változik míg agya eléri a végső száz százalékot. Egyszer meg lehet nézni, de aki csak Scarlett popója miatt ülne be annak kínszenvedés lesz az a 89 perc. Eléggé elvont kategória. Azért érdemes belegondolni a témába.

Vajon hova juthat még az emberiség. Amit millió évekkel ezelőtt kaptunk, miért pusztítjuk ily' lelkesen?

Magyar nyelvű előzetes

Rövid leírás a filmről


Családi, születésnapi ebéd

Szép hétfőt mindenkinek. Újra itt vagyok, ismét egy kis élménybeszámolóval.

Tegnap szülinapozni voltam anyai ágon családi körben. Vagy is inkább U-alakban, de nem rohanok a közepébe egyből, előbb jöjjön a felvezetés. (Ahogy azt már tőlem megszokhattátok.)

Facebook-on unokanővérem meghívott kislánya 4. születésnapjára. Az invitációt örömmel fogadtam. Először arra gondoltam, ha máshogy nem, távolsági buszra ülök és elbkv-zok az étterembe, ami Gyálon található.
Aztán kiderült, hogy vasárnap óránként egy bkv-s busz jár arra felé így másik unokanővérem és kedves párja felajánlotta, kivisznek az autójukkal, ha felbuszozok Budapestig.

De mivel úgy alakult, hogy szüleim is szabaddá tudták tenni magukat így ismét kocsi bérlés mellett döntöttünk. Nincs 3 átszállás, nincs az hogy jajj hol a buszmegálló, mert ha lekéssük lőttek az ebédnek. Vasárnap reggel 8-ra ott voltunk az autóért. Piros Suzuki Swift.



Tudni kell rólunk, hogy ha kocsi kerül a kezünk közé, igyekszünk azt teljes mértékben kihasználni. Így hát mivel hetek óta próbálok normális edzőcipőt találni (belvárosban 2-3 hónapnál tovább tartó cipő nincs 20 ezer forint alatt) így kimentünk a Park Centerbe. Itthon általában mindig a Deichmann-ban veszek cipőt. A Graceland márka közül mindig találok kedvemre valót.

Most is így volt. Lett egy edző cipőm és teli talpú magas sarkú szépség is *-* (Nőből vagyok nah....)

Ez a Deichmann hivatalos honlapjáról van

Erről a cipőről nem találtam képet a honlapon, de tegnap véletlen lefotóztam a lábam szóval valamennyi látszik belőle.

Odalépünk a pénztárhoz és az eladó elveszi a dobozokat a kezemből. Aztán ami most jön azt még ott döntöttem el, hogy kitérek rá bejegyzésemben egy kicsit. Mindjárt folytatom a fő cselekményszálat.

Na szóval. Miért van az mostanában, hogy mindenhol ha veszel valamit, a kasszához érve felajánlanak neked még valamit, hogy esetleg nem akarnád-e megvenni?! Nekem is kellett ezt csinálnom az étteremben, utáltam is rendesen. Ha én kiválasztottam mit szeretnék akkor ne akarjanak még egy bőrt lehúzni rólam... Jelen esetben cipőtalp betét megvásárlására hívták fel figyelmem, mert hogy ilyen anyagú cipőbe könnyen beleizzad nejlon harisnyába a lábam bla bla bla.

Ennyit a kitérőről. Szóval meglettek a cipők, még ott egy két boltba benéztünk (New Yorker és Euro Family). Tudtam én már akkor is, hogy korán leszünk, de mondom most tök mindegy hol állunk egy helyben, az úton akármi is lehet, induljunk el akkor. Hát nem volt semmi. Több mint fél órával előbb odaértünk, de sokat nem kellett várni, mert a szülinapos megérkezett szüleivel.

Voltunk már ebbe az étteremben máskor is Éden Park Étterem és Pizzéria . Beszélgettünk, rendeltünk inni és közben mindenki szállingózott. Mondanom sem kell milyen rég nem találkoztam mindenkivel angliai kint létem alatt így volt pótolni való. Jó hangulatban, finom ételekkel és egy szuper tortával zártuk az összejövetelt. Az ajándék tengernek persze örült Lilien és úgy fél 5 körül indultunk haza.

Még olyan egy óra körül kaptam telefonhívást egy barátomtól, hogy este elmennék-e velük moziba. Mondom persze, olyan 6 körül úgy is hazaérek a film pedig csak 20:15-kor kezdődik. Haza is simán érkeztünk. Beugrottunk a Tescoba, vittünk virágot a temetőbe, jócskán fél 7 volt mire beléptünk az ajtón. Keresztanyukám vigyázott kisöcsémre, míg odavoltunk.

Ő a kisöcsém :)
Ezer hála és köszönet neki ezúton is. Úgy volt, hogy őt is hazaviszem, de unokája itt volt a közelbe így inkább elsétált odáig. 7 óra után még elugrottunk tankolni aztán visszafelé eszébe jutott anyukámnak, hogy nincs otthon cigi így a nemzeti dohánybolt előtt is megálltam. Majd mikor visszaültünk a kocsiba, épp mennék kifelé mikor megáll mögöttem egy busz. Indexel. Mondom mi van. Várunk... Meglátom a sofőrt. Megy a dohányboltba majd meglátja tátott számat és int mosolyogva, hogy egy perc. Eddigre már elérkeztünk arra az időpontra amikor nekem már a mozi előtt kellett volna lennem. Úgy hogy már haza se volt időm menni, kiszálltam a kocsiból és már trappoltam is a film vetítésre.
Utána még ugye végig ültem a filmet és este hulla voltam, reggel meg még hullább. A filmről külön beszámoló jön mindjárt. Addig is köszi, ha elolvastad ezt a bejegyzést is.

2014. augusztus 16., szombat

Top 10 legszebb női sztárok (+2)

Szép reggelt. Ahogy megígértem itt a lista a fiúknak! Őket még nehezebb volt kiválasztani, mert akár hogy törtem a fejem nehezen jött az ihlet. De azt hiszem ezek után is pasi párti maradok.
Ismét lehet veszekedni és egyet érteni valamint kiegészíteni a listám! Ti még is csak más szemmel nézitek őket. Puszi
  1. Natalie Portman
  2. Julianne Hough
  3. Emilia Clarke
  4. Scarlett Johansson
  5. Mila Kunis
  6. Jessica Alba
  7. Katy Perry
  8. Gwyneth Paltrow
  9. Shakira
  10. Amy Lee
  11. Zooey Deschanel
  12. Jennifer Lawrence
UI.: Akik egy hajszállal lemaradtak a listámról: Anne Hathaway, Kate Hudson, Emma Watson és Amanda Seyfried.