2014. augusztus 1., péntek

Őszinteség és bizalom avagy ha a fagyi visszanyal

Sziasztok.

Sokat gondolkoztam mi is lenne a jó megközelítés megírni ezt a bejegyzést. Aztán arra gondoltam, akinek nem fog tetszeni az valószínűleg nem egy őszinte ember úgy sem, tehát innentől kezdve nem is az én problémám. Elvégre a saját álláspontomat hangoztatom, mindenkinek joga van másképp gondolni.

Az őszinteség minden emberi kapcsolatban fontos. Legyen az főnök-beosztott, két barát vagy párkapcsolat. Ezek közül mindegyik veszett ügy, amennyiben nem az igaz történések hangzanak el egy adott esetben. Ha főnöködnek hazudsz úgy is kirúg, ha egy barátodról állítasz valótlant ott hagy, és párkapcsolatban szerintem nem is kell magyaráznom senkinek.

De ha te állsz e hazugságok keresztjében, mit csinálsz? Ha az egyik ezt állítja a másik pedig azt. Te pedig mind a kettőjüknek hinni akarsz, és nem akarod azzal egyiket sem megbántani, hogy nem bízol benne. Mert a bizalom hiánya is veszteséghez vezet.

Nyilván egyikőjük nem mond igazat. No de melyik?

Ezúttal is megkérek mindenkit, hogy ne csináljátok ezt. Életek mennek ilyen dolgokon tönkre. Pedig csak egy kis őszinteség kellene. Vagy ha nem is, akkor legalább ne terjesszünk "hamis igét".

Ha pedig ilyen "pletykákat" hallotok, nem árt saját magatoknak megbizonyosodni róla, hogy valós-e. Mert hamar visszanyal a fagyi. Lehet, hogy akinek te hiszel, pont az akarja a másik életét keresztülhúzni és ezt nem muszáj szó szerint érteni.

Kicsit tiszteljük már meg egymást azzal, hogy őszinték vagyunk.




Nincsenek megjegyzések: