2014. augusztus 18., hétfő

Lucy - film vélemény

Bár film kritikának nem mondanám, mert fogalmam sincs hogyan kell olyat írni, de azért leírom én mit gondolok erről a filmről.

Aki nem hallott volna még felőle ez egy Luc Besson által rendezett film. Az ő nevéhez fűződik a Taxi és Az ötödik elem is.
Főszerepben Scarlett Johansson és Morgen Freeman valamint két másik kevésbé ismert színész jelenik meg több jelenetben. A többieknek igazából nincs sok jelentősége szerintem :D Aki akar persze utána tud nézni, megadok egy linket majd a lap végén.

SPOILER ALERT - Aki nem látta a filmet óvatosan merészkedjen tovább, mert nem tudom a trailer-ből vagy rövid film leírásból mennyi derül ki abból, amit most le fogok írni.

Tehát Lucy (Scarlett) egy fiatal tanuló lányt alakít Taiwan-ban, és egy pasi (akiben nem bízok meg) megkéri vigyen be egy táskát egy épületbe. Nem tudja mi van benne, nem mondja el miért kell csak rákattintja a táskához tartozó bilincset (hogy muszáj legyen neki bemenni), mert a kódot csak az tudja akinek oda kellene adni a táskát.

Esemény eseményt követ, gyilkolás és vér.  Mindeközben természet film jeleneteket vágnak be folyamatosan (pl. prédáját elejtő nagymacska) Megjelenik a jakuza és kinyitják a bőröndöt. Kiderül, hogy egy drog van benne. Ezt a drogot beoperálják négy "önkéntes" alhasába köztük főszereplő nőnknek és Európába kapott repülőjeggyel elvezetik őket.

Amíg nincs itt a repülés ideje Lucy-t egy pincébe zárják ahol kikezd vele a börtönőr majd mivel nem egyezik bele ezért jól megrugdossa a hasát... Persze a zacskó kiszakad és a nő szervezetében felszívódik a por egy része. Előidézve ezzel, hogy az illető felrepüljön a fal oldalára majd a plafonra majd lebegjen egy kicsit és végül visszaérjen függőlegesbe.

Kiszabadulása után kioperáltatja magából a zacsit és a műtő orvos fel is világosítja gyorsan, hogy mi is ez a por. Egy olyan előállított anyag, mint amit a terhes nők termelnek gyerekük számára, hogy az kifejlődhessen.

Morgan Freeman egy tudóst alakít aki épp előadást tart agyi kapacitásunkról és a természetről. Az ember ugyan is mindössze 10%-át használja agyának és a természet két féle képpen újul meg: halhatatlanság (önmagát újraformáló) vagy szaporodás (önmagát reprodukáló) formában. Ja és képzeljük el, ha egy emberi lény az agyának 100%-át képes lenne használni!!!

Na hát erről szól a film. Hogy ebből a megközelítésből Lucy agya és teste hogyan változik míg agya eléri a végső száz százalékot. Egyszer meg lehet nézni, de aki csak Scarlett popója miatt ülne be annak kínszenvedés lesz az a 89 perc. Eléggé elvont kategória. Azért érdemes belegondolni a témába.

Vajon hova juthat még az emberiség. Amit millió évekkel ezelőtt kaptunk, miért pusztítjuk ily' lelkesen?

Magyar nyelvű előzetes

Rövid leírás a filmről


Nincsenek megjegyzések: