2014. november 21., péntek

Új munka 2. rész

Tehát ott tartunk, hogy elindultam az interjúra busszal. A Váci útra kellett mennem az Adecco céghez, úgy hogy a Dózsa György útig mentem metróval és onnan csak pár perc séta az Irodaépület. Mivel elég nagy területről beszélünk, szerencsére volt ott egy térkép. Nekem a G épületbe kellett mennem és a recepción személyigazolvány számmal feljegyeztek érkezési időpontban, melyet aláírásommal hitelesítettem és lifttel elindultam felfelé.

Majd ott volt még egy pult, ahol elmondtam miért jöttem. Az hölgy bekísért egy tárgyaló terembe, ahol névtáblák voltak elhelyezve. Értelemszerűen a saját táblámhoz helyet foglaltam. Voltak már ott rajtam kívül mások is.

Szépen csendben megvártuk az interjúztatónkat, aki percre pontosan érkezett. Fiatal volt ő is, ahogy a jelentkező társaság is. Több fiú volt, mint lány egyébként. Összesen kilencen vettünk rész aznap 10 órakor. Köszöntött minket a cég munkatársa, elmondta hogyan zajlik majd ez az "összejövetel" és hogy körülbelül két órát vesz igénybe. Asztal közepén ásványvizek és poharak sorakoztak melyek önkiszolgálóak voltak.

Frozen Time - Alex Fox Band ft Sofia Red

Első körben mindenkinek be kellett mutatkoznia angolul és mondani pár szót magáról. Miután ezzel megvoltunk, visszavette a szót az interjúztató és mesélni kezdett a cég profiljáról és a munka mikéntjéről.

Maga a munka a Docler Holding vállalat irodaházában van, ahol három műszakba kell dolgozni. Feladatunk a cég internetes szolgáltatásaihoz az ügyfelek részére  segítség nyújtás angol nyelven. Három részre lettek osztva a területek: financiális, általános problémák és technikai problémák. Pár napos betanulást követően ezen részlegeken kell ügyködnünk.

Anyagiakról annyit, hogy igazából órabérben számolják a fizetést és arra jön még a műszakpótlék. Három hónap a betanulás és előrelépés esetén emelkedik a bér is. Első körben ugye van ez a kezdő pozíció, aztán ott a junior majd senior majd műszak vezető. Hogy milyen gyorsan lehet haladni az nagyban rajtad is múlik.

Úgy egy órát vett igénybe a meghallgatás ezen része. Tartottunk pár perc szünetet, aztán visszatértünk a terembe. Előkerültek a tesztek, amiket ki kell töltenünk. Most egyenként kitérek rájuk pár szó erejéig.

  1. Monotonitástűrés teszt: Van négy kis kocka. Mindegyikből másfelé áll ki egy kis vonal. Majd van húsz sor, abban sok kis kocka és 5 perc alatt meg kell találnod az összes fent megjelölt négy kockaformát.
  2. Logikai teszt: Van két állítás és egy konklúzió. El kell döntened, hogy igaz vagy hamis. Figyelembe kell venned, hogy az állítás, ami oda van írva az ott abban a helyzetben igaz, akkor is ha a való életben nem. Tehát például ha azt írják, hogy a fű kék és az ég zöld akkor az az. És abból következik valami. Na azt kell eldönteni, hogy megfelel-e az állításnak. (Bazi nehéz volt).
  3. Kognitív teszt: Vannak ábrák vagy szavak felsorolva és el kell döntened melyik nem tartozik az összes többihez. Például hajó, vonat, séta, autó, futás, repülő. Melyik kettő nem tartozik a másik négyhez? (Ez volt az a pillanat mikor azt mondtam, hogy tuti nem kapom meg az állást.)
  4. Számítógépes teszt: Kérdések voltak feltéve, és volt négy válasz amiből választani lehetett. Valamikor több lehetséges válasz is igaz volt, valamikor a negyedik válasz az volt, hogy az összes felsorolt állítás igaz rá. Pl: Mi az IP cím?
  5. Angol felsőfokú teszt: Két feladat volt. Az első egy két oszlopos táblázat. A bal oldal A-J betűig mondatok elejét tartalmazta, a jobb oldalon pedig 1-10 számokkal a mondatok második felét tartalmazta. Ki kellett találni melyik mondatkezdéshez melyik vég tartozik. Második feladat egy szöveg volt, melyből szavak hiányoztak. Ezek a szavak meg voltak adva, csak be kellett helyettesíteni a szövegkörnyezetbe.
Minden teszt időre ment, a tesztelő mérte az időt és le kellett tennünk a tollat mihelyst lejárt. Természetesen az összes teszt angol nyelven íródott. A hangulat egyébként elég oldott lett, mindenki magában anyázott a tesztek miatt :).

Aztán mondták, hogy kiértékelik a teszteket és jövő héten hívni fognak magától a Docler-től, hogy behívják a sikeres eredményekkel rendelkezőket egy második fordulóra. Aztán elköszöntünk és én indultam Győrbe a hétvégére.

A történet folytatása hamarosan következik.

Stay tuned for more! Tarts velem legközelebb is!

Nincsenek megjegyzések: