2014. november 3., hétfő

Sírok között - film ismertető

Péntek esti programom egy jó része volt ez a mozi film.

Ahogy már írtam az előzetesről is, most megismétlem önmagam. Gyilkolós, elrablós majd nyomozós filmekből sosincs elég. Főleg ha végre kicsit más szemszögből mutatják a főhőst, mint szuperhős megmentőt a pedesztálon.

Ez a történet sokkal inkább az emberi hibákra és sorsokra fókuszál. Főszerepben egy zsaruval, aki alkoholista járőrből nyugdíjazott józan emberré válik. Viszont magánnyomozások révén tartja fenn magát. (Mindenki pénzből él ugyebár.) Hibát követett el sok-sok évvel ezelőtt és ez a mai napig is üldözi, bár a történetben egyetlen szereplőnek mondja csak el.

Maga az alapkoncepció szokványos. Két pszichopata rabolja a nőket, váltságdíjat kér értük és annak ellenére megöli őket, hogy fizet a barát/férj. Viszont a rendőrséghez nem fordulhat a megkárosított, mivel drogdíler. Ezért a férj (Boyd Holbrook), aki felkeresi Matt Scudder-t (Liam Neeson) semmi mást nem akar, mint bosszút állni szeretett felesége gyilkosain. Azonban a nyomozás során kiderül, hogy nem ő az egyetlen akivel ez megtörtént így a többi díler ismerősét is figyelmezteti. Igaz a két gyilkos utána keresgélés teszi ki a film java részét, azért behoznak egy nagyon szerethető karakter, aki még jobb színben tünteti fel nyomozónkat. Egy árva néger fiút. Beteg is, tehetséges is, nincs hol aludnia de azért ne sajnálja senki.

Vér az akad elég. Várod azt is, hogy végre elkapják a tetteseket. Meglepő részek keverednek a sötét humorral, ami ilyenkor előfordulhat. Fegyveres üldözés, közel harc meg persze egy két halál eset színezi a palettát.

Jó karakter felépítés jellemzi a színészeket. A helyszínekből is elég bőséges a felhozatal. Van több lakás, háztető és temető. Igazából kiérződik a rossz és jó közötti határvonal. Viszont nézőként te sem tudod már eldönteni, hogy hol is van pontosan a határ ilyen esetben.


Nem az a legfontosabb, hogy mit tettél a múltba hanem hogy hogyan éled a jelent és milyen döntéseket hozol a jövőre vonatkozóan.


Nincsenek megjegyzések: