2014. november 24., hétfő

Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész - film ismertető

Üdvözöllek!

Láttad már az Éhezők viadala első és második részét, ezért kíváncsi vagy hogy sikerült és hova tart a történet a harmadik résszel?

Ki kell, hogy ábrándítsalak, mert az első részhez hasonlóan szinte sehova nem haladnak az immár forradalomban részt vevő hőseink. Szerencsére végre nem egy aránéban kell töltenünk azt a röpke két órát így a különböző kerületeket kedvünkre mustrálhatjuk. A lélekre hat igazán ez a rész. Látni a sok értelmetlenül megölt embert, Katniss (Jennifer Lawrence) egykori ismerőseit, és részt venni a Panem által hasonlóan elnyomott emberek bánatában.

Az éhezők viadala - A kiválasztott

A lázadók elnöke (Julianne Moore) ugyan jól tette, hogy kimenekített a 13. kerületbe mindenkit, aki az ügynek fontos volt és képes volt a földalatti város befogadni. Viszont harcba bocsátkozni a főváros hadi ereje ellen eléggé problémás. Főleg azért is, mert az előző két viadalon Katniss oldalán álló Peeta (Josh Hutcherson) immáron Snow elnök (Donald Sutherland) foglya és azt mondat vele, amit csak akar hogy megakadályozza a forradalom kibontakozását.

Vihar előtti csend ez, amibe néhány robbantgatás azért belefért. Csak azt sajnálom, hogy Woody Harrelson-nak és Stanley Tuccy-nak elég kevés rész jutott így a vicces részek korlátozódnak Prim macskájára.

Tovább fokozódik azonban Katniss és (egyik) szerelme, Gale (Liam Hemsworth) közötti konfliktus. Az egész film alatt egyetlen egyszer érnek egymáshoz, ezt egyébként Gale meg is jegyzi a kiválasztottnak.

Cselekmény szempontjából unalmasnak mondanám a filmet. A székben előre dőlök, mert érdekel, hogy mi lesz rész számomra egyetlen pillanatra jött el a film vége felé. Nem árulom el, hogy mi az úgy hogy tessék kivárni.

Színészi játékban nincs hiány, sok jó új tag is csatlakozott a gárdához. A jelenetekre nagy gondot fordított a rendező, nem kibírhatatlan a fenekünkön ülni de előre szólok, hogy nem fogjátok úgy eldobni azt a bizonyost mint a második rész után.

A szinkronhang az egyetlen, ami teljes negativitással töltött el engem az egész film során, de ha eddig is magyarul nézted az előző részeket, akkor biztos nem fog annyira feltűnni.

A Lordi együttes elég felkapott mostanság ezért gondoltam azt is megemlítem, hogy nevüket adták a hivatalos film zenéhez.


Ha ezt a tendenciát követik a történet írók és a könyvben is így van, akkor a következő rész lesz nagyon ütős. Csak reménykedjünk benne, hogy ez a rész nem árnyékolja be az esetleges követők táborát.

Stay tuned for more. Tarts velem legközelebb is.

Nincsenek megjegyzések: