2014. november 21., péntek

Danielle Trussoni : Angelopolis Angyalok városa - könyv ismertető

Sziasztok!

Ez az egyik könyv, amivel a Könyvmoly Párbajra jelentkeztem.


Igazából most jöttem csak rá, hogy majdnem mindegyik könyv a listámon második vagy harmadik része egy olyan történetnek amit korábban olvastam. Ezzel kicsit nehezítettem a saját helyzetemen, hiszen úgy kell jellemeznem a történetet, hogy ti valószínűleg nem ismeritek az előzményeket.

Morandi - Angels

Rövid összefoglaló az első részről, hogy értsétek a második rész főszereplőit.

A könyv első részében megismerkedünk Evangeline-nel, akit anyukája halála után apja egy zárdába visz. Itt nevelkedik és tanul a lány. Majd érkezik egy férfi, Verlaine. A levéltárban szeretne megnézni egy számára fontos információkat tartalmazó beszélgetést két nő között (egyikük a zárda egy most már idős tagja, másikuk egy gazdag támogató). Ám mielőtt akármi is kiderülhetne a titokzatosnak vélt levelekről, Verlaine-t megtámadják a zárda előtt és éppen hogy csak elmenekül. Kiderül, hogy a férfit egy befolyásos öreg bízta meg a keresgéléssel.
Evangeline olvassa el végül a leveleket és mivel már eddig is úgy érezte, nem tartozik ide, ő is tovább kutat a témában? És hogy mi a téma? A megbízó egy különleges ereklyére szeretne rábukkanni, mivel ő egy angyal, pontosabban nefilim (angyal és ember együttlétéből származik), aki nagyon régóta a Földön él.
Ezzel nincs egyedül, hiszen évezredekkel ezelőtt érkeztek az első angyalok az emberek közé, majd száműzve lettek egy barlangba az emberek iránt érzett vágyaik miatt. Egy ilyen száműzött angyal holtestét találják meg az angelológus társaságnak nevezett tagok. Evangeline szülei is ennek a társaságnak a tagjai voltak. Ám a történet során kiderül, hogy Evangeline anyukája félig angyal, ugyan is nagymamája egy angelológus küldetés során beleszeret abba a nefilimbe, aki Verlaine megbízója napjainkban.
A tárgy amit keresnek egy angyalok által (ismeretlen anyagból) készült lant, melyet ha a lények megszereznek még tisztábbá és erősebbé válnának, Ezt megakadályozandó, Evangeline és Verlaine is a maga útján próbál kutatni. Verlaine-hez csatlakozik a fiatal nő nagymamája is. A történet végén sikerül elpusztítani a lantot, de Evangeline angyallá változik.

Ezek után rátérnék a második részre, mely a Párbaj kihívásom részét képezi.

Verlaine csatlakozott az angelológusokhoz, de nagyon sokat gondol Evangelinre, akivel nem találkozott mióta angyallá változott, ám a történet elején társával találnak egy angyali holtestet, akinél az immár angyal nő személyes iratai vannak és a felismerhetetlenségig égett. Kiderül, hogy Evangeline-t sokan keresik, de egy kis időre sikerül elhitetnie üldözőivel halálának hírét. Pont annyi ideje van, hogy találkozzon a szeretett férfival és átadjon neki egy Fabergé tojást mely alapján újabb kutatás veszi kezdetét.


Érdekes történelmi tényeket kötnek össze egy angyalok elleni gyógyszer megtalálása érdekében. Az Oroszországról és a cári család kilétéről valamint Raszputyinnal való kapcsolatukról alakított történet során megismerhetjük Evangeline családjának eddig fel nem fedett múltbeli történetét és más angelológusok segítségével kutathatunk e különleges lények életében. Sok angyal faj bemutatásra kerül, jellemzést kapunk róluk egy adatbázison keresztül.

Nekem azért tetszik ez a könyv, mert habár a jelenben játszódik, folyamatos a múltba való visszatérés. Csak az által haladhat a jelen története, ha kiderül mik történtek évtizedekkel az olvasott események előtt. A döntések melyeket édesanyja hozott nagyban befolyásolták Evangeline történetbéli döntéseinek folyamát. Leginkább a Dan Brown novellákhoz hasonlítanám e könyv felépítését, azaz veszünk egy történelmi tényt, amit ebben az esetben némi biblikus és mitikus tartalommal töltünk meg és az írónő itt helyezi el saját szereplőit.


Nem gondolom egy hosszú olvasmánynak - csak 280 oldalas -, úgy három nap alatt végezni lehet vele, mert a nyelvezete könnyű és modern. Ugyanakkor a cselekmény fut a múltban és több síkon a jelenben is ezért nem igazán van idő ráunni egyik szereplőre sem.

A regény részekre van osztva. Egy-egy szóval megcímezve, mely jellemezi a következő fejezetet. Nincs az egységből kilógó történetrész, egy egész kerek sztori körvonalazódik az olvasó előtt, de még így is hagy elvarratlan szálakat, mely arra enged következtetni, hogy lesz még folytatás.

Annak ajánlom, aki szereti a mitikus, sci-fi indíttatású könyveket. Viszont mindenféleképpen csak az első rész elolvasása után. Danielle Trussoni : Angelology - Az átok

Stay tuned for more. Tarts velem legközelebb is.

Nincsenek megjegyzések: