2012. május 9., szerda

Munkaügyi központ!!

Ennek ugyebár korábbi posztból kiderült az angol neve: Jobcentre Plus. Interneten rá lehet keresni, minden városban van kirendeltsége.
https://www.gov.uk/jobsearch

Én ilyen helyet még nem láttam. Bemész, ott van egy pár pult, állnak ott a fogadó nénik-bácsik. Nekik elmondod, miért is jöttél és ők szép mosolyogva válaszolnak. Ingyenesen kereshetsz munkát a 8-10 érintő képernyős gépen, és a munkáltatót ingyenes hívhatod fel a szintén ott kihelyezett vezetékes telefonról. Vannak továbbá ügyintézők beljebb, akik az ügyes-bajos dolgaiddal foglalkoznak, idesorolva a kérvényeket, munkaügyi segítséget, önéletrajz írás egyebek. Ha nem tudsz angolul, akkor próbálj meg valakit megkérni a környezetedbe, aki segítene eligazodni a honlapon.
Ez egy nagyon nagyon fontos és hasznos dolog lehet első időkben. Van például fiataloknak külön programja. Tapasztalatszerzés céljából kiközvetítenek céghez, hogy némi fizetés kíséretében megtanuld álmaid munkáját. Itt is leírom, hogy hozzám is fordulhattok bármilyen kérdéssel. Max. átirányítalak titeket valahova, ha én nem is tudom a választ.

Nincsenek megjegyzések: