2012. április 7., szombat

Lakásbérlés kiegészítés!!

Azt hittem túl vagyunk már a nehéz időszakon, de sajnos most így utolsó előtti hétre megint galibát okozott a lakásügynökség. Ugyanis megint visszamondták a találkozót, miszerint is mi nem költözhetünk oda 3 hónapra, mert a legrövidebb idő ahhoz a lakáshoz 6 hónap, amit ugye már mondtam, hogy nem tudunk kifizetni, és biztos, hogy ti sem fogtok. Tehát a megoldás mégis csak a privát főbérlőkben rejlik. Persze nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy átverjenek. Tippek arra, hogy mi hogy jártunk le ez ügyben:
- telefonos kapcsolat felvétel a hirdetése alapján, (hányan lennétek; milyen hosszú időre; van-e gyerek/állat; kell-e előleget fizetni;)
- időpont megbeszélés, amikor is megnéztük a lakást,
- elmenni megnézni, hogy egyáltalán létezik-e a hely,
- szétnézni meg van-e minden, ami kell,
- ha tetszik, esetleg előzetes megbeszélés alapján papírt is írhattok arról, (főleg, ha pénz is cserél gazdát) hogy ezt a lakást te kivennéd.
- kérj papírt (tulajdonosi levél, esetleg számla a lakáshoz(villany stb.) a főbérlőtől, ami bizonyítja, hogy az ő nevén van a lakás.

Persze, ha otthonról intézkedsz ez akkor elég nehézkes. Egyébként mi is így vagyunk, hogy csak két hét után költözünk, és így kicsit több munka az, hogy megbízhatónak tűnjünk mi is.

Így most nekünk előre 210 fontot kell kifizetni, ami az első két heti lakásbérünknek megfelelő összeg, így ha majd beköltöztünk, csak a másik két héttel tartozunk. Persze lesznek helyek, ahol kauciót kérnek, de ha papírt hajlandóak róla írni, akkor abba is bele lehet menni.

420 fontért kapunk így egy szobát, nem fizetünk ki előre 1500-2000 fontot se, mégis lesz hol laknunk.

Azon gondolkodom, hogy olyan céget kellene alapítanom, ami ilyen hozzánk hasonló magyaroknak nyújt segítséget lakás-, munkakeresésben, önéletrajz összeállításban, munkára jelentkezésben. Utánanézek, hogyan is lehetne :) Szerintem lenne rá kereset. Szerintetek???

Nincsenek megjegyzések: