2012. január 18., szerda

Amiket kötelező kipróbálni

Első helyen természetesen az angol tea van, tejjel, nem citromlével.
Aztán van még a gyömbéres tea, illetve a gyömbérsör. Magam részéről egyiket sem szeretem, sajnos nem az én ízlésvilágom. Vannak még finom sütik, amiket meg tudtok kóstolni, gyömbéres, fehércsokis-málnás. Ezek a tipikus angol/amerikai lapos sütik, amiket a filmben is lehet látni.
Vannak még az angol kolbászok, azt is sokféleképpen készítik. Van malacos, fűszeres, alacsony zsírtartalmú, más állatból készült.
Az angol hamburger húsok is nagyon finomak, ezeket is ínyenc szájaknak találták ki, valamint egy másik kedvenc a fokhagymás kenyér. Ez egy bagett, amibe fokhagymakrém (és sajt) van töltve, félkész, a sütőben elkészül 10-15 perc alatt.
A sült krumplira rakott ecetet (malátából készült) öntenek, nagyon különleges és finom.
Vannak még töltött csirkehúsok: paradicsomos-mozzarellás, fokhagymás, a másik nem jut eszembe.
Eléggé sok halat is esznek erre felé: cod/haddock (tőkehal), lazac, plusz a garnélarák ugye.
Baked beans!!!! Paradicsomos bab, heti egyszer kötelező. Mellé reggelire mehet a tükörtojásos, bacon-ös pirítós, ebédre krumplipüré és kolbászkák.
Az londoni közlekedést! Egyértelmű térképek mindenhol, amerre jársz, ingyenes a kis hajtogatós alaptérkép, amit tudsz nézegetni út közben is.
Squash: az egyfajta limonádé. Az alap az citromos-cukros, csak vízzel kell felönteni, aztán van narancsos, almás, mindenféle gyümis.
Van még a sonka is, ami háromféle kiszerelésben van. Van füstöletlen, füstölt és mézes, az utóbbi a legfinomabb szerintem.
A moziba sajnos csak két fajta popcorn van, sós és édes, viszont mixelni szabad őket. De szerintem kárpótol, hogy nagyon sok más is kapható ott. Sok innivaló, cukrok, édességek, akár menü is.
Parkolás. Készüljetek fel, hogy sok helyen fizetni kell érte. Például a High Street (magas utca) általában minden valamire való városkában van. Ott az ismertek boltok legjava megtalálható. Viszont fizetni kell, és arra is oda kell figyelni, hogy melyik részébe állunk a parkolónak, mert három részre van osztva. Maximum egy órás tartózkodás, közepes tartózkodás, és hosszú tartózkodás.

Nincsenek megjegyzések: