Mielőtt elmegyek ma itthonról, hoztam egy szuper receptet.
Jamie Oliver könyvéből van, én már évek óta csinálom. Az egész család nagyon
szereti. Vasárnapi ebédnek pont megfelel ×kacsintás×
Hozzávalók 4-6 főre:
- · 5 nagy krumpli (krumpli pürének) vaj, tej, só, bors
- · 2 tojás
- · 1 hagyma (kis kockákra felaprítva)
- · 1 répa (kis kockákra felaprítva)
- · kevés vaj a dinszteléshez
- · 285 ml tejszín
- · 2 marék reszelt sajt (trappista vagy cheddar)
- · 1 púpos teáskanál mustár (én dijoni-val szoktam, de hagyományos is jó)
- · 1 marék petrezselyem (apróra vágva)
- · 2-3 marék spenót
- · 455 g csíkokra vágott hal (Pangasius vagy hekk filé) Ha fagyasztottat veszel előtte olvaszd ki teljesen!
- · 1 citrom leve
230 fokra előmelegítjük a sütőt.
Kezd el a krumplit főzni (időt és edényt spórolsz ha a
tojásokkal együtt főzöd meg).
Ha megfőtt öntsd le a vizet (nem lesz rá szükség), a
krumplit törd össze és rakj hozzá vajat, tejet, sót és borsot.
A tojás héját szedd le, vágd össze késsel vagy ha van tojás
szeletelőd csinálj kis kockákat úgy mint a hagymából és répából.
Gőz fölött párold meg a spenót leveleket. Ne áztasd el őket.
Rakd mindezt félre.
Egy edényben dinszteld meg a hagymát és a répát egy kis vajon,
majd rakd hozzá a tejszínt és melegítsd forráspontig.
Vedd le a tűzről, rakd hozzá a sajtot, citromlét, mustárt és petrezselymet.
Vegyél elő egy tűz álló tálat.
Rakd bele a nyers halat, spenótot és tojást, keverd őket
össze. Figyelj, hogy mindenből jusson minden hova, majd öntsd fel a tejszínes
szósszal.
Az összetört krumplit oszlasd el a tetején. Nem muszáj
teljesen elsimítani, úgy fog gusztusosan kinézni. Esetleg a villával húzhatsz
bele mintát.
Rakt be a sütőbe 25-30 percre, amíg a krumpli arany barnára
nem sül.
Szervírozd főtt borsóval, párolt zöldségekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése