2011. április 19., kedd

couple munka keresés kezdete

Mikor Viktorral először beszéltünk arról, hogy külföldön dolgoznánk, először az az ötletünk támadt, hogy jelentkezünk egy tengerjáró hajóra. Tervbe is volt véve, hogy felkeressük az egyik céget, aki ezzel foglalkozik, és megbízható forrásból tudjuk, hogy nem kamu cég. Viszont Viktor éjszakásban olyan hirdetést talált, ami megváltoztatta az egész gondolkodás-menetünket. Egy angliai közvetítő cég keresett au-pair couple munkásokat.
Az au-pair couple azt jelenti, hogy a pároddal együtt dolgoztok egy családnak. Csináljátok a házi munkát (takarítás, főzés, mosás, vasalás), vigyáztok a gyerekekre, esetleg kerti munka is jut (vannak elég nagy kertes házak odakinn) és az sem árt, ha minimum egyikőtöknek van jogosítványa. Angol nyelvtudást IS igényel ez a munka. Ha úgy érzed meg tudod magad értetni a családdal alapfokon, és persze ez már bebizonyosodott a velük való beszélgetés során, akkor minden rendben.
Szóval írtunk a közvetítőnek (Edina), és ő elmagyarázta, mire van szükség a jelentkezéshez fejenként:
  • egy Dear Family letter - ez egy levél, melyben magadról írsz általánosságban. A hobbijaidról, hátteredről, munkatapasztalatokról plusz ha esetleg voltál már babysitter az nagy-nagy előny
  • kettő db referencia levél - rokonon kívül bárki írhat (munkahelyi főnök, az a család, akinek a gyerekére vigyáztál, legjobb barát) ez minden közvetítőnél változó
  • szükség lesz még fényképekre - olyan amin ketten vagytok illetve olyan, amin gyerekekkel
  • orvosi igazolást kell kérnetek a házi orvosotoktól - van olyan cég, aki elfogadja a sima "A nevezett nem áll gyógyszeres kezelés alatt" papírt, de van ahova a közvetítő által előre kiállított orvosi papírt kell visszaküldenetek miután kitöltettétek az orvosotokkal
  • aztán legkésőbb indulás előtt szükség lesz az erkölcsi bizonyítványotokra is
Ezek a közvetítők, ha angliai székhellyel rendelkeznek, tőled SEMMILYEN pénzösszeget nem kérhetnek el, azaz ingyenesek. Ha budapesti a közvetítő akkor akár 30-50 ezer FT-ot is.

Ha nem közvetítőn keresztül szeretnétek munkát találni, hanem saját kézbe veszitek a keresést (ahogy azt én is tettem), akkor megbízható adatbázisokon kereshettek családokat, felregisztrálhattok, mi által ti is kereshetőek lesztek a családok számára. Itt csak egy rövid felhasználói profilt kell létre hoznotok. Majd ha már van érdeklődő, akkor elkülditek neki a leveleiteket, referenciákat és képeket. Ide nem kell általában orvosi igazolás, sem erkölcsi bizonyítvány sem, de nagyobb az esélye, hogy csalókkal találkoztok!!! Habár az adatbázist is folyamatos ellenőrzés és vizsgálat alatt tartják, akkor sem lehettek 100%-ig biztosak abban, hogy nem akarnak átverni benneteket. Sok hasznos információk vannak ezeken az adatbázisokon, amik segítenek a csalók kiszűrésében. Például a legeslegelső, hogy SOHA de soha ne küldj előre pénzt a családnak. Ha ilyen kéréssel találkozol, azonnal szakítsd meg velük a kapcsolatot.

Akármelyik lehetőséget is választod, az első repülőjegyet általában neked kell fizetned ki Angliába. Ez is változhat, valamikor a család annyira kedves, hogy kifizeti neked.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Leimyda!

A párommal mi is couple munkát keresünk már vagy 2 hónapja és nem találtunk semmit.Tudsz nekünk valami segítséget adni,vagy elmesélni hogy nektek hogy sikerült stb.
Már nagyon szeretnénk kint dolgozni.
Várom válaszod.
email címem:nemethbernadett@hotmail.com

Üdv,Bernadett

Névtelen írta...

Kedves Leimyda. Párommal mi is szeretnénk ki menni kulfoldre..konkrét hely nincs...munkaközvetítőknél már voltunk...és hát maradjunk annyiban..hogy szeretnénk őket mellőzni..bár ez segítség nélkül nehéz lesz..ugyanis én nagyon alap szinten beszélek angolul.. párom abszolut nem! De én is inkább nem mint igen:)
Mindenféle segítségnek ötletnek tapasztalatnak örülnénk..sajnos itthon egyre nehezebbb...tudom hogy kint sem lesz könnyebb eleve a nyelv miatt..de ugy gondolom...hogy kint azért tapad az emberre..viszont avval mi is tisztába vagyunk..hogy nyelv nélkül hivatalos ügyeket intézni nem lehet...ezért ha van vki aki segíteni szállást,munkát intézni kizárólag megbizható magán személyre gondolok annak még fizetnénk is inkább neki mint egy közvetítőnek..természetesen csak útólag...(sajnos nagyon rosszak a tapasztalatok ezért) email cimem osleny_17@yahoo.com