2011. május 18., szerda

Kaja

Nos eddig, amit megtudtam a család étkezési szokásairól, az az, hogy ugyebár ők nem esznek ebédre meleget, hanem csak valami gyorsan elkészíthető fogást. Szendvicset vagy salátát, és majd csak vacsorára esznek főtt ételt. De akkor is legtöbbször csak párolt zöldséget valami husival, vagy husit valami más körettel. A lényeg, hogy egészséges legyen. A gyerekek rendszeresen, azaz minden nap esznek zöldséget és gyümölcsöt (kaliforniai paprika, apróra vágott sárgarépa humusszal, vacsi után banán, alma vagy eper), plusz édességet is az egészségesebb fajtából (fagyasztott joghurt). De azért néha van egy kis csoki vagy süti is. Eddig csináltam gulyáslevest, borsófőzeléket, bolognai spagettit (nem porból, zöldségekkel) és kipróbáltam egy otthonról hozott receptet is, a póréhagymás sonkás pitét. Utóbbi a kisfiúnál nem aratott nagy sikert, mert még nem látott ilyet, és ezeket nehezen fogadja be.
Holnap megyünk Tesco-ba, még csak egyszer voltam, de hatalmas a választék. Legközelebb talán lesz egy kicsivel több idő körbenézni is. De a kaják általában véve frissebbek, minőségüket tekintve jobbak, mint otthoni társaik, viszont ár szempontjából azért érik meg jobban, mert sokat akcióznak (kettőt egy áráért, vagy féláras termékek).

Nincsenek megjegyzések: